Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beatko, mam pytanie - czy nie ocieplacie ścian przy oknach? Jakie grube macie ocieplenie na domku? Wygląda na nieduże. Zastanawiam się jak u nas zamocujemy parapety, ponieważ ocieplenie ma wynosić 15cm - w takiej sytuacji muszą być chyba jakieś podpory trzymające tak ciężkie parapety, bo w zasadzie całe będą spoczywały na ociepleniu :roll: . Nie wiem, czy dobrze myślę, ale chyba tak.

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, mam pytanie - czy nie ocieplacie ścian przy oknach? Jakie grube macie ocieplenie na domku? Wygląda na nieduże. Zastanawiam się jak u nas zamocujemy parapety, ponieważ ocieplenie ma wynosić 15cm - w takiej sytuacji muszą być chyba jakieś podpory trzymające tak ciężkie parapety, bo w zasadzie całe będą spoczywały na ociepleniu :roll: . Nie wiem, czy dobrze myślę, ale chyba tak.

Nie znam tak do końca nazwy tego granitu :cry: Kamieniarz nazywał to chyba Multicolor.Nie jestem pewna ,czy to jest właściwa nazwa.Zapytam ,jak przyjedzie z blatem .,,co się zapewne opóźni ,bo baterie dzisiaj nie dotarły Firma przysłała nam wiadomość ,ze dzisiaj dopiero wysłali i jutro przesyłka ma prawdopodobnie dojść.

Monia ,nie podpowiem ci ,jak maja być zamontowane te parapety z ociepleniem styropianowym ,bo ja takiego nie mam.U mnie jest ściana trójwarstwowa i tylko tynk na zewnątrz.Ale zapytaj Amtelki ,bo podejrzałam ,że u niej też są takie same :lol: :lol: i zamontowane na ocieplenie ze styropianu

Czyli montowanie okna też jest ważne w tym przypadku. My montowaliśmy okna równo z murem, więc parapety leżą na styropianie (i dlatego nasze są lekkie)

no właśnie - tak teraz montuje się okna i dlatego mam obawy :roll:

z tego, co pisze Amtla, trzeba się cofnąć z oknami nieco :roll:

beatko, sorki ze ci sie wpisuje w komentarzach na temat calkiem nie budowlany...

Kobitki, wiecie co zrobilam? A no, nie wiem co mi odbilo ale postanowilam zaoszczedzic na fryzjerze i poprosilam meza zeby mi zrobil ''balayage''. ryczec mi sie chce a maz placze ale ze smiechu bo wyszly mi marchewkowo-zolte pasemka

:evil: :evil: :o czemu ja taka glupia jestem :cry: :cry: myslicie ze fryzjer mnie uratuje?

Amtlo, gdybyś miała fotki z parapetami na gotowo, to chętnie bym obejrzała - w dzienniku nie znalazłam.

Właśnie przestałam żałować, że nie zrobiliśmy okien przed zimą, bo pewnie byłyby zamontowane na równo ze ścianą i teraz byłoby "po ptokach" :roll: Dzięki temu, że okien nie ma, mam czas na dokładne przemyslenie tematu parapetów.

beatko, sorki ze ci sie wpisuje w komentarzach na temat calkiem nie budowlany...

Kobitki, wiecie co zrobilam? A no, nie wiem co mi odbilo ale postanowilam zaoszczedzic na fryzjerze i poprosilam meza zeby mi zrobil ''balayage''. ryczec mi sie chce a maz placze ale ze smiechu bo wyszly mi marchewkowo-zolte pasemka

:evil: :evil: :o czemu ja taka glupia jestem :cry: :cry: myslicie ze fryzjer mnie uratuje?

:lol: :lol: :lol: A znasz to mądre powiedzenie :Chytry dwa razy traci? :lol: :lol: Idz do fryzjera i zrób sobie farbę na całość .Ja ostatnio tez nie jestem zadowolona z koloru swoich włosów.Odkąd pamiętam , a chyba to już wieki całe ,,zawsze robiłam sobie balayage.Nawet już zapomniałam jaki mam swój kolor włosów.i Zawsze miałam jasne.A teraz ostatnio zauważyłam ,ze bardzo mi się poniszczyły i chciałam zrobić sobie kolor jednorodny ,miodowy zresztą ,.I też mam, na razie dwukolorowe ,bo te bardziej rozjaśnione sa żółte ,a reszta takie jak chciałam ,miodowe.Fryzjerka zapewniła mnie ,ze po kolejnym farbowaniu ,przed świętami, wszystko się wyrówna.Mam nadzieje ,że wie ,co mówi. :lol: :lol: Musze przyznać ,ze początkowo ciężko mi było przyzwyczaić się ,a teraz to już w ogóle nie zwracam uwagi

dzień dobry :)

przeczytałam dziennik i natknęłam się na link do zdjęcia do jednej baterii - można wiedziec co to?

http://photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/836/71/34/836713418

Nitu ta bateria to wyrób Hansgrohe Talis classic natural

wielkie dzięki :)

bardzo spodobała mnie się jej .... kształt... no to, ze jest otwarta... no nie wiem jak to napisać.. w każdym razie jest świetna :)