Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam nerwa z tą moją górną łazienką.Drzwi otwierają się do wewnątrz( niestety tak musiało być) i wchodzi się wprost na umywalkę .

A nie dałoby się zamontować przesuwnych?

ja mam teraz do łazienki przesuwne i wiem że nigdy więcej takich, nie ma to jak klasyczne drzwi

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam teraz do łazienki przesuwne i wiem że nigdy więcej takich, nie ma to jak klasyczne drzwi

Dzień dobry dziewczyny :D

Przez chwilkę myślałam o takim rozwiązaniu w dolnej łazience.Mogę wiedziec, dlaczego nie polecasz?

A tak w ogóle,nie powinno montowac się drzwi otwieranych do wewnatrz.

U mnie musiały się otwierać do wewnątrz,tak właściwie to musiały i nie musiały ,poniewaz korytarzyk akurat w tym miejscu ma szerokość niewiele ponad metr.Kolidowały by więc z drzwiami od pomieszczenia obok.I tak wyszło :cry:

Dziewczyny potrzebuję przepis na szybką ,smaczną sałatkę .Mam jutro gości na cały dzień i muszę ich jakoś wyżywić .Sałatki typu GYROS mam już przesyt :lol:

U mnie musiały się otwierać do wewnątrz,tak właściwie to musiały i nie musiały ,poniewaz korytarzyk akurat w tym miejscu ma szerokość niewiele ponad metr.Kolidowały by więc z drzwiami od pomieszczenia obok.I tak wyszło :cry:

Dziewczyny potrzebuję przepis na szybką ,smaczną sałatkę .Mam jutro gości na cały dzień i muszę ich jakoś wyżywić .Sałatki typu GYROS mam już przesyt :lol:

szybka i baaardzo smaczna sałatka

2 słoiczki selera

30 dag szynki konserwowej (nie z puszki, tylko na wagę)

puszka kukurydzy,

majonez kielecki

puszka ananasa

Seler kroję, aby był drobniejszy, nie włóknisty i mocno odciskam z wody, żeby sałatka nie podchodziła wodą. Ananas w kostkę, szynka również i ... palce lizać :)

Sałatka 2, którą baaardzo lubią moi goście (i ja też):

woreczek suszonych tortellini z miesem

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

2 twarde pomidory

zielony ogórek

1-2 ząbki czosnku

majonez kielecki

Ugotować tortellini al dente. Składniki pokroić w kostkę, a czosnek wycisnąć do tego. Dodać majonez i gotowe :D

Sałatka nr 3

puszka ananasa

orzechy włoskie (ok.1-2 małe woreczki)

puszka kukurydzy

4 udka z kurczaka

majonez kielecki

Udka ugotować na miękko, pokroić w kostkę. Do wystudzonego kurczaka dodaję posiekane orzechy i pokrojony w kostkę ananas. Do tego kukurydza i majonez. Pychotka.

Jeśli lubisz tuńczyka, to polecam sałatkę nr 4:

2 puszki tuńczyka w kawałkach (jedna w sosie własnym, a druga może być w oleju)

kukurydza

ryż Uncle Bens z ryżem dzikim

majonez ... kielecki :lol:

Ryż ugotować na sypko. Po ostudzeniu dodać pozostałe składniki.

Smacznego :wink:

Gdyby było mało przepisów, to mogę podać więcej :D Albo na coś innego gdybyś chciała, to służę przepisami z przyjemnością :D

szybka i baaardzo smaczna sałatka

2 słoiczki selera

30 dag szynki konserwowej (nie z puszki, tylko na wagę)

puszka kukurydzy,

majonez kielecki

puszka ananasa

Seler kroję, aby był drobniejszy, nie włóknisty i mocno odciskam z wody, żeby sałatka nie podchodziła wodą. Ananas w kostkę, szynka również i ... palce lizać :)

Sałatka 2, którą baaardzo lubią moi goście (i ja też):

woreczek suszonych tortellini z miesem

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

2 twarde pomidory

zielony ogórek

1-2 ząbki czosnku

majonez kielecki

Ugotować tortellini al dente. Składniki pokroić w kostkę, a czosnek wycisnąć do tego. Dodać majonez i gotowe :D

Sałatka nr 3

puszka ananasa

orzechy włoskie (ok.1-2 małe woreczki)

puszka kukurydzy

4 udka z kurczaka

majonez kielecki

Udka ugotować na miękko, pokroić w kostkę. Do wystudzonego kurczaka dodaję posiekane orzechy i pokrojony w kostkę ananas. Do tego kukurydza i majonez. Pychotka.

Jeśli lubisz tuńczyka, to polecam sałatkę nr 4:

2 puszki tuńczyka w kawałkach (jedna w sosie własnym, a druga może być w oleju)

kukurydza

ryż Uncle Bens z ryżem dzikim

majonez ... kielecki :lol:

Ryż ugotować na sypko. Po ostudzeniu dodać pozostałe składniki.

Smacznego :wink:

Gdyby było mało przepisów, to mogę podać więcej :D Albo na coś innego gdybyś chciała, to służę przepisami z przyjemnością :D

jesli pozwolicie.....skopijuje też do swojego dziennika :wink:

uwielbiam takie szybkie sałatki :lol:

Monia obskakuję Twoimi przepisami wszystkie imprezy:lol: Ci moi goście Twoje golonki już znają i już u siebie robią :lol: A sałatki wszystkie zapowiadają się smakowicie .Zaraz je wydrukuję i schowam sobie na zaś .Wszak Święta niedługo.....,a na jutro sobie którąś wybiorę.

:lol: :lol: mogę Ci jeszcze podać parę fajnych przepisików zarówno na sałatki, dania gorące, jak i ciasta :wink:

A na Boże Nar. polecam Ci pyszne paszteciki/rożki z francuskiego ciasta z nadzieniem miesnym :D (dobre i na ciepło i na zimno - my się tym zajadamy)

Albo wołowinę przyrządzoną a la dziczyzna :roll: :D

Sałatki są wszystkie b.smaczne - daję 100% gwarancji satysfacji :lol: :wink: Którąkolwiek wybierzesz, będzie OK. Tę z tuńczykiem podaję zawsze z gorącymi bułeczkami - w tym celu kupuję malutkie owalne bułeczki do samodzielnego pieczenia, a jak ich akuratnie nie ma, to normalne malutkie kajzereczki i w piekarniku podgrzewam, żeby były ciepłe i chrupiące :wink:

Kala - kopiuj, na zdrowie :wink:

Nie wiem, czy zauważyłyście, używam wyłącznie majonez kielecki, ponieważ jest wg mnie najsmaczniejszy i przy jego użyciu, nie potrzeba już zadnych przypraw do sałatek. Kukurydzę daję zawsze pudliszkową, bo też mi ta najbardziej smakuje :D

Podam Wam jeszcze jeden dobry i sprawdzony przepis na szybką sałatkę:

Sałatka chrupiąca/ konserwowa - tak ją nazywam :wink:

Puszka zielonego groszku

2 czerwone papryki

1 żółta papryka

2 słoiczki pieczarek kons.

średni lub niecały duży słoik ogórków konserwowych

6 jajek

majonez kielecki

Wszystko kroję w kosteczkę (oprócz groszku :lol: :lol: ) i dodaję majonez. To wszystko :D

Przepisy MONI

Wołowina!

Mięso wołowe lub cielęcinę ubijam jak na rolady (żeby nie pryskało, ubijam przez folię żywnościową )

Ubite mięso smaruję delikatnie musztardą chrzanową.

Na takie nasmarowane mięsko nakładam pokrojnony w kostkę chudy boczek,suszone grzyby krojone drobniutko, ogórek kiszony krojony w kostkę, posiekaną cebulkę i ciut czosnku (niekonieczny).

Spinam jak roladki, smaruję sklarowanym (zagotowanym) masłem. Lekko obsmażam z kazdej strony, później zalewam wodą aż woda zakryje roladki, dodaję łyżeczkę soli, 3 szt. ziela angielskie i pół listka laurowego.

Następnie duszę jak roladki aż do miękkości. Sos zatrzepuję mąką zmieszaną ze śmietaną. Jeśli jest potrzeba, to dodaję wegety.

Podaję te roladki z kluseczkami śląskimi (można lekko posypać posiekaną natką pietruszki) i czerwoną kapustką lub buraczkami na ciepło (dać przepis?).

Paszteciki!

Mielone mięso z indyka smażę w rondlu, dodaję do tego pieczarki (30dag) i posiekaną, usmażoną lekko cebulkę. Doprawiam pieprzem, solą i ostrą papryką, dodaję starty ser mozarella ok.25dag. Ciasto francuskie rozmrażam i tnę na kwadraty. Farsz nakładam na kwadraty wycięte z francuskiego ciasta, lekko sklejam i smaruję żółtkiem, układam na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie nakłuwam każdy trójkąt widelcem w wielu miejscach. Piekę w tem.250'C. Trzeba pamiętać, aby nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia, bo francuskie ciasto tego nie lubi.

Wklejam ,bo widzę ,że jest duże zainteresowanie!

A,zróbmy sobie dzisiaj dziewczyny wielką ucztę,skoro wszystkie się odchudzamy :D :D