Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no wiesz,wszystko kwestia gustu. Podjechałam na budowę i tak naprawdę to za wiele nie jest zrobione,ale kamień mi się podoba zarówno dziury jak i kolor,który pasuje do parapetów.Zrobiłam szybki obchód po domu i juz wiele rzeczy mnie wkurza :evil: po pierwsze ;teraz zamiast okien tzw.tarasowych zrobiła bym drzwi tarasowe z klamka od zewnątrz.Już wiem że latem obecne rozwiązanie będzie mnie okrutnie denerwować(otwieranie,zamykanie i do tego przeciągi),Po drugie:wysokośc w kuchni parapetów ,niepotrzebnie je chyba robiłam ,bo teraz chciałabym mieć trochę wyższe szafki i niebardzo mi sie to zgrywa .Narazie pędzę tyrać :evil: :evil:

hej Dardurdko!nie zaglądałam na fm parę dni,bo znowu gościłam w Twoich stronach.Tym razem w Siedlcach ,byłam tam z córcią na Mistrzostwach Polski w tańcu.Jeżeli chodzi o kominek to dziś albo jutro go skończą.Będzie fotorelacja na pewno :wink: :wink: Ciekawa jestem,co u Ciebie ,czy okna juz zamowione?jeżeli chcesz wystrój wnętrz w białych tonacjach to zrób okna całe białe ,te dwukolorowe jakoś do mnie nie przemawiają..Bardzo ładne okna widziałam chyba u googulka.pozdro

Piękna, u mnie w środku na pewno będą białe... tylko białe z zewn. nie bardzo pasują mi do elewacji (brązowy dach). Zwłaszcza, że dom stoi pośród lasu, boję się że zmenią kolor albo zzielenieją. Rozważamy z mężem takie okna jak u Ciebie :wink: Jeszcze nic nie wycenialiśmy, ale mam wielkie nadzieje z tym związane... A córcie masz tancerkę??? Nie chwaliłaś się! Pewnie cudnie tańczy :wink:

ja sądziłam ,ze twój dach jest grafitowy(tak przynajmniej wynika ze zdjęć).Milo mi ,ze moje okna przypadły ci do gustu. :wink: córcia moja rzeczywiście ładnie tańczy,od czterech lat chodzi na zajęcia baletowe z elementami akrobatyki.Dzieciaki są pieknie rozciągnięte i zdobywaja duzo nagród,a przy okazji i rodzice maja radoche :D ostatnio mam wyrzuty sumienia że rzadko zaglądam na FM ,ale po1wsze nie mam czasu,a po 2gie syn zmienil wczoraj kompa i w zwiazku z tym pojawiły się problemy techniczne,oczywiście tylko u mnie :lol: u mnie narazie na budowie wieje nudą.Kominek jutro bedzie dokończony,trzeba go jeszcze pociągnąć impregnatem i nie będzie kratek wentylacyjnych ponieważ sama je sobie zamówię w necie.Widziałam takie fajne żeliwne.Ogolnie mi sie podoba ,chociaż jeszcze o piecu kaflowym nie zapomniałam i już kombinuje ,aby w kuchni zamieścić parę kafli.Robiłam tez dzisiaj rekonesans po salonach z płytkami i wybrałam..........narazie salon,w którym się zaopatrzę :lol: :lol: znalazłam w nich boazerię do łazienki,która pierwotnie widziałam tylko w Warszawce i z kawałem kominka staralam sie dobrać gres na podłoge,sama nie wiem,czy dobierać go na zasadzie kontrastu ,czy ciut jasniejszy? [rzypuszczam,ze ten salon będzie nawiedzany przeze mnie jeszcze wielokrotnie zanim sie zdecyduje,a to niestety 100km :evil:

niestety pomoc techniczna jest już w pólśnie .Spróbuję odtworzyć fotki jutro.Moniu jak myślisz,nie będzie za dużo kamienia .jak przyjdzie jeszcze gzyms?cały czas się nad tym zastanawiam.

Nie będzie za dużo - mnie się batdzo podoba, zwłaszcza, że wiem, że w rzeczywistości jest ładniej, bo takie rzeczy z reguły lepiej wychodzą na żywo :wink: Piękny ten wzór wybrałaś i piękny trawertyn :D Czy będziecie go jakoś impregnować?

Beatko, w świetle dziennym jest jeszcze ładniejszy, jaśniejszy :o :o :o

Piękny ten kamień, na prawdę :roll: też myślę o takim kominku, z jakimś rzeźbieniem na środku :wink:

Wklejam to i Monia zobaczy jakie cudeńko :wink:

http://lh3.ggpht.com/_Xt_uQrg4AN8/SbqJ6Venk1I/AAAAAAAAAFE/vY5L95woGA8/s912/P1010135.JPG

http://lh6.ggpht.com/_Xt_uQrg4AN8/SbqJ9ryJjrI/AAAAAAAAAFM/WmGGMgovp-I/s912/P1010136.JPG

Beatko, w świetle dziennym jest jeszcze ładniejszy, jaśniejszy :o :o :o

Piękny ten kamień, na prawdę :roll: też myślę o takim kominku, z jakimś rzeźbieniem na środku :wink:

Wklejam to i Monia zobaczy jakie cudeńko :wink:

http://lh3.ggpht.com/_Xt_uQrg4AN8/SbqJ6Venk1I/AAAAAAAAAFE/vY5L95woGA8/s912/P1010135.JPG

http://lh6.ggpht.com/_Xt_uQrg4AN8/SbqJ9ryJjrI/AAAAAAAAAFM/WmGGMgovp-I/s912/P1010136.JPG

nie wiem dlaczego, ale mi się nie otwiera :cry: