Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w kontekście anginy i "specyfików" na nią to podobno nie wolno dawać miodu bo on osadza się na ściankach i tym samym jest idealnym środkowiskiem dla bakterii :roll:

Mnie zawsze pomagał i moim dzieciom również .Na pewno łagodzi kaszel spowodowany suchością śluzówki.W wolnej chwili można sobie poczytać

http://resmedica.pl/archiwum/zdart29915.html

A jak się za mocno osadzi ,to zawsze można rozpuścić jakimś specyfikiem spirytusowym. :lol:

jeszcze dodam ,że Zuzia wymyśliła sobie kolor ścian ciemny turkus .Pomyślałam sobie ,żeby rozjaśnić ściany to na skosy można by dać jakąś dziewczęcą tapetę. Przyznam się ,ze drugim powodem ,dla którego zamajaczyła myśl o tapecie ,jest chęć ukrycia tych cholernych pęknięć K-g.tylko ,czy tapeta tez może pekać?

Danuś ,na pewno będę mieć listwy przypodłogowe robione przez stolarza.

białe?

Raczej będą w kolorze drzwi ,do czegoś muszą nawiązywać. Tylko w pokoju córki prawdopodobnie będą białe ,bo będzie miała białe mebelki i bielona podłogę.

wiesz!? pytam,bo mam dylemat :-? okna będą brązowe,drzwi również...........sama już nie wiem co robic :roll:

ale białe są pikne :wink:

Danuś ,na pewno będę mieć listwy przypodłogowe robione przez stolarza.

białe?

Raczej będą w kolorze drzwi ,do czegoś muszą nawiązywać. Tylko w pokoju córki prawdopodobnie będą białe ,bo będzie miała białe mebelki i bielona podłogę.

wiesz!? pytam,bo mam dylemat :-? okna będą brązowe,drzwi również...........sama już nie wiem co robic :roll:

ale białe są pikne :wink:

Danuś myślę ,ze listwy raczej powinny nawiązywać do drzwi,niekoniecznie do okien.Chociaż tak podglądając te wszystkie mądre wnętrzarskie pisma ,to nie rażą wcale takie rożne połączenia .Niekiedy w jednym pomieszczeniu są i jasne i ciemne drzwi i jakoś to wszystko zgrywa.Jak Ci się podobają białe ,to zrób białe. :wink:

miodowy temat się rozkręcił :)

zadzwoniłam do źródła informacji ( czyli kolegi laryngologa) i mam sprostowanie:

na anginę ( wg niego) nie wolno stosować miodu w połączeniu z ciepłym mlekiem - to ta magiczna mikstura stosowana od lat jest teraz totalnie obalona właśnie ze względu na to że tłuszcz z mleka blokuje spływ miodu, oblepiając gardło i bakterie mogą sobie rosnąć w takim środowisku :roll:

Jeszcze jedno nawiązanie d tematu miodowego-z tego ,co wiem ,to nie można właśnie miodu podgrzewać.Podgrzewanie niszczy zawarte w nim ciała czynne w nim zawarte,obniżając jego wartość do poziomu mieszaniny cukrów prostych .Praktycznie zatraca wtedy wszystkie właściwości lecznicze a zachowuje tylko walory smakowe i.....tuczące. No to wszystko już wiemy ...