Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No ,jestem ,jestem ,z nosem zwieszonym na kwintę ,ale jestem :cry: Wq........e powoli odpuszcza.Nawet sobie nie wyobrażacie ,kochane ,jak się cieszę ,że jesteście.Ktoś minie pocieszy ,przytuli ,pochwali,a jak trzeba to i czasem o.....li :wink: :wink: Wiem ,że najważniejszy pozytyw dzisiejszego dnia ,to jest to ,że m się nic nie stało.Ale muszę Wam coś wyznać, w sekrecie :lol: :lol: Ja to taki trochę pechowiec jestem ,szczególnie jeżeli chodzi o agd.Wszystko muszę kupować po dwa razy :cry: Przykładów jest od groma,ale podam tak króciutko kilka

_Kupiłam sobie czajnik bezprzewodowy i w siódmym dniu użytkowania dziwnym trafem zostawiłam go na uruchomionej płycie grzejnej.Domyślacie się jaki był swąd palonego plastiku.Zhajcowalam cały spod czajnika ,ale jakoś Pan w sklepie się zlitował i zamienił mi ten spód w ramach gwarancji.W chałupie spalenizną śmierdziało chyba z miesiąc

-Innym razem -zmienialiśmy lodówkę i po obejrzeniu modelu ustaliliśmy ze sprzedawcą ,ze nie chcemy tej "macanej",tylko fabrycznie zapakowaną z magazynu.No i tak było .przywieźli ,podrzucili i chcieli odjeżdżać ,ale ja ,znając swoje szczęście kazałam rozpakować i co się okazało? miała powgniatane całe boki .No i chcąc nie chcąc panowie szybciutko zapakowali ją z powrotem i przywieźli nową

-Zmywarka ,niby z górnej półki Aristona ,psuła się na gwarancji z 6 razy .Cały czas była to pompa ,która ponoć w zmywarkach psuje się bardzo rzadko.Musiała być w końcu wymieniona ,w ramach rekompensaty ,zamienili mi na lepszy model

- A to to już przebija wszystko

Kupiliśmy sobie nowiusieńki samochodzik ,prosto z saloniku.Miał dokładnie pól roku ,kiedy pojechaliśmy na świąteczno -noworoczny wyjazd na narty do Słowacji.W sylwestra jeszcze jeździliśmy na nartach i wracając do hotelu tylko zasugerowałam M ,czy czasem samochód nie stoi za blisko muru ,a tam jakieś sople blisko i upiornie wiszą .M stwierdził ,ze nic się nie stanie ,nawet jakby spadły ,bo samochód stoi 1,5 m od muru ,.nie przewidział kochaniutki tego ,ze będą petardy itp.Jakież było nasze zdziwienie ,ja rano miedzy znoszeniem toreb do samochodu,wielkie sopliska wraz z czapą śniegu ,szurnęły na mój piękny samochodzik .Nie będę opisywać szczegółów,bo było by za długo ,ale finał był taki ,że w czapkach narciarskich ,bez przedniej szyby ,z przebitym boxem i maską jechaliśmy do domu 400km :D

Przykładów mogłabym tu mnożyć na całą stronę .Tak ,że same widzicie ,jakis pech mnie prześladuje.W sumie to dziwiłam się ,ze do tej pory na budowie tego nie odczulam ,dopóki nie zaczęłam kupować sprzętów :lol: :lol: :lol: ..... A tak poza tym to wszystko ze mną jak najbardziej Ok :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Faktycznie, lista spsuć niekrótka :roll: , ale zauważ, że zawsze bezgotówkowo się to kończy (autko ubezpieczone?), dobrze jest...

Moja znajoma samochód z salonu odbierała, nie zdążyła przez bramę przejechać, a że deszcz padał, to wycieraczek użyła... zbierały tak do d...y, że od razu zawinęła i wróciła... i wiesz co jej powiedzieli... że nie podlega reklamacji... musiała zapłacić za nowe pióra :roll:

Ja tam jakoś odpukać, nie mam większych problemów... a pralka w pierwszym domu naście lat miała... czajnik budowlany, to ma tyle lat co synuś... 12 :D , i żyje :roll: , tylko autka mi się szybko nudzą :roll: :wink: :D

Faktycznie, lista spsuć niekrótka :roll: , ale zauważ, że zawsze bezgotówkowo się to kończy (autko ubezpieczone?), dobrze jest...

Moja znajoma samochód z salonu odbierała, nie zdążyła przez bramę przejechać, a że deszcz padał, to wycieraczek użyła... zbierały tak do d...y, że od razu zawinęła i wróciła... i wiesz co jej powiedzieli... że nie podlega reklamacji... musiała zapłacić za nowe pióra :roll:

Ja tam jakoś odpukać, nie mam większych problemów... a pralka w pierwszym domu naście lat miała... czajnik budowlany, to ma tyle lat co synuś... 12 :D , i żyje :roll: , tylko autka mi się szybko nudzą :roll: :wink: :D

:lol: :lol: :lol: To chociaż pocieszające ,ze się bezgotówkowo odbywa.Mam nadzieje ,że i tym razem tk będzie.Ale zaczynam się martwić o sprzęt mojego M :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Beatko, to nie żaden pech skoro dobrze się zawsze kończy :D Czasami się tak zdarza, że nagromadzi się mnóstwo rzeczy, które kojarzą nam się z pechem... a Ty popatrz na siebie - piękna, Pani dr!!! Do tego 2-jka cudownych dzieciaków!!! Wspaniały dom i wielkie perspektywy na przyszłość :D Cóż ja bym dała, żeby tyle mieć :D - SZCZĘŚCIARA Z CIEBIE!!!! A czajnik, lodówka czy zmywarka to tylko upierdliwe maszyny, które wbrew zapewnieniom sprzedawców czasami często się psują :wink:

:lol: :lol: :lol: To chociaż pocieszające ,ze się bezgotówkowo odbywa.Mam nadzieje ,że i tym razem tk będzie.Ale zaczynam się martwić o sprzęt mojego M :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hmmmm.... no chyba działa :roll: , skoro dwójkę stakich super dzieciaków macie :roll: , i to do pary nawet!!!... chyba że o czymś nie wiem :-? , albo Ty myślisz o innym sprzęcie :oops: :oops: :oops:

Dziewczyny dzięki za słowa otuchy !!Od razu mi lepiej . :wink: Ja wiem ,że to tylko bezduszne sprzęty,ale dlaczego mnie akurat przytrafia się to częściej niż innym?Analizując ,to wydaje mi się,że ja to podświadomie sama wywołuję .Wczoraj ,jak M dzwonił do mnie z info o niedoszłej kolizji ,od razu mu powiedziałam ,że to na pewno jakiś znak i na tym się nie skończy .I co ?tak było.Jakaś taka wiedźmowata trochę jestem. :lol: :lol: Tylko patrzeć ,jak zacznę na miotle latać :lol:

Arctico na razie z M sprzętu,jestem zadowolona :lol: Wolę nie myśleć ,że mogłoby być inaczej .....bo jeszcze się to sprawdzi :lol: :lol:

Beatko, sądzę, że obudowa w kolorze boazerii będzie OK :wink: Szkoda, że Ci uszkodzili tę wannę, bo już byłby super efekt :roll:

Monia ,cieszę się ,ze odpowiedziałaś.Byłam ciekawa Twojej opinii. :wink: Chociaż blat w rzeczywistości jest troszkę jaśniejszy ,ale z brązową obudową może byłoby za ciemno .A tak będzie z boazerią stanowić jedną całość :wink: Ale ,jak sadzisz ,pomysł ogólnie był dobry?

Beatko, sądzę, że obudowa w kolorze boazerii będzie OK :wink: Szkoda, że Ci uszkodzili tę wannę, bo już byłby super efekt :roll:

Monia ,cieszę się ,ze odpowiedziałaś.Byłam ciekawa Twojej opinii. :wink: Chociaż blat w rzeczywistości jest troszkę jaśniejszy ,ale z brązową obudową może byłoby za ciemno .A tak będzie z boazerią stanowić jedną całość :wink: Ale ,jak sadzisz ,pomysł ogólnie był dobry?

bardzo dobry :D

a ponieważ przywiazuję wagę do detali, zauważyłam, że końcowe elementy marmuru są pięknie wykończone :wink: :D

Wg mnie efekt całości będzie świetny :D

anetakili my tę nasza lampę załatwialiśmy nie w Energetyce ,tylko w gminie.Napisałam podanko już jakiś czas temu ,a że teraz dużo rzeczy się robi w takich miejscowościach jak moja przed wyborami(głownie chodniki i oświetlenie ,bo to najbardziej widać ),to skorzystaliśmy.Radzę iść do gminy i złożyć odpowiednie pisemko.Na pisemko muszą odpowiedzieć

Beauty a jak daleko jesteście od innych lamp? Moja działka jest ok 250 metrów od drogi z lampami, także nie wiem jak będą się zapatrywac na taką odległość :cry: :roll: