toom 06.03.2009 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mam już tynki. Zrobiłem BAUMITA - cena 22zł/m2 z materiałem i są nawet gładkie. Faktycznie są lekko żółtawe, ale ponoć jak dobrze wyschną to zbieleją. Gładzi kłaść nie musze, ale w niektórych miejscach będziemy musieli przeszlifować - dla lepszego efektu. Minusem jest to, że widać drobne ziarenka - chyba piasku, ale dobra farba powinna to pokryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 07.03.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Gdzies na forum czytalem ze sa dwa rodzaje tynkow gipsowych ciezkie i lekkie, ciezkie powinno stosowac sie na scianach bo sa twardsze, ale trudniejsze w obrobce, natomiast lekkie przeznaczone sa do sufitow.Najlepiej sprawdzic to na stronie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 07.03.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Ja mam tynki gipsowe ELIX . Słyszał może kto? - jestem w trakcie kładzenia. Szukałem, ale bardzo mało jest na temat tej odmiany tynku informacji, to co gdzieś wyczytałem-to to, że dobre(niby ) Mam pytanie, czy jak na dole już zaczęte i machnięte 2 ściany (gotowe) to mogą jeszcze jakoś poprawić (naprawić)- bo widzi mi się na oko, że krzywawo jakoś . Góra skończona i ładnie, ale co z tymi zrobionymi już dolnymi ??????? Pozdrawiam Budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 07.03.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Ja mam tynki gipsowe ELIX . Słyszał może kto? - jestem w trakcie kładzenia. Szukałem, ale bardzo mało jest na temat tej odmiany tynku informacji, to co gdzieś wyczytałem-to to, że dobre(niby ) Mam pytanie, czy jak na dole już zaczęte i machnięte 2 ściany (gotowe) to mogą jeszcze jakoś poprawić (naprawić)- bo widzi mi się na oko, że krzywawo jakoś . Góra skończona i ładnie, ale co z tymi zrobionymi już dolnymi ??????? Pozdrawiam Budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 08.03.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Mam pytanie, czy jak na dole już zaczęte i machnięte 2 ściany (gotowe) to mogą jeszcze jakoś poprawić (naprawić)- bo widzi mi się na oko, że krzywawo jakoś . Góra skończona i ładnie, ale co z tymi zrobionymi już dolnymi ??????? {z dołu mieli blizej do monopolowego}...to jakoś im nie wyszło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigala 24.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 baumit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anatak 05.04.2009 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 baumit lepszy w obróbce, knauf był dobry, ale ten polski, a teraz ciężko go dostać, wszędzie ten niemiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 05.04.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Ja mam tynki gipsowe ELIX . Słyszał może kto? - jestem w trakcie kładzenia. Szukałem, ale bardzo mało jest na temat tej odmiany tynku informacji, to co gdzieś wyczytałem-to to, że dobre(niby ) Mam pytanie, czy jak na dole już zaczęte i machnięte 2 ściany (gotowe) to mogą jeszcze jakoś poprawić (naprawić)- bo widzi mi się na oko, że krzywawo jakoś . Góra skończona i ładnie, ale co z tymi zrobionymi już dolnymi ??????? Pozdrawiam Budowniczych też mamy Elix. W poniedziałek panowie kończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 05.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Czy ktoś z Was miał doświadczenia z knaufem i innym -baumit`em lubm maxit`tem i może obiektywnie porównać - czy faktycznie wychodzą kolorki - żółty i niebieski???Opinie z którymi spotkałem się wśród znajomych wcale nie potwierdzają żóltego u knaufa, a precyzyjniej - po wysychnięciu. Podobno podczas tynkowania i do wyschnięcia faktycznie tak jest lekki odcień, później już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casydo 17.12.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Powiem tak ani Baumit ani Knauf tylko nasza dolina Nidy oczywiście " sprint " lub " Tempo" są to naturalne materiały a nie odzysk gipsu poprzez proces oczyszczania spalin z elektrowni pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts