Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki dostawca energii elektycznej najtańszy?

Recommended Posts

Prawda jest taka, że sprzedawcy nie konkurują o indywidualnych odbiorców cenowo więc zmiana sprzedawcy na niewiele sie daje. I nikt sie temu nie powinien dziwić bo można powiedzieć ,ze dla wielu społek odbiorca indywidualny w taryfie G to wrzód na tyłku do którego muszą dokładać z przychodów od firm. Czyli utrzymujac odbiorcę G u siebie muszą podnosić ceny dużym odbiorcom aby zbilansować wyniki (teoretycznie tego nie wolno robić ale sobie jakoś radzą) A jak takiej hucie sie podniesie ceny to ta myknie do innego sprzedawcy gdzie bedzie miał taniej.

Promocje cenowę zaczną sie dopiero po tym jak ceny zostaną odblokowane. Ale wcześniej to troche zaboli.

• 1 year później...
  • 4 years później...
fanatyk, nie ma takiego cennika, ponieważ ciężko byłoby można na jedne liście sklasyfikować wszystkich dostawców energii. Co nie zmienia faktów, że taka lista z opiniami byłaby super sprawą. Ja osobiście korzystam z usług firmy axpo i sobie chwalę ale tak jak pisałem jest bardzo dużo czynników odpowiedzialnych...

• 1 year później...
Ja wybrałem Axpo i nie narzekam. Nie dość, że w końcu nie mam problemów za fakturami ani wrednymi babami w obsłudze to rachunki są rzeczywiście niższe. Nie chce reklamowac i dawac linkow, wiec sami poszukajcie oferty w google. ciekawe jest tez to, ze cala energia jest ze zrodel odnawialnych. wiec mozemy tez wspomoc srodowisko przy okazji oszczednosci. ja polecam.

Bosz...ale bzdura! Jak już spamujecie, to może z jakąś minimalną logiką!? Nie traktujcie kupujących jak idiotów.

Prąd masz z sieci przesyłowych - dokładnie taki sam, jaki sprzedaje każdy inny sprzedawca prądu.

Różnice w cenie u poszczególnych sprzedawców wynikają w różnych taryf, umowy na czas określony, dodatkowych haczyków (typu obowiązkowe ubezpieczenie), kosztów własnych działalności firmy, wielkości upustów, jakie wytargował sprzedawca u producenta.