Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam cię Katko w moich skromnych progach.Ciesze się tym bardziej ,ze do tej pory sadziłam ,ze zaglądają do mnie tylko Monia i Dardurdka :lol: :lol: ciekawa jestem,czy również jesteś posiadaczką, albo może będziesz,podobnego domku?

Beauty, zapewniam Cię, że podglądaczy jest znacznie więcej :lol: Niektórzy z czasem odezwą się i będą pisać z Tobą na priv, inni nigdy się nie odezwą, a będą tylko czytać dziennik i śledzić komentarze - tak jest u mnie i pewnie jest u każdego :wink: Poza tym, stosunkowo krótko masz dziennik i dopiero po jakimś czasie pojawią się nowi czytelnicy. Do mnie np piszą dwie osoby, które będą miały dworek Sajdaka - namawiam na dzienniki, więc może założą :D :D Fajnie tak widzieć swój domek - niby taki sam, a jednak kazdy wprowadza jakieś swoje zmiany i wtedy stają mimo wszystko inne. Ja poprzez wprowadzenie lukarn zamiast okien połacowych, zmian attyki i portyku zmieniłam znacznie wygląd domu, Ty wprowadziłaś zmiany, żeby uzyskać otwartą górę i przez to ciekawie się ogląda nasze niby te same, a jakże inne domki :wink: :lol:

Wielkie dzięki dardurdka. Ja też już widzę :D .

Kominek wspaniały :o .

Czytam Wasze dzienniki od samego początku, nie zabieram głosu, bo nie mam w tym temacie za wiele do powiedzenia. Ja jestem na etapie marzenia o budowie dworku. Może kiedyś się uda :roll: . Na razie napawam oczy wizytami u Was drogie Panie :D (do jednego pana też zaglądam :wink: ).

Beauty, zapewniam Cię, że podglądaczy jest znacznie więcej :lol: Niektórzy z czasem odezwą się i będą pisać z Tobą na priv, inni nigdy się nie odezwą, a będą tylko czytać dziennik i śledzić komentarze - tak jest u mnie i pewnie jest u każdego :wink: Poza tym, stosunkowo krótko masz dziennik i dopiero po jakimś czasie pojawią się nowi czytelnicy. Do mnie np piszą dwie osoby, które będą miały dworek Sajdaka - namawiam na dzienniki, więc może założą :D :D Fajnie tak widzieć swój domek - niby taki sam, a jednak kazdy wprowadza jakieś swoje zmiany i wtedy stają mimo wszystko inne. Ja poprzez wprowadzenie lukarn zamiast okien połacowych, zmian attyki i portyku zmieniłam znacznie wygląd domu, Ty wprowadziłaś zmiany, żeby uzyskać otwartą górę i przez to ciekawie się ogląda nasze niby te same, a jakże inne domki :wink: :lol:

Masz Moniu rację z tym podglądaniem .Przecież ja sama ,zanim założyłam swój foto- dziennik,często zaglądałam do cudzych z nadzieją ,że odnajdę kogoś ,kto buduje Sajdaka :oops: :oops: Nawet nie wiesz,jaka była moja radość jak odnalazłam Twój projekt.Wcześniej ,tak jak już pisałam ,nie zaglądałam na forum w ogóle ,bo organizacją frontu robót na budowie zajmował się mój mąż a ja sadziłam ,ze mam jakieś wyobrażenie tego ,w jakich wnętrzach chcę mieszkać i podglądanie nie jest mi potrzebne.Ale z perspektywy czasu żałuję bardzo ,że i ja sie do tej naszej budowy nie przygotowałam, bo o wielu rozwiązaniach nie wiedziałam i na pewno teraz ,mając obecną wiedzę,wiele rzeczy zrobiłabym inaczej. Na przykład portyk mam ewidentnie s ........y!teraz muszę wysilić umysł,aby choć optycznie lepiej wyglądał.

Czytam Wasze dzienniki od samego początku, nie zabieram głosu, bo nie mam w tym temacie za wiele do powiedzenia. Ja jestem na etapie marzenia o budowie dworku. Może kiedyś się uda :roll: . Na razie napawam oczy wizytami u Was drogie Panie :D (do jednego pana też zaglądam :wink: ).

Katko ,trzeba marzyć ,bo marzenia sie spełniają,co widać na moim przykładzie :wink: Jeszcze 2 lata temu nie sadziłam,że będę budować dworek ,no i proszę. :) Myślę też ,że budujących dworki łączy jedna wspólna cecha co zaobserwowałam na forum :wink: są to ludzie bardzo wrażliwi i romantyczni,a Ty coś mi na tak osobę wyglądasz.pozdrawiam

Piękna, jeszcze nic nie stracone :D jest całe mnóstwo przepięknej sztukaterii styopianowej, którą możesz obkleić portyk i będzie wyglądał jak u Jankamy :wink:

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie dało się naprawić... Głowa do góry.

Buziaki

mam już na to pomysł-walnę gzyms przez cała szerokość i obłożę dachówkami .Chyba będzie lepiej?

Ja bym uwydatniła gzymsem (taki grubszy, szerszy) i też naokoło okrągłego okna i odradzałabym Ci dachówkę, strasznie ciężko to wygląda (u mnie w komentarzach na początku wklejałam taki domek, więc sama oceń). Lepiej wyglądałaby blacha płaska wyginana w esówkę jak u Dorfi :wink: u mnie też tak będzie :D z tyłu to samo :wink:

Beatko właśnie sobie przypomniałam, że Ty masz przecież karpóweczkę! A ona jest taka delikatna i subtelna, że na pewno nie będzie wyglądać ciężko!!! A ten portyk na zdjęciu bardzo ładny. Też myślę nad takim dolnym parapecikiem (też się nie znam na tym dworkowym nazewnictwie), wtedy nie zaciekałoby nic na gzymsy - i nie narastałby na nich mech :wink:

cena powala,ale założenie mam takie ,ze nie będę nią wykładała całych ścian.Płacisz za poszczególne elementy ,główny- szer.20cmi wys.80cm-165zł.Dochodzi do tego wykończenie gory+listwa dolna(wychodzi więc 1000-1200zł za m2 :o :o :o )szok,prawda?natomiast ta szachownica kosztuje i w granicach200zł.