Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

B.

Dzieki za info o pompie, jesli mozna tez prosilbym detale kosztowe pompy na priv.

Ja tez myslalem o pompie, ale wyceny jakie dostalem od kilku firm zeszlej jesieni mnie zalamaly. Zadna nie schodzila ponizej 50 tys zl.

Troche zainspirowal mnie na http://www.elektroda.pl temat ludzi, ktorzy sami zbudowali sobie pompe ciepla. Na razie raczej zawieszamy ten temat (az ceny znormalnieja), aczkolwiek chcemy sami przygotowac dolne zrodlo ciepla (aby potem nie ryc znow dzialki).

Pozdrawiam

Dominium

:lol:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, a ile kosztowała Was instalacja elektryczna???

Pytam tak z ciekawości bo ostatnio zaczęłam wyliczać materiał...

Pisałam już u ciebie.Dałam 9tys. w,tym dom ,garaz i ogród .Wydaje mi sie,że jest to suma optymalna.Piątka zapłaciła zbyt dużo na sama myśl sie robi słabo ,a to dopiero początek poważnych wydatków :lol: :lol: :lol:

Monia ,dzięki!jaka piękna ta hortensja. :roll: taki obrazek na pewno mnie dobrze nastroi ,bo jestem padnięta niesamowicie.Byłam dzisiaj kolejny raz w Łodzi,w salonie z płytkami,a drogę miałam paskudną,zima się przeplatała z wiosną.Na dodatek zostawiłam na działce gościa ,który zaczął mi uprzątać teren przed działką.On tam dzisiaj użył,bo prawdopodobnie było u nas gradobicie.Pewnie mnie wyzywał w duchu ,ale jak go zostawiałam ,to swieciło słońce :wink: :wink:

Beauty - wiem coś o tym, bo ja w tym czasie poszłam kopać dołki na działce i rozpętała się prawdziwa śniezyca i wichura :roll: Zmarzłam tak okrutnie, że nie mogłam się w domu zagrzać :roll: Wiuchało całą noc, a dzisiaj mamy całe miasto w bieli - śniegu tyle co w srodku zimy :evil:

B.

Tak patrzyliśmy z panią Domisiową na twoj portyk i sie zastanawialiśmy co z nim jest. Rzeczywiście brakuje mu głębi. Sądzę, że częściowo jest to spowodowane że na szarym tle, cienie poziomych powierzchni się zlewają z pionowymi, nie uwypuklając jego głębi. Jeśli pomalujesz na biało, poziome powierzchnie w oświetleniu słonecznym (górnym naturalnym) będą naturalnie szare, co dla naszego oka znaczy głębia. Jeśli nic innego nie wymyślisz, spróbuj może testowowo te poziome powierzchnie specjalnie pomalować szarą farbą, może to uwypuklić jego głębię. Tak jak się rysuje ołówkiem na kartce chcąć uzyskać efekt trójwymiarowości.

Pozdrawiam

Dominium

http://img216.imageshack.us/img216/4035/oinorfhr7zepfrw3icni7mc.jpg

odkąd zobaczyłam ten dom na okładce Ładnego Domu wiedziałam ,że jest to dom dla mojej rodziny.Odnalazłam w Warszawie architekta,który był jego twórcą,Naniósł nam niewiele zmian wnętrza,aby dostosować do naszych potrzeb i właściwie zewnętrznie staraliśmy się go wiernie odwzorować.Zauważ ,że jest to bardzo prosty,ubogi w zdobienia dom i tą prostota mnie zauroczył.Myślałam tylko o wzbogaceniu portyku w gzymsy ,ale konstrukcja dachu na zbyt wiele mi nie pozwoli.,jedynie dołem dam grubszy gzyms ,być może ,ze będzie on przykryty dachówką.Ale nad tym będę rozmyślać na etapie elewacji.

Beatko, jeszcze takie znalazłam :lol: :lol: :lol: :lol:

jeśli się nie zdecydowałaś...

http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/3100000005760905/1/116/AI369Vplyz-4FyquM5CkT-fWvQEdAhCJ.jpg

a może jeszcze coś znajdziesz: http://www.johnwaldemar.pl

Ło matko!jakie cudeńko!Bardzo mi sie podobają. :o Taka już jestem skołowana,ze już sama nie wiem ,jakie wybrać!stolarz przyniósł mi katalog drzwi zewnętrznych ,500stron przepieknych drzwi różnych,angielskich ,paryskich ,wiejskich,stylowych i polecił mi skomponować swoje.Zadanie domowe ,do soboty już muszę sie zdecydować,bo chciałabym ,aby juz przystąpił do pracy.Trzymam się swojego pierwotnego pomysłu,tylko jest kłopot z tym nieszczęsnym łukiem,który jest dość płaski i prawdopodobne jest zakończenie ich tak ,jak na tej fotce od Ciebie..Ponadto jak już gdzieś pisałam,jak na dwuskrzydłowe ,to są dość wąskie-65cm pozostaje na przejście.Biegam więc z miarką ,sprawdzam ,czy się mieszczę,narazie jeszcze tak,ąle jak za parę lat przyjdzie przejechać na wózku??a ,co tam otworzą mi drugie skrzydło.U waldemara bardzo spodobały mi się drzwi wewnetrzne nr.3.tylko znowu mam dylemat ,czy portyk zamieszczać we wszystkicvh,taki ozdobny,czy tylko przy drzwiach łaczących hol z salonem i bedących pionowo nad nimi dwuskrzydłowych na piętrze?nie chciałabym z tymi zdobieniami przesadzić.Pomóżcie!!

Moniu, przeraziłaś mnie :o :o :o Wielokrotnie mój małż stosował ten środek na działce (jeżyny, pokrzywy, krzaczory :roll: ) dużo pomogło, zresztą randap jaest bardzo popularnym środkiem (często używanym) :o :o :o :o Moim zdaniem wszystkie te detergenty są groźne dla zdrowia, ale może te objawy są po bezpośrednim zetknięciu??? Czy to w z ziemi oddziałuje???

Moniu, przeraziłaś mnie :o :o :o Wielokrotnie mój małż stosował ten środek na działce (jeżyny, pokrzywy, krzaczory :roll: ) dużo pomogło, zresztą randap jaest bardzo popularnym środkiem (często używanym) :o :o :o :o Moim zdaniem wszystkie te detergenty są groźne dla zdrowia, ale może te objawy są po bezpośrednim zetknięciu??? Czy to w z ziemi oddziałuje???

oczywiście, ze w ziemi :( Przechodzi przez liscie aż do korzenia :roll: