Gosiek33 03.07.2010 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Dzięki gazowa Panienko Pasie czy masz już ciepłą wodę w kanach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 09.07.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 ja też w końcu znalazłam chwilkę na nadrobienie dziennika i od razu spieszę pogratulować pięknego gresu na podłogach w salonie i na cokole domu A ślimaczka prześlicznego znalazłaś, tylko szkoda, że zainfekowanego ohydnymi larwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 09.07.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Gosia super!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 09.07.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 ale ślimak...wow. gratuluję gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 09.07.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 fakt ślimaka takie w życiu swoim nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.07.2010 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 dzięki dziewczyny za gratulacyje Ledwo żyję, po trzech dniach gdy wszystko co było na dole przetargane było na górę, teraz odwrotnie - wszystkie parterowe graty z powrotem na dół znosiliśmy ale już padliśmy. Dokończymy jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 12.07.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Dołączam się do gratulacji! Moje podłogi inaczej się zwą / Antiqer Paradyż/ ale są bardzo podobne świetne do utrzymania czystości, bo brudu na nich nie widać Nie wiedziałam że te biedne tępione przez ludzi ślimaczki tak cierpią przez pasożyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.07.2010 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witaj Amelio, najpierw myślałam, że to kosmita potem znalazłam w internecie to zdjęcie, jeszcze film nakręciłam - dla człowieka nie interesującego się przyrodą szeroko rozumianą to spory szok i obrzydzenie bierze gdy tak patrzeć jak te zielone gadziny w czułkach ślimaka pulsują Podłogę mamy cudną ale ciągle brudną - teraz widać ślady psich łap i masę patyczków, listków i wszystkiego co się do włosów anielskich moich psiów przyczepiło Czy Twoja sunia nie włazi na podłogę umorusana poranną rosą i oblepiona piachem i ziemią wszechobecną jeszcze na działce? Czekam jeszcze kilka dni i zacznę fugi impregnować. Potem z górki będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 20.07.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Gosiek, hej, może byś się zebrał na wycieczkę na głębszą wieś w końcu? Bo my teraz zasadniczo to sobie siedzimy tu, aczkolwiek zdarza się nam na chwilę opuścić zakątek. Ale od czego jest fon? W każdymraziebądź jakbyco to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.07.2010 03:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Dzięki za zaproszenie sama się chciałam wprosić jak wyczytałam, że kamieniem... znaczy kolanem siedzicie u siebie ale chyba czasowo się nie wyrobię ... ale jakby co to fona mam i nie omieszkam użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 21.07.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Cześć Gosiaczku Matko ile ja mam ślimaków u siebie na działce - normalnie śłimaczarnia a wśród nich zobacz co ostatnio znalazłam takiego potworka ja Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.07.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Gosiu, dobrze, że piszesz o tej trutce i szkodliwości dla psiaka - miałam własnie kupić te kulki, bo nie możemy sobie dać rady ze ślimakami - po prostu plaga. A ten Twój obrzydliwy po prostu ... fee. Nie widziałam jeszcze czegoś takiego (może i lepiej).http://img85.imageshack.us/img85/2341/slimak4600.jpg http://img37.imageshack.us/img37/294/slimak600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.07.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Cześć Gosiu, moja sunia nie zasmakowała jeszcze tego szczęścia mieszkania na wsi:( nie przywożę jej bo cały czas namiętnie maluję holo-salono-klatkę schodową i wszędzie jest brudno. Mam nadzieję że przy tych upałach nie dających nic robić w ogrodzie lada dzień skończę i wreszcie posprzątam. Na razie wyłączył się z prac mój synuś-pomocnik bo potrącił go jadącego ścieżką rowerową jakiś polonez wyjeżdżajacy niezbyt ostrożnie z podwórka. :eek:Na szczęście skończyło się tylko na obtartych łokciach ale na kilka dni dałam mu zwolnienie z prac fizycznych. Moja psica nie taka znowu spacerowa:cool: może w blokowisku tak się dzieje że tylko siknie na trawniczek przed drzwiami i chodu do klatki bo boi się dużych psów, które właściciele - przeważnie panowie- puszczają luzem:evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.07.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witajcie dziewczyny Ostatnio wzięłam się na sposób i skoro świt /choć można to i po zmroku robić wychodzę z wiaderkiem i zbieram towarzystwo - potem wynoszę na nieużytki. Zostawiam jedynie winniczki, bo te jako drapieżniki pożerające inne ślimaki są pożyteczne (czego to człowiek się nie nauczy gdy go życie przydusi ) Jest preparat ,,całkowicie" bezpieczny dla ludzi i zwierząt NEMASLUG tyle że kosztowny niestety w starych postach na forum podważano jego skuteczność, w każdym razie miał działać na najgorsze potwory pomrowiki, ale już na te skorupkowe nie koniecznie - tu zależność pogody jest chyba dość znaczna http://forum.muratordom.pl/showthread.php?47828-nemaslug-przeciw-%C5%9Blimakom! http://e-hortico.pl/nemaslug-pasozyty-slimakow-30-mln.html http://www.bioplaneta.pl/index.php?id=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.07.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 No to u mnie głównie winniczki i te w paski żółto - czarne. Niestety osobiscie przyłapałam je na pochłanianiu ostróżek i host. Mówisz, nie wyrzucać ich w pola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.07.2010 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Oj Amelio, to niezbyt miłe spotkanie Syn miał, znaczy trzeba u Ciebie bardzo uważać bo kierowcy pewnie jeżdżą po drodze jak po polu Zdrowia życzę Ale sama nie cierpię ścieżek rowerowych, bo rowerzysta jedzie szybko, często bez świateł (po zmroku) a kierowca ma mało czasu na dostrzeżenie roweru, szczególnie jeśli nie jest on jakiś odblaskowy czy coś w tym rodzaju to ja tak z pozycji kierowcy, któremu w mieście nie raz przed maską po pasach rower przejechał Ciekawa jestem jak Twoja sunia zaaklimatyzuje się z mieszkaniem na stałe w domu. Moje teraz na wszelki wypadek chowają się po kątach, pod krzaki gdy wyjeżdżam samochodem, gdy wracam plączą się z radością pod kołami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.07.2010 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Monia to może hodowlę winniczka rozpoczniesz http://www.eioba.pl/a84010/hodowla_slimakow_mity_i_fakty cytat z wikibooks...Winniczek wbrew temu, co się powszechnie sądzi, wyrządza w ogrodzie mniejsze szkody. Czasami zjada nawet jaja ślimaków nagich, zmniejszając przez to ich liczbę..... ale możesz poczytać http://pl.wikibooks.org/wiki/Ekoogrodnictwo/Ochrona_ro%C5%9Blin/Szkodniki_i_choroby http://www.jezioro.com.pl/fauna/okaz.html?id=1028 WAŻNE zbierać ślimaki w rękawiczkach - używam takich jednorazowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.07.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 (edytowane) Hej, jak o slimakach, to ja mam z glowki juz, uzywam slimaxa i gina. Pies tez zyje wiec nie jest zle. Edytowane 27 Lipca 2010 przez wiolasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.07.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 27.07.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Cześć Gosiaczku Kurde chyba kupię ten ślimax czy jak mu tam bo jak chodzę po trawniku to mi strzelają pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts