BK 22.01.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 A kiedy zaglądasz do tego netu i kiedy dzwonisz? w godzinach pracy Nie każdy tak może Nie każdy też może pozwolić sobie na to że codziennie po 17 jest wolny. Np kiedy ja jeździłam w delegacje, to siłą rzeczy mąż musiał być z dziećmi bo wracałam np. o 22.00. Trudno wtedy coś zrobić na budowie. Dziś się tak pracuje że ciężko jest zrobić tak żeby codziennie być o 17 w domu. Poza tym nie każdy się zna na robocie - niby malowanie czy tapetowanie to nie filozofia ale naprawdę nie każdemu to wychodzi. To samo kafelkowanie żeby wyszło równo, zabudowa GK etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 22.01.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Radzę poczytac to forum bo sa liczne przykłady, że sie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.01.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Będzie ciężko. Ale przy dużym wkładzie własnym domek o wielkości poniżej 100 metrów powierzchni użytkowej pewnie na styk się da. Pozdrawiam, pewnie tak ale bedzie ciezko - zalezy od projektu, Waszych wymagan no i szczescia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.01.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ludzie co wy piszecie chyba że mowa o euro a nie PLN ... skoro Wy macie pacha i wydajecie kase dosc konkretnie to nie znaczy ze innym nie moze sie poszczescic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.01.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 ...zaraz pewnie przyjdzie tu jeden forumowicz, który będzie usilnie przekonywał, ze się da ... przyszedl? caly czas zapraszam na kaweczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynapitlok 23.01.2009 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 w odpowiedzi na wasze pytanie to do tej kwoty 100000 musimy wliczyc główne podłączenie prądu i wody,szambo bo rozprowadzenie pradu,centralne wewnątrz domu zrobimy sami w innym zakresie,no i cała dokumentacje również a domek ma miec 100 m/k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 24.01.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Może i można tylko to trwa jeżeli samemu się wszystko robi i nie ma dwóch lewych rąk-koleżanka się budowała od 2000 roku i w zeszłym miała odbiór budynku.Ja narazie za stan surowy zamknięty wydałem około 130 000.Dom z poddaszem użytkowym powierzchnia 190 całowitej.Płaciłem jedynie murarzowi reszte ja mu pomagałem z ojcem i kuzynem ale materiały kosztują,praca dekarzy,koparka,gruszki też jest więc pewna bariera,której przekroczyć się nie da.To już nie te czasy kiedy robiło się samemu pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 24.01.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 darsalm dokładnie, za koparkę, gruszkę, piasek zasypowy trzeba zapłacić. Nie idzie nic tutaj wykombinować. Okien i drzwi samemu też się nie zrobi, a to koszt 25 tysięcy.Moim zdaniem nie da rady. Widzę to po tym ile kosztował na stan surowy zamknięty. Nawet odejmując robocizne, nie zmieścilibyśmy się w 100 TPLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.01.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 ...Okien i drzwi samemu też się nie zrobi, a to koszt 25 tysięcy. Moim zdaniem nie da rady. Widzę to po tym ile kosztował na stan surowy zamknięty. Nawet odejmując robocizne, nie zmieścilibyśmy się w 100 TPLN. no widzisz po odjeciu roznicy VAT u n as tak to kosztowalo okna - 9000 - jest ich sporo - patrz link w podpisie brak garaz - 3800 - znajomi o tych samych wymiarach kupili njatansza jak sie da za 550 zeta drzwi wejsciowe - 2000 naszy wymarzone - znajomi kupili tez ladne za 700 zeta drzwi wejsciowe - kolo 5000 - tez mozna sporo tansze tak wiec wydalismy na to 20 tysi a spookojnie mozna by sie w 15 zmiescic. wiec zgodnie z Twoimi kosztami to juz 10 tysi oszczednosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Piotrulex, idź się wypowiedz do sąsiedniego wątku. W sumie to przez Ciebie on jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.01.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Piotrulex, idź się wypowiedz do sąsiedniego wątku. W sumie to przez Ciebie on jest pewnie oblukam ale mam nadziej ze mnie nie wyganiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Piotrulex, idź się wypowiedz do sąsiedniego wątku. W sumie to przez Ciebie on jest pewnie oblukam ale mam nadziej ze mnie nie wyganiasz? gdzieżbym śmiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.01.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Piotrulex, idź się wypowiedz do sąsiedniego wątku. W sumie to przez Ciebie on jest pewnie oblukam ale mam nadziej ze mnie nie wyganiasz? gdzieżbym śmiała mowisz masz jakos nie potrafie Ci odmowic bo choc nie dowierzasz to jakos tak sympatycznie to robisz wiekszosc mebelkow to brw, salon robimy w re_set wiec raczej nic drogiego. do tego mamy stol 200/280x110 pod wymiar, 8 krzesel i stolik do skorzanej kanapy za 2500 wraz z transportem za kanape skora naturalna z funkcja spania dalismy chyba 2300 to naszym zdaniem tez sredni standard choc znajomi m aja kanape za 8 i stol za 10 kola - wedlug nich to tez sredni standard moi rodzice maja kanape za kilka stow i stol kilkunasto letni za kilka stow - to tez dla nich sredni standard sredni standard - pojecie semantycznie niedookreslone - tak sie nauczylem na UMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.01.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 jakos nie potrafie Ci odmowic bo choc nie dowierzasz to jakos tak sympatycznie to robisz na tym własnie polega mój nieodparty urok osobisty sredni standard - pojecie semantycznie niedookreslone - tak sie nauczylem na UMK pewnie dobrze się nauczyłeś ja tylko chciałam się dowiedzieć, co ludzie uważają za średni standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 26.01.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Pamiętajmy że autorka wątku mówi o stanie surowym zamkniętym, a nie o domu wykończonym. Nie przedstawiła też projektu. Dlatego kilka postów powyżej napisałem że może w przypadku małego domu o duzym wkładzie własnym udać się wybudować taki stan za 100 tys. zł. Trzeba też pamiętać że wtedy zaczyna się wykończeniówka, a stan surowy zamknięty to dopiero około 40 -45 procent kosztów budowy, a może i nieco mniej. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 27.01.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam , myśle że jak poczekasz jeszcze do jesieni(tańsze materiały i robocizna ) i przy sporych nakładach własnej pracy , to sa duże szanse . Ale do całkowitego wykończenia to braknie jeszcze jednej stówy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toom 28.01.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 ja też liczyłe, że uda mi się stan surowy OTWARTY 140m2 wybudować za 100.000zł, ale się nie udało... Teraz mam surowy zamknięty i poszło 150.000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 28.01.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam , ale ceny teraz pewnie bedą niższe na materiały i robocizna pewnie tez ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 28.01.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Możliwe że masz rację. Ale moje spostrzeżenia są takie, że dramatyczny spadek cen robocizny i materiałów, obserwujemy w mediach. Inne obserwacje można poczynić w składach budowlanych i u wykonawców. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynapitlok 16.02.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 hejka wybraliśmy już projekt firmy archon Dom pod kasztanem 2,i jak myślicie starczy te 100000zł na stan surowy zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts