Tlobo 25.01.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam Czy ktoś występował do BGK o taką pomoc? Ze strony BGK:Premia termomodernizacyjna jest formą pomocy państwa dla inwestora realizującego przedsięwzięcie termomodernizacyjne. Jest ona przyznawana przez Bank Gospodarstwa Krajowego w wysokości 25% kwoty kredytu wykorzystanego na realizację przedsięwzięcia. Premia termomodernizacyjna stanowi spłatę części kredytu zaciągniętego przez inwestora. Oznacza to, że realizując przedsięwzięcie termomodernizacyjne inwestor spłaca 75% kwoty wykorzystanego kredytu. W moim przypadku myślę o kredycie na pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 25.01.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 a zakladasz np. spoldzielnie mieszkaniowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 26.01.2009 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Nie - dlaczego? Taki kredyt może dostać osoba fizyczna. Przynajmniej tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.01.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Ja brałam jedynie na wspólnoty mieszkaniowe. Premia nie dofinansowuje nowo budowanych budynków, jedynie remonty starych. Oszczędnośc ciepła musi wyniec przynajmniej 30% (chyba) w stosunku do rozwiazania istniejacego, co potwierdzone musi byc sporządzonym audytem energetycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola80 17.04.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Dofinansowanie na pompę ciepła można prawdopodobnie uzyskać np. z Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej - może tutaj cos znajdziesz: http://www.termomodernizacja.pl/strony/zrodla-dofinansowania-termomodernizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts