Nataly 18.05.2018 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Ja takie żywopłoty stosuję w projektach w ostateczności. Wszytsko zalezy ile możesz i chcesz pracy poświęcić na pielęgnację. Chcielibyśmy akurat, żeby żywopłot najmniej nas absorbował... -czyli jaki wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.05.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 chyba już odpowiedziałam na to pytanie wcześniej?Smaragd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 20.05.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Do występnego starczy blok milimetrowy i ołówek. OK Podpowiedz/-cie jeszcze jaką agrowłókninę zakupić? Czytałem i wiem, że nie polecasz, ale jeśli już to która, bo jest tego dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.05.2018 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Ponieważ nie kupuję, nie stosuję, nie polecam, nie mam pojęcia w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 20.05.2018 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 Elfir jesteś b. konsekwentna aż daje mi to do zrozumienia, że pewnie masz rację. B. proszę napisz czy wystarczy założyć obrzeża, obniżyć teren, posadzić tuje i zasypać 10 cm kory? -chwastu nie będzie więcej jak z włókniną? i czy jak wietrzna okolica to ta kora nie będzie fruwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.05.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 To nie konsekwencja. Po prostu nie kupuję, więc nie orientuję się w ofercie. Mam włókninę na żwirowych ścieżkach i kupiłam pierwszą lepszą na allegro. A kora nigdy nie powinna być docelowym materiałem na powierzchni gruntu. Dlatego stosuje się rośliny zadarniające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 21.05.2018 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 A kora nigdy nie powinna być docelowym materiałem na powierzchni gruntu. Dlatego stosuje się rośliny zadarniające. No tak, ale od razu posadzić je wraz z tujami? I jakie rośliny proponujesz w tym celu? Ale piszesz chyba o czymś więcej niż o dod. niskim rządku osłaniającym? Wydawać kasę na korę by po roku ją usuwać to chyba bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.05.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 ale kory się nie usuwa. Ona zarasta rośliną okrywową, która utrzymuje ją w miejscu. A polecam dabrówkę rozłogową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 23.05.2018 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Elfir podpowiedz laikowi -ta dąbrówka rozłogowa rośnie w pasie kory czy w dod. pasie ziemi obok kory ściółkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.05.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 rozrasta się w każdej wolnej przestrzeni. Ale nie bardzo wiem o jakim dodatkowym pasie ziemi obok piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 31.05.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Witam, myślę o automatycznym nawadnianiu ogródka i pytańko dla ogródkowiczów czy dysze rotacyjne Hunter będą działać przy ciśnieniu 2 at? Ma ktoś z Was takie doświadczenie/eksperyment? Piszą niby, że od 1.7at ale jak to wygląda w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts