Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tynki gipsowe

slaw79

Recommended Posts

zasadniczo dobrze położony tynk gipsowy daje wspaniałą, niezbyt "lustrzaną", ale gładką, matową powierzchnię. Trzeba jednak bardzo pilnować, żeby nie było "dziadów", bo każda rysa i grudka naklejona na tynku jest widoczna. Oczywiście gładź gipsowa wszystko pokryje, ale po co. to dwa razy ta sama robota.

mało która ekipa potrafi tak wykonać tynk gipsowy, żeby był od razu "pod kolor", czyli bez gładzi ....

w prawdziwym świecie tynk gipsowy bez gładzi to teoria ;-)

Dokladnie. Mi dziś skończyli maszynowy i bedzie gładź choć jest nawet dobrze.

pzdr

Myśmy byli zmuszeni zrobić gładź w salonie i korytarzu, bo tam akurat było trochę "dziadów", które byłoby widać w swietle kinkietów, ale wszędzie indziej - nie było to potrzebne.
ja wyglada 'dziad"

to taki zazwyczaj zarośnięty, brudny, czasami bezdomny.

Modne jest teraz "spieprzaj dziadu". :D

ludzie jestem tynkarzem od 9 lat [gipsowym ] to czy ma być gładż decyduje sam inwestor .na 10-u 2 -ch szpachluje bo sie im nie podoba. ale reszta jest zadowolona .Fakt że są takie firmy, które myślą że dobrze robią [tylko myślą] Co do kinkietów to zmora tynkarzy podobnie jak klatki schodowe. sprawdzanie lampką czy latarką nic nie da bo nie wolno sprawdzać [czy odbierac ] tynków światłem strumieniowym .

• 3 months później...

Zależy co się komu podoba... u mnie ma być "lustro" bez żadnego pyłku i gładź musi być! I nie ma takich ekip, które wyrobią takie "lustereczko" samym tynkiem...

pozdrawiam

Browar

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rozum nie piwo, trudno go wlać w kogo

Zależy co się komu podoba... u mnie ma być "lustro" bez żadnego pyłku i gładź musi być! I nie ma takich ekip, które wyrobią takie "lustereczko" samym tynkiem...

pozdrawiam

Browar

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rozum nie piwo, trudno go wlać w kogo

Na "lustereczku" to jak mucha " kupę " narobi to widać jakby większa :lol: :lol:

ps. no i dobrze tojeszcze olejną pociągnąć (tak dla lepszego efektu ) :wink: