Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja właściwie to jestem za prezentami ,ale teraz młodzieży każdy grosz jest potrzebny .Poddałaś mi Słoneczko myśl!Moze takie coś ,a w środek zamiast precjozów to włożyć parę złoty/ będzie przynajmniej pamiętać ,ze to od staromodnej ciotki?

http://img682.imageshack.us/img682/9046/p1030293.jpg

http://img688.imageshack.us/img688/9554/p10.jpg

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja właściwie to jestem za prezentami ,ale teraz młodzieży każdy grosz jest potrzebny .Poddałaś mi Słoneczko myśl!Moze takie coś ,a w środek zamiast precjozów to włożyć parę złoty/ będzie przynajmniej pamiętać ,ze to od staromodnej ciotki?

http://img682.imageshack.us/img682/9046/p1030293.jpg

A propos 18-ki...

Mam za 2 tygodnie 18-kę chrześnicy i z tego, co się orientuję, daje się kasę (niemałą niestety :roll: ). W związku z tym, że chciałabym, żeby została też jakaś pamiątka, kupiłam złoty wisiorek w sklepie jubilerskim Yes. Forma wisiorka to ażurowa (sam kontur fikuśnie wygięty), czterolistna koniczynka :D . Będzie więc kasa na prawo jazdy, koniczynka na szczęście, 18 kwiatów i zrobię do tego ładną kartkę z własnoręcznym zdobieniem :D :wink:

Myślę, że pomysł jaki podałyście też jest b.dobry :wink: Prawda jest taka, że pieniądze się rozejdą i wkótce się o nich zapomni, a jakakolwiek pamiątka to zawsze jest na dłużej.

A propos 18-ki...

Mam za 2 tygodnie 18-kę chrześnicy i z tego, co się orientuję, daje się kasę (niemałą niestety :roll: ). W związku z tym, że chciałabym, żeby została też jakaś pamiątka, kupiłam złoty wisiorek w sklepie jubilerskim Yes. Forma wisiorka to ażurowa (sam kontur fikuśnie wygięty), czterolistna koniczynka :D . Będzie więc kasa na prawo jazdy, koniczynka na szczęście, 18 kwiatów i zrobię do tego ładną kartkę z własnoręcznym zdobieniem :D :wink:

Myślę, że pomysł jaki podałyście też jest b.dobry :wink: Prawda jest taka, że pieniądze się rozejdą i wkótce się o nich zapomni, a jakakolwiek pamiątka to zawsze jest na dłużej.

to prawda....

a później młodzi nawet nie pamiętają ile dostali ( bo kasa szybko się rozchodzi bo i potrzeb coraz więcej) a pamiatka nawet zalegająca w szufladzie to jednak slad po pamietnym dniu :D z sentymentem warto po latach wziąć do reki i popatrzeć....powzdychać....

:lol: :lol: Zuzanko - jakbyś czytała w moich myślach :lol: :lol:

Mam taki pierścień od babci, który dostałam na 18-kę - wielki, radziecki, ze złota, z pięknym, naturalnym kamieniem - aleksandrytem. Niestety fason z lat 80-tych - wielkie oko, koronkowe zdobienia dookoła, a więc nie do użytku :lol: Pierścień a la Arabella zalega dno szyfladki przy nocnej szafeczce i od czasu do czasu zakładam go, oglądam, powzdycham, ale ... mimo wszystko to dla mnie b.cenna pamiątka :wink:

:lol: :lol: Zuzanko - jakbyś czytała w moich myślach :lol: :lol:

Mam taki pierścień od babci, który dostałam na 18-kę - wielki, radziecki, ze złota, z pięknym, naturalnym kamieniem - aleksandrytem. Niestety fason z lat 80-tych - wielkie oko, koronkowe zdobienia dookoła, a więc nie do użytku :lol: Pierścień a la Arabella zalega dno szyfladki przy nocnej szafeczce i od czasu do czasu zakładam go, oglądam, powzdycham, ale ... mimo wszystko to dla mnie b.cenna pamiątka :wink:

i to się nazywa wartość prezentu....

a kasa...to papierek z przedstawicielem naszej Dynastii ale czy on coś w nas pozozstawia.....napewno nic sentymentalnego :roll: no może materialnego ale czy o to chodzi....

Moniu ,czy pierścień podarowany przez babcie ,przypomina takie oto cudo?:lol: :lol: Ja mam takich kilka ,właśnie moja babcia obdarowywała mnie takimi prezentami z okazji różnych moich uroczystości.Ten pierścień otrzymałam na 18-stkę niestety nie zakładam go z wiadomych względów ,ale tak jak piszecie Dziewczyny ,stanowi dla mnie wartość sentymentalną.Zawsze kiedy na niego patrzę ,przypomina mi się babcia.I dlatego jestem za upominkami ,które wiążą się ze wspomnieniami i konkretną osobą.

http://img517.imageshack.us/img517/7985/p1030295.jpg

Z tego co się zdążyłam zorientować ,świeżo upieczonym dorosłym najbardziej zależy na prawie jazdy.Jest to tez wydatek niemały ,zatem dołożę się do tego i dodam jakiś drobiazg( Monia świetny pomysł z tym wisiorkiem) ,który będzie się kojarzył z moją osobą.Do tego kwiaty i życzenia .Idziemy całą rodziną ,więc każdy będzie coś dzierżył w dłoni. :wink:

Beauty ta szkatułka jest przepiękna!!! Gdybym coś takiego dostała w prezencie to już inne by się nie liczyły :D

Czy to jest jakaś wiekowa robota czy współczesne cacko? (jeśli można wiedzieć) :wink:

Macie rację że najlepiej dać i pieniążki które zawsze się przydadzą i skromny upominek który będzie się kojarzył z tym właśnie bardzo ważnym dniem.

Moniu ,czy pierścień podarowany przez babcie ,przypomina takie oto cudo?:lol: :lol: Ja mam takich kilka ,właśnie moja babcia obdarowywała mnie takimi prezentami z okazji różnych moich uroczystości.Ten pierścień otrzymałam na 18-stkę niestety nie zakładam go z wiadomych względów ,ale tak jak piszecie Dziewczyny ,stanowi dla mnie wartość sentymentalną.Zawsze kiedy na niego patrzę ,przypomina mi się babcia.I dlatego jestem za upominkami ,które wiążą się ze wspomnieniami i konkretną osobą.

http://img517.imageshack.us/img517/7985/p1030295.jpg

hhihi kolor oczka jest teraz na czasie - ja mym sobie założyła...

normalnie tylko mała czarna i taaaaaaaaaaaaaki pierścień - super :wink: