Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień doberek w ten niedzielny pochmurny poranek.U nas zimno ,ze nie chce się wyjść z domu i pochmurno ,jakby zaraz miał spaść śnieg ,co akurat byłoby jak najbardziej wskazane. :wink:

Cieszę się bardzo ,że wyrażacie opinie w sprawie mojej obudowy.Piszcie jak najwięcej,co pomoże mi w wyborze ostatecznym.Mam czas do namysłu jeszcze do przyszłego tygodnia .Na wtorek umówiłam się ze stolarzami z "akana"i wtedy już muszę być pewna na 100% .

Danusiu okna mam 120/170.U Ciebie zaczną się teraz poważne dylematy. :wink:

Magdaleno -odległość do lamp od Ciebie rzeczywiście dość duża.U nas tyle nie było ,bo tylko 80m.Postawili więc dwie latarnie co 40m ,do sąsiada i do nas ,bo na razie jesteśmy ostatni i wszystkie znaki na niebie wskazują ,ze chyba tak już zostanie.Ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie ,abyś napisała podanie.Zobaczysz ,co Ci odpowiedzą.I napisz ,jak najszybciej ,bo w przypadku pozytywnej odpowiedzi ,, uruchamia się wtedy cały proces pozwoleń na budowę i to trwa.

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wielkie dzięki :wink:

Danusiu okna mam 120/170.U Ciebie zaczną się teraz poważne dylematy. :wink:

Beatko,zaczynam juz pomału siwiec od tych wyborów :lol: :wink:

Moje okna mają wymiary 90/140 -wydłużyłam o 20cm,bo było 120....... czyli nie mam co myślec o takim podziale okna, jak Twoje.

Muszę ruszyc dupsko i rozpocząc wycenę okien :wink:

Danusiu ,niestety Twoje są za wąskie na dwuskrzydłowe.Obecnie mam metrowe i tak jak mówi Iwonka ,ze szprosami .Tak to wygląda

http://img109.imageshack.us/img109/8541/p1030439.jpg

To jest tak właśnie ,ze człowiek budując dom nie ma jeszcze wyobrażenia co by chciał i co będzie możliwe do zrobienia ,a później to już po ptokach rzeczywiście.Ale może da się coś jeszcze podkuć?

dankaf napisała:

Muszę ruszyc dupsko i rozpocząc wycenę okien

Danusiu... a po co ruszać dupsko :roll: , ja zrobiłam xxxxxxxxx wycen przez neta :roll: , złożyć konkretne zamówienie to już by się przydało pomacać, ale wycena :roll: ???

Beauty napisała:

To jest tak właśnie ,ze człowiek budując dom nie ma jeszcze wyobrażenia co by chciał i co będzie możliwe do zrobienia ,a później to już po ptokach rzeczywiście.

Wkurzę Cię troszkę.... nie wszyscy 8) 8) 8) :D

Nie zupełnie... Wydaje mi się że może to przychodzi także z wiekiem :oops: im jest się starszym (do tego doświadczenie w "budowaniu") to wtedy bardziej jest się pewnym czego się chce :roll: mam nadzieję, że jeszcze kiedyś coś wybuduję :lol: A tak na prawdę, to chyba nie jest ważne to aby przewidzieć swoje oczekiwania względem domu (bo i to się zmienia) tylko ważne jest żeby czuć się dobrze w tym domu na który już się zdecydowaliśmy :D I życzę Wam tego Kochane Kobitki :wink:

No co ty arctico wcale mnie nie wkurzasz.Ja taka szybka do wkurzenia to nie jestem :lol: :lol: ale wydaje mi się ,że owszem przy trzecim domu to już mniej więcej wiadomo o co kaman ,ale projekt musiałby być trzy razy ten sam :lol: :lol: :lol: :lol: ,to w końcu pewne rzeczy by się utrwaliły.A tak ,to zawsze coś Cię może zaskoczyć .Nie wierzę ,że nie :wink: :wink:

Danusiu ,myślę ,że domek będzie wyglądał pięknie z takimi oknami,jak na zdjęciu .a tam są szprosy zewnętrzne ,czy wew?przyglądałam się tym swoim,no trochę widać ten silikon ,ale powiem szczerze ,ja do tej pory w ogóle na to nie zwróciłam uwagi :oops: :oops:prawdę mówiąc teraz zwracamy uwagę na pierdołki ,a za chwile w ogóle nie będziemy tego zauważać.Mnie teraz dobija na scianie z wanną w łazience ,otwór wentylacyjny ,a pod nim ma być kinkiet.Też tego nie przewidzieliśmy i dojdzie do tego ,że będzie podświetlony wentylator ,który ma być zsynchronizowany z tym kinkietem .nie wiem ,czy nie zrezygnować z tego kinkietu,bo naciepieliłam ich od cholery ,a teraz ,jak patrze ile kosztują ,to parę muszę wyrzucić :cry:

Beatko,to są okna drewniane z szprosami zewnetrznymi.

Mnie teraz dobija na scianie z wanną w łazience ,otwór wentylacyjny ,a pod nim ma być kinkiet.Też tego nie przewidzieliśmy i dojdzie do tego ,że będzie podświetlony wentylator ,który ma być zsynchronizowany z tym kinkietem .nie wiem ,czy nie zrezygnować z tego kinkietu,bo naciepieliłam ich od cholery ,a teraz ,jak patrze ile kosztują ,to parę muszę wyrzucić

a masz może zdjęcia tej ściany?

No ,niestety nie mam tego zdjęcia .Ale tak sobie myślę ,że można by jakoś ten wentylator zakamuflować taką kratka żeliwną .Takie kratki planuje dać do kominka.Dużo rzeczy mam jeszcze do zamówienia i do dogrania .Muszę chyba zrobić sobie listę i po kolei realizować punkt po punkcie.

No ,niestety nie mam tego zdjęcia .Ale tak sobie myślę ,że można by jakoś ten wentylator zakamuflować taką kratka żeliwną .Takie kratki planuje dać do kominka.Dużo rzeczy mam jeszcze do zamówienia i do dogrania .Muszę chyba zrobić sobie listę i po kolei realizować punkt po punkcie.

bardzo fajny pomysł !:wink:

Danusiu, 90-tkę to tylko sztuczny podziałek (listwa) przez środek bo dwuskrzydłowe nie wyjdą... Jednoramowe, ze szprosami :wink:

dlaczego nie?

Moje na poddaszu, w lukarnach są 2-skrzydłowe i mają właśnie 90cm szer. :wink: , tylko moje są niższe - na 100cm. Problem w 2-skrzydłowych na wys.140cm mógłby wynikać z tego, że byłyby zbyt długie poszczególne połówki :roll:

zrob fotkę tej ściany, to zobaczymy jak sprawa wygląda i moze coś się wymyśli wspólnymi siłami :D :wink:

Nie wiem ,czy jutro będę na budowie.Najprędzej zrobię fotkę we wtorek.Na pewno coś wymyślimy wspólnymi siłami.Jestem tego pewna

Zobacz Monia znalazłam jeszcze takie lampy.Wysłałam już zapytanie do firmy ,czy mają takowe w sprzedaży i co najistotniejsze -w jakiej cenie?

http://excellentdesign.pl/uim/galeria/pl/86_1535.jpg

Nie wiem ,czy jutro będę na budowie.Najprędzej zrobię fotkę we wtorek.Na pewno coś wymyślimy wspólnymi siłami.Jestem tego pewna

Zobacz Monia znalazłam jeszcze takie lampy.Wysłałam już zapytanie do firmy ,czy mają takowe w sprzedaży i co najistotniejsze -w jakiej cenie?

http://excellentdesign.pl/uim/galeria/pl/86_1535.jpg

baaaardzo ładne :wink: