slaw79 19.01.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 mam pytanie czy po tynkach gipsowych trzeba klasc gladz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 19.01.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Jak nie gladkie to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 21.01.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 zasadniczo dobrze położony tynk gipsowy daje wspaniałą, niezbyt "lustrzaną", ale gładką, matową powierzchnię. Trzeba jednak bardzo pilnować, żeby nie było "dziadów", bo każda rysa i grudka naklejona na tynku jest widoczna. Oczywiście gładź gipsowa wszystko pokryje, ale po co. to dwa razy ta sama robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.01.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 mało która ekipa potrafi tak wykonać tynk gipsowy, żeby był od razu "pod kolor", czyli bez gładzi .... w prawdziwym świecie tynk gipsowy bez gładzi to teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 21.01.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 mam pytanie czy po tynkach gipsowych trzeba klasc gladz? weź sobie lampę, najlepiej halogen i poświeć na ścianę pod dużym kątem, z boku. To rozwieje wszelkie twoje wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 21.01.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 mało która ekipa potrafi tak wykonać tynk gipsowy, żeby był od razu "pod kolor", czyli bez gładzi .... w prawdziwym świecie tynk gipsowy bez gładzi to teoria Dokladnie. Mi dziś skończyli maszynowy i bedzie gładź choć jest nawet dobrze. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genowefa2008 21.01.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ja mam tynk maszynowy knaufa i gładzi nie będzie.Grzechem byłoby to robić na tak ładnie wykończonych ścianach.Ale to zależy od firmy wykonawczej.Szukałam firmy dla siebie oglądając gotowe już ściany u innych budujących się i stąd wiem,że nie wszystkie robią to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 22.01.2009 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Myśmy byli zmuszeni zrobić gładź w salonie i korytarzu, bo tam akurat było trochę "dziadów", które byłoby widać w swietle kinkietów, ale wszędzie indziej - nie było to potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 23.01.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Myśmy byli zmuszeni zrobić gładź w salonie i korytarzu, bo tam akurat było trochę "dziadów", które byłoby widać w swietle kinkietów, ale wszędzie indziej - nie było to potrzebne.ja wyglada 'dziad" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 23.01.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Myśmy byli zmuszeni zrobić gładź w salonie i korytarzu, bo tam akurat było trochę "dziadów", które byłoby widać w swietle kinkietów, ale wszędzie indziej - nie było to potrzebne.ja wyglada 'dziad" to taki zazwyczaj zarośnięty, brudny, czasami bezdomny. Modne jest teraz "spieprzaj dziadu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekfe 23.01.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 ludzie jestem tynkarzem od 9 lat [gipsowym ] to czy ma być gładż decyduje sam inwestor .na 10-u 2 -ch szpachluje bo sie im nie podoba. ale reszta jest zadowolona .Fakt że są takie firmy, które myślą że dobrze robią [tylko myślą] Co do kinkietów to zmora tynkarzy podobnie jak klatki schodowe. sprawdzanie lampką czy latarką nic nie da bo nie wolno sprawdzać [czy odbierac ] tynków światłem strumieniowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 22.05.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Zależy co się komu podoba... u mnie ma być "lustro" bez żadnego pyłku i gładź musi być! I nie ma takich ekip, które wyrobią takie "lustereczko" samym tynkiem... pozdrawiam Browar -----------------------------------------------------------------------------------------------------------Rozum nie piwo, trudno go wlać w kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 23.05.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Zależy co się komu podoba... u mnie ma być "lustro" bez żadnego pyłku i gładź musi być! I nie ma takich ekip, które wyrobią takie "lustereczko" samym tynkiem... pozdrawiam Browar ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rozum nie piwo, trudno go wlać w kogo Na "lustereczku" to jak mucha " kupę " narobi to widać jakby większa ps. no i dobrze tojeszcze olejną pociągnąć (tak dla lepszego efektu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 23.05.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 ps. no i dobrze tojeszcze olejną pociągnąć (tak dla lepszego efektu ) Kupę czy lustereczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbel 23.05.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 witam mam tyki gipsowe były extra ale jak przyszło do malowania to tam rysa bo byla oparta drabina, tam dogniot bo upadła deska itp. cieszyłem się że będzie bez gładzi a na końcu trzeba było ja zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 24.05.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Nie spotkałem jeszcze ekipy po ktorej nie ma potrzeby robienia gładzi. Chociazby w narożnikach zawsze trzeba cos poprawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts