Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć dziewczyny .Już się wyspałam , odsypiałam spotkanie z przyjaciółmi.Było bardzo przyjemnie,,uśmiałam się tyle ,ze wystarczy na miesiąc .Mamy z nimi bardzo dużo wspólnych wspomnień ,zresztą wspaniałych .Mieszkaliśmy przez parę lat obok siebie i nasze starsze dzieci się razem wychowywały .To do ich córki idziemy na 18-stkę.

A wracając do tematu budowlanego ,to Moniu,z mam dwa otwory wentylacyjne . U nas nie bylo z tym kłopotu ,ponieważ są dwie ściany i pomiędzy nimi idą rury w ociepleniu,jeden idzie wzdłuż krokwi do komina ,a drugi -do tego kominka wentylacyjnego na dachu.Mąż mówi ,ze w Twoim przypadku mogłabyś zrobić otwór w stropie puścić rurę w ociepleniu poddasza i do komina.

u nas mamy pion wentylacyjny w kominie, który miał być przeznaczony do kuchni (to ten komin w salonie tuż przy kuchni - podobnie jak u Ciebie), ale ten komin jest dość daleko od miejsca, w którym ma być okap nad piecem :roll: No i dlatego nie wiem jak to ugryźć :-?

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, wpdam z rewizytą, bo byłam ciekawa co to za całkiem inne klimaty :)

Fakt, teraz całkiem inne, ale moje poprzednie mieszkanie było utrzymane w takim stylu lekko historyzująco-dworkowo-eklektycznym :)

A wogóle to szczerze podziwiam każdego, kto decyduje się na styl dworkowy i jego warianty, bo to jest dość mozolne, kosztowne i czasem trochę upierdiwe zadanie...Choćby sama stolarka, dużo bardziej skomplikowane zadanie - dobrać okna i drzwi, żeby pasowały, kominek też trochę trudniej, ze juz o AGD nie wspomnę.

Tak, ze podziwiam i życzę powodzenia.

No a potem miłego mieszkania. :)

Hej, wpdam z rewizytą, bo byłam ciekawa co to za całkiem inne klimaty :)

Fakt, teraz całkiem inne, ale moje poprzednie mieszkanie było utrzymane w takim stylu lekko historyzująco-dworkowo-eklektycznym :)

A wogóle to szczerze podziwiam każdego, kto decyduje się na styl dworkowy i jego warianty, bo to jest dość mozolne, kosztowne i czasem trochę upierdiwe zadanie...Choćby sama stolarka, dużo bardziej skomplikowane zadanie - dobrać okna i drzwi, żeby pasowały, kominek też trochę trudniej, ze juz o AGD nie wspomnę.

Tak, ze podziwiam i życzę powodzenia.

No a potem miłego mieszkania. :)

Milo mi Irmo,że do mnie zajrzałaś . U mnie dominuje szeroko pojęty eklektyzm .Jest to forma dość pojemna,ale jednocześnie dość bezpieczna w urządzaniu.Przez to ,że nie trzymam się kurczowo jednego stylu mam niesamowitą swobodę i,a jednocześnie możliwość połączenia starego z nowym

Moniu ,ale to nie ma znaczenia ,ze ten komin jest daleko.Rurę puścisz w ociepleniu poddasza i po sprawie,ocieplenia jeszcze przecież nie ma?

nie ma :D

tylko martwi mnie, czy ciąg będzie odpowiedni :roll: wiem, że to działa mechanicznie, ale ... sama nie wiem, bo nie znam się na tym :oops: :roll:

Pewnie zarabia na to co jeszcze niezrobione :lol: :wink:

Jestem jestem . Dorotko ,no coś Ty w niedziele nie pracuję.Mam dzisiaj lekkiego kaca po wczorajszej imprezce ,a w dodatku ,chyba jajnik mnie boli.Leżałam cały dzień pod kocykiem. :wink: Nawet M nie udało się mnie nakłonić do odwiedzenia naszych włości. :wink: Jeszcze jutr0 idę do pracy ,a później sobie do końca tygodnia pobimbam .Musze trochę spauzować i zaliczyć paru lekarzy . Nigdy nie mam na to czasu.

Dorotko ,no coś Ty w niedziele nie pracuję.

Szczęściara. W moim zawodzie najwięcej pracuję właśnie w weekendy. I przeważnie nie mogę doczekać się poniedziałku (jeśli mam wtedy wolne oczywiście) :wink:

Jedyne szczęście jest takie ,że praktycznie mogę wziąć wolne ,kiedy chcę i nie muszę się nikomu opowiadać .Minus jest taki ,że jak nie idę do pracy ,to kasy brak :wink: