Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Palacze?

Gość

Czy palisz papierosy?  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy palisz papierosy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 188
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ! Majko,Edziu,Sympatyczko.Podpisuję sie pod Waszymi postami. Cierpiący z kazdym dniem mniej - Janusz :)

Ja również się z Wami zgadzam!!! :D Ale każdy ma prawo do swojego zdania i traktowania swoich znajomych (najwyżej będzie ich mniej :-? )

Ja nie palę już od roku i 3 miesięcy. Rzuciłam palenie bo planowałam ciążę i chciałam rzucić wcześniej, aby "oczyścić" organizm. Paliłam od 1 klasy liceum - czasami naprawdę dużo. Rzuciłam z dnia na dzień i do dzisiaj nie palę. A moja córeczka ma 2 miesiące i pachnącą mamę :wink:.

Teraz w naszym mieszkaniu się nie pali - jest dość małe i jest też bobas. Ale nie wynika to z zakazów - moi znajomi wiedzą, że mamy dziecko i oboje nie palimy i jakoś sami nie chcą u nas palić :o . Fakt też jest taki, że ogromna większość z nich albo nie pali, albo niedawno rzuciła palenie.

W naszym domu będziemy mięli ogromny i wysoki salon, oddzieloną część nocną od dziennej i na pewno nie powiem moim znajomym, że mają wyjść na papierosa na taras zimą -20. Akceptuję ich takich, jakimi są, lubię ich nawet, gdy palą i nie uważam za gorszych. Fakt, że papierosy śmierdzą... ale będę też miała 3 metrowe drzwi tarasowe ... wywietrzę :D

Gość Janusssz
Za palenie przy dziecku malutkim sam dałbym chyba komuś kopa.Ale nie o to tutaj chodzi. Ale Nataszo dobrze Tobie.Ja dopiero zaczynam drugi tydzień abstynencji.Proszę więc uważać,bo złośliwy jestem :)))))

Nie ma jak zapalić sobie Marlboro do piwa lub kawy

A ci co rzucają polanie niech się męczą z tym jak najmocniej i najdłużej :lol: :lol: :lol:

Powiem więcej nie ma to jak napić się piwka lub dobrej kawy bez papieroska. 8) Wiem co mówie bo jarałem jak parowóz przez ładnych kilka lat.

_weynrob_ możesz to sprawdzić samemu myślę że nosisz spodnie :wink: i potrafisz to zrobić. Oczywiście prawdziwe efekty przychodzą dopiero po kilku miesiącach abstynencji.

Pozdrawiam

Gość Janusssz

A ci co rzucają polanie niech się męczą z tym jak najmocniej i najdłużej :lol: :lol: :lol:

Za tego typu teksty powinni dawać z urzędu z pięć lat odosobnienia .

Tak sobie podczytuję ten watek i coraz bardziej zadziwia mnie poziom agresji w wypowiedziach. A już zupełnie zastanawiające jest to, że w ankiecie dominują osoby niepalące podczas gdy w wypowiedziach tego nie widać. Wszyscy wiedzą, że nie palę i znja mój stosunek do palenia w moim domu (papci u mnie nie trzeba zakładac a i do lodówki mozna samemu zaglądać). Na szczęscie ostatni nałóg wśród przyjaciól się poddał. pozostali tylko Teść i Siostra- oni jednak szanują zwyczaje naszego domu. Pozdrawiam i życze duzo zdrówka!! :lol:

Powiem więcej nie ma to jak napić się piwka lub dobrej kawy bez papieroska. 8) Wiem co mówie bo jarałem jak parowóz przez ładnych kilka lat.

_weynrob_ możesz to sprawdzić samemu myślę że nosisz spodnie :wink: i potrafisz to zrobić. Oczywiście prawdziwe efekty przychodzą dopiero po kilku miesiącach abstynencji.

Pozdrawiam

Janusz już wiem czemu rzuciłeś palenie :lol: :lol: :lol: ale "to coś" wróci do normy dopiero za parę miesięcy :lol:-biedna żona :wink:

Gość artt
Tak sobie podczytuję ten watek i coraz bardziej zadziwia mnie poziom agresji w wypowiedziach. A już zupełnie zastanawiające jest to, że w ankiecie dominują osoby niepalące podczas gdy w wypowiedziach tego nie widać. Wszyscy wiedzą, że nie palę i znja mój stosunek do palenia w moim domu (papci u mnie nie trzeba zakładac a i do lodówki mozna samemu zaglądać). Na szczęscie ostatni nałóg wśród przyjaciól się poddał. pozostali tylko Teść i Siostra- oni jednak szanują zwyczaje naszego domu. Pozdrawiam i życze duzo zdrówka!! :lol:

Czy mógłbyś na przysłość pisać mniej poetycko? Mógłbyś wytłumaczyć treść swego postu? Coraz wiecej jest odpowiedzi,(nie tylko tutaj) jakiś niechlujnych,porwanych,oderwanych od tematu. Mistrzynią odpowiadania jest JoShi.Wybiera tylko to co jej pasuje.Ale to nauczyciel akademicki.Złośliwość powiadasz jest w postach ? Jest.Zawsze jest tam gdzie nie ma tolerancji.

Gość Janusssz
Masz rację Weyn,że biedna. Znosić taką huśtawkę nastrojów jaką ja jej teraz funduję. A takim facetom jak Ty mówię : jesteś miętki Weyn. Nie miękki- miętki. Wejnmiętki.A może lepiej.Miętkiweyn. Ty Weyn nie wiesz z kim zadarłeś. Nie wiesz do czego jest zdolny facet na głodzie nikotynowym :)

Masz rację Weyn,że biedna. Znosić taką huśtawkę nastrojów jaką ja jej teraz funduję. A takim facetom jak Ty mówię : jesteś miętki Weyn. Nie miękki- miętki. Wejnmiętki.A może lepiej.Miętkiweyn. Ty Weyn nie wiesz z kim zadarłeś. Nie wiesz do czego jest zdolny facet na głodzie nikotynowym :)

Widzę że bardzo cierpisz biedaczku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Juz dawno nie palilam. Dwa miesiace, moze trzy. Nie dlatego, ze rzucilam, poprostu nie bylo okazji do milego palenia. Lubie zapalic z fajna kolezanka, przy piwku, w jakiejs knajpie itd.

Palenie jest bardzo przyjemne, nieprzyjemne jest wtedy, kiedy nie potrafisz tego kontrolowac i MUSISZ palic.

Gdzies wczesniej czytalam pytanie co jest fajnego w paleniu.

A co jest fajnego w pakowaniu sobie w usta chamskiej margaryny z odpadami z burakow cukrowych i emulgatorami? To jest czekolada.

Obkleja buzie, psuje zeby, zatyka tetnice, powoduje nadwage. Slodycze sa obrzydliwe.

A miliony ludzi zajadaja sie czekolada i innymi slodyczami. Otylosc jest PIERWSZA przyczyna chorob w cywilizowanych krajach. W Polsce co 4 osoba ma nadwage. A automaty ze slodyczami sa w szkolach.

Takie pytanie o przyjemnosc z palenia, przykro mi to stwierdzic, jest dla mnie dowodem ciasnoty umyslowej. Nie umiemy sobie wyobrazic, ze cos co nie jest przyjemne dla nas albo nas nie bawi moze bawic kogos innego.

Dlatego tak kiepsko w naszym kraju z tolerancja.

Czytając to co piszesz JoShi, to widocznie masz znajomych wyselekcjonowanych. Dobrze Ci z tym to oki. Ja mam ten luzik, że nie muszę zastanawiać sie, czy gość jest palący,czy nie. Jestem zadowolony, że mnie odwiedził. Nie mogę wprost pojąć jak można dla gościa w moim domu stwarzać dyskomfort. Czułbym się nieswojo myśląc, że gość mój ma mnie za dziwoląga.

Jestem zadowolony, że mnie odwiedził. Nie mogę wprost pojąć jak można dla gościa w moim domu stwarzać dyskomfort. Czułbym się nieswojo myśląc, że gość mój ma mnie za dziwoląga.

Ja czulabym sie nieswojo bedac u kogos i kopcac jak parowoz, jeli przyszloby mi do glowy, ze ja sobie z tamtad pojde a smrod zostanie. Tak wyselekcjonowalam sobie znajomych. Mam takich, ktorzy mnie szanuja... Pala w swoich domach a w moim nie.

Gość Bioo
JoShi! O jakim Ty smrodzie mówisz? Na zapachach się nie znasz ? :) Zapach swieżo parzonej kawy i ten dymek z papierosa.Najpiękniejsze zapachy pod słoncem :) Ale niestety na własne życzenie, z nieprzymuszonej woli, pozbawiam siebie jednego z tych pięknych niepowtarzalnych zapachów. Oj, ale bym sobie zapalił jak panisko jakieś :)