witu102 25.01.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 hej witam:)mam w piwnicy dość nierówne ściany...nałożenie regipsów odpada bo utrata po 5cm z każdej strony w pomieczeniu 2x4m nie wchodzi w grę...zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, żeby wytynkować piwnicę na biało...i gdzieniegdzie włożyć płytki klinkierowe->wyglądające jak cegły (ciemnoczerwone)..na podłogę i schody też chciałbym dopasowac płytki pod ten klinkier..dodatkowo myślałem o ukryciu instalacji idących pod sufitem przy ścianie czymś w rodzaju rustykalnej belki...co myślicie??Od razu powiem, że wytynkować tego an równo się praktycznie nie da, a mnie zależy na tym, żeby nie tracić tam przestrzeni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 26.01.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 jest możliwość aby płytami obłożyć ściany płytami, robisz ruszt np drewniany i w miejscu dzie krzywizna wchodzi do pomieszczenia tam kujesz rowek i montujesz klistwę. znajomy tak robił też miał sporą krzywiznę a tym sposobem zniwelował nierówności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Po co chcesz inwestować w piwnicę? Ma byc tam jakies czesto uzywane pomieszczenie? Jesli to kotłownia, spiżarnia, składzik, nie lepiej pomalowac "fartuch" farbą olejną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 26.01.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 przeciez na tynk z plytka tez Ci ucieknie pare cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 26.01.2009 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Po co chcesz inwestować w piwnicę? Ma byc tam jakies czesto uzywane pomieszczenie? Jesli to kotłownia, spiżarnia, składzik, nie lepiej pomalowac "fartuch" farbą olejną? Kotłownie mam w sąsiednim pomieszczeniu ->podłoga, ściany w betonie bez farby - jest ok..natomiast pomieszczenie o którym mowa to ma być bardziej użytkowe czyli piwniczka win a w drugim pomieszczeniu sauna, siłownia...poza tym właśnie wyremontowałem cały domek i piwnica została niedoinwestowana.. Co do tych "płytek" to nie chodzi mi o to, żeby wyrównać dzięki nim ściany, ale żeby krzywizna ścian-pomniejszona..była bardziej naturalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Moze okładzina ścian z tworzywa sztucznego, coś jak sidding tylko do wnętrz i o wiele ładniejsze. Na targach Budma pokazywali. Przypominało mozaiki szklane lub drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 27.01.2009 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 no a masz jakieś namiary?? patrzyłem tez co nieco na ekipy zajmujące się szlifowanie betonu, wylewek i ścian i wykuwaniem otworów w ścianach itd czyli obróbka o jaką mi dokąłdnie chodzi bo gładkie ściany to już nie byłby wtedy problem...czy ktoś ma doświadczenie z takimi rzeczami/ekipami...ile kosztuje jaki efekt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.01.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Np. tutaj: http://www.plastivan.pl/index.php?jezyk=1&dzial=2&artykul=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts