Gość magdulla 28.10.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Mam problem. Jest tylu producentów, tyle urządzeń chłodniczych, a ja nie wiem, co wybrać. Chciałabym kupić lodówkę z zamrażarką szufladkową na dole (max 3 szufladki). Jaką wybrać, z jakiej firmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 28.10.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Zwracaj uwagę na: po pierwsze klase energochłonności(najlepszeA+)po drugie cenę. Ze swojego doświadczenia wiem, że czwarta szuflada naprawde nie jest zbędna. Z początku chcieliśmy lodówkę z trzema szufladami ale okazało sie, że stosunek klasa energetyczna/cena/jakość wykończenie(tu konkretnie InoX) wypada na kożyść lodówki z czterema szufladami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 29.10.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 to prawda, wiecej miejsca w czesci do zamrazania nie jest bez znaczenia! "przesiadlam sie" z wysokiej lodowki+osobnej zamrazarki na wysoka lodowke-zamrazarke z trzema szufladami w czesci mrozacej i okazalo sie, ze to malo. Gdy dokonywalam tej zmiany, wydawalo mi sie, ze skoro wszystko tak latwo kupic w sklepie, roznica dwoch i pol szuflady to w ogole nie roznica, a ja bede miala wiecej miejsca w domu. Teraz nie ma mowy o zamrazaniu owocow na zime, a czesc zamrazarkowa jest zawsze zapchana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 29.10.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Lodówka musi być duża. Teraz mam za małą i wiem coś o tym. A w domu poza miastem, według mnie, musi być też zamrażarka. Klasą energetyczną mniej się przejmuję, jako że mam ogrzewanie elektryczne. O tyle, ile ciepła wydzieli lodówka, mniej wypali grzejnik. Tyle, że latem ta zależność już niestety nie zachodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 29.10.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Oczywiście zwróc uwagę na klasę energochłonności i cenę.Ale ważne też są warunki gwarancji i serwis.Niektóre mają po kilka lat gwarancji na pewne elementy.3 szuflady w zamrażarce wystarczają,chyba że kupisz pół świni żeby zamrozić. .Polecałbym model ze szklanymi półkami(estetyka+higiena),dużym pojemnikiem na warzywa i szerokimi półkami na drzwiach ,tak aby weszła tam gruba butelka np.PET 2,5L albo karafka.Jeśli nie planujesz ciągłego zamrażania i rozmrażania wystarczy taka z jednym agregatem dla lodówki i zamrażarki.Poszukaj w zwykłych sklepach AGD -na ogół jest taniej niż w marketach jak się potargujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shatterhand 29.10.2003 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Doradziłbym Polar'a ,robią dobre rzeczy a ponadto przejął to wszystko Whirpool takze ja bym się nie wahał:)Ale to moje zdanie.:)Pozdrawiam!papa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 29.10.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Elektrolux.Firma przez duże F.A co za wykonanie-te detale które okazują sie nieocenione-pojemniki ,wnęki-słowem cacko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 29.10.2003 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Popieram Żabę - sama mam Elektroluxa. Tylko jeśli juz, to kupuj powyżej 180 cm - są na agregatach szwedzkich, podczas gdy te niższe są na częściach robionych w fabryce we Włoszech i są porównywalne do Zanussi (to firma kupiona przez Elektroluxa).Ale jeśli Cię stać, to nie ma jak Liebherr albo nawet... Miele.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość magdulla 02.11.2003 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 A co sądzicie o lodówkach firmy Amica? Wzornictwo też niczego sobie, ceny przystępne. Albo Bosch, podbono ich agregaty są wypełnione jakimś innym gazem, podobno są trwalsze. No i pytanie jeden czy dwa agregaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 02.11.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Proponuje zajrzec na forum Gazety.pl/naprawy i remonty. Jest tam czlowiek o nicku Zayzayer (czy jakios tak podobnie) i poradzi co i jak.Poza tym mozna tez znalesc opinie o roznych sprzetach roznych marek. Amica to podobno jest jakis wloski wyrob pod ich nazwa. Z lodowek to najlepsza - jedna z lepszych - marek jest Liebherr. Wybor trudny i to bardzo. To tak jak z wyborem co ma byc na sciane. Max,Ytong,Porotherm czy co innego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOZORCA 02.11.2003 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 PRACOWAŁEM W SKLEPIE Z AGD DLATEGO SAM NIE WIEM CO JEST LEPSZE. AMICA "STRZELA" PO WYŁACZENIU AGREGATU ( ROZPRĘŻA SIĘ IZOLACJA, ALE W NAJNOWSZYCH PODOBNO TO USUNĘLI) . POLAR ROBI RZECZY NA LICENCJI WHIRLPOOLA ALE STARE MODELE (ALBO SPRZEDAJE LODÓWKI POLARA Z NALEPKĄ WHIRLPOOL) . W BOSCHU AGREGATY Z SINGAPURU. NA SZKLANYCH PÓŁKACH NIE POŁOŻYSZ CIEŻSZEGO GARA I PODOBNO WSZYSTO SIĘ SZYBCIEJ PSUJE ( BRAK CYRKULACJI ZIMNEGO POWIETRZA. ALE CHYBA NIE POMOGŁEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 02.11.2003 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Ja w moim obecnym mieszkaniu mam Liebherra - jednoagregatowa, ok. 140 cm wys.) - szczerze mówiąc nie wiedziałem, że ta firma jest tak wysoko ceniona (choć tania nie była). Kupiłem ze względu na wygląd (cała czarna z uchwytami inoxowymi) no i energooszczędność. Półki są szklane, ale nie mam problemu ze stawianiem garów. Trzeba przyznać, że jest bardzo cicha i póki co - nie psuje się (3 lata, odpukać). W nowym domu też zostanie, a jak się zrobi za mała, to kupię dodatkową - do pomieszczenia gospodarczego.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Też mamy Liebherra i jesteśmy bardzo zadowoleni choć niestyty za jakość trzeba płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 03.11.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Ja pół roku temu kupiłem Whirpoola, modelu nie mam pod ręką. Lodówka ma 184 cm, bierze 0.92 kWh na dobę, ma jeden agregat, trzy szuflady zamrażalnika i bardzo fajny systemik na kostki lodu (dużo ich). prosta w obsłudze, żadnych najmniejszych zastrzeżeń. Polecam, kosztowała mnie 1550 a oszczędność na prądzie kompensuje różnicę cen innych lodówek w jeden rok.Potem ona się zwraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Jumcia 03.11.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 A co myslicie o LG lub Samsung z drzwiami otwieranymi na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 04.11.2003 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Od kilku lat użytkuję Amicę - nic nie strzela i do zarzucenia nic nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 04.11.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Też mamy Liebherra i jak na razie jest super. I wcale nie była aż tak dużo droższa w porównaniu z innymi podobnej wielkości. Mamy ją 2 i pół roku i jak na razie nie była jeszcze rozmrażana, dopiero teraz się przymierzam do tego, bo zaczęła się pojawiać cieniuteńka warstewka szronu w zamrażalniku... I to co pisze Sławek: cichutka, prawie niesłyszalna. A poza tym naprawdę duża estetyka wykończenia Aha, moja mama też ma Liebherra, inny model (taki ze szklanymi półkami - ale nie ma problemu ze stawianiem cięższych garów) niż my i też jest bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 04.11.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 a system "no frost" - pytałem o to kiedyś, ale nie było odzewu, a taka własnie kupiłem, marka LG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 04.11.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Elektrolux.Firma przez duże F.A co za wykonanie-te detale które okazują sie nieocenione-pojemniki ,wnęki-słowem cacko!! moje szuflady w czesci zamrazalnika Elektroluxa pekaja. podobnie ramki z tworzywa na szybach w czesci chlodniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 05.11.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Ja pół roku temu kupiłem Whirpoola, modelu nie mam pod ręką. Lodówka ma 184 cm, bierze 0.92 kWh na dobę, ma jeden agregat, trzy szuflady zamrażalnika i bardzo fajny systemik na kostki lodu (dużo ich). prosta w obsłudze, żadnych najmniejszych zastrzeżeń. Polecam, kosztowała mnie 1550 a oszczędność na prądzie kompensuje różnicę cen innych lodówek w jeden rok. Potem ona się zwraca. Z tą oszczędnością to trochę przesadziłeś. Mój Polar (podobna poj. 2 agregaty )- zużywa 1.24 kWh / dobę. Czyli roczna twoja oszczędność to: (1.24-0.92*365)= 117 kWh = ok. 35 PLN Różnica np. 400 PLN zwróci się wraz z zakupem nowej lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts