19501719500414 29.01.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 jak w temacie taryfa całodobowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.01.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 najbliższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 29.01.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Bylem w Enei , uciekłem do Stoena , który okazał się totalną porażką ( szczególnie obsługa i wydzwanianie na mój koszt bo brak infolinii). Teraz ma drożej niż Enea. Wracam do Enei na taryfę weekendową której Stoen nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 29.01.2009 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Stanisław to że najbliższy to wcale nie znaczy że najtańszy, koszty przesyłu i tak są takie same, w Vattenfallu każą sobie płacić za fakturę przesłaną elektronicznie nawet 11,47 zł miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 30.01.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Prawda jest taka, że sprzedawcy nie konkurują o indywidualnych odbiorców cenowo więc zmiana sprzedawcy na niewiele sie daje. I nikt sie temu nie powinien dziwić bo można powiedzieć ,ze dla wielu społek odbiorca indywidualny w taryfie G to wrzód na tyłku do którego muszą dokładać z przychodów od firm. Czyli utrzymujac odbiorcę G u siebie muszą podnosić ceny dużym odbiorcom aby zbilansować wyniki (teoretycznie tego nie wolno robić ale sobie jakoś radzą) A jak takiej hucie sie podniesie ceny to ta myknie do innego sprzedawcy gdzie bedzie miał taniej. Promocje cenowę zaczną sie dopiero po tym jak ceny zostaną odblokowane. Ale wcześniej to troche zaboli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.01.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 A jakie macie ceny u swoich dystrybutorów / jaka taryfa i jaka cena za kWh / ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanatyk 09.09.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Chciałbym odświeżyć temat. Czy istnieje jakiś oficjalny cennik poszczególnych sprzedawców energii?? Najlepiej jakieś całościowe zestawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek432 03.01.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 fanatyk, nie ma takiego cennika, ponieważ ciężko byłoby można na jedne liście sklasyfikować wszystkich dostawców energii. Co nie zmienia faktów, że taka lista z opiniami byłaby super sprawą. Ja osobiście korzystam z usług firmy axpo i sobie chwalę ale tak jak pisałem jest bardzo dużo czynników odpowiedzialnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.01.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Ale jest kalkulator na stronie URE : http://ure.gov.pl/ftp/ure-kalkulator/ure/formularz_kalkulator_html.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustT 17.03.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Ja wybrałem Axpo i nie narzekam. Nie dość, że w końcu nie mam problemów za fakturami ani wrednymi babami w obsłudze to rachunki są rzeczywiście niższe. Nie chce reklamowac i dawac linkow, wiec sami poszukajcie oferty w google. ciekawe jest tez to, ze cala energia jest ze zrodel odnawialnych. wiec mozemy tez wspomoc srodowisko przy okazji oszczednosci. ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Bosz...ale bzdura! Jak już spamujecie, to może z jakąś minimalną logiką!? Nie traktujcie kupujących jak idiotów. Prąd masz z sieci przesyłowych - dokładnie taki sam, jaki sprzedaje każdy inny sprzedawca prądu.Różnice w cenie u poszczególnych sprzedawców wynikają w różnych taryf, umowy na czas określony, dodatkowych haczyków (typu obowiązkowe ubezpieczenie), kosztów własnych działalności firmy, wielkości upustów, jakie wytargował sprzedawca u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łysko 19.03.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Przede wszystkim koszty prądu zależą nie od dostawcy, tylko od sprzedawcy i to sprzedawcę można zmienić, a nie dostawcę (choć zdarza się, że dostawca i sprzedawca to jedna firma). Co do oszczędności - jedynie zmiana taryfy da realne oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts