tacim 13.02.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 To moja taka zwykła bez udziwnień )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_gda 22.02.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Odświeżam wątek. Na wiosnę przyjdzie nam zmierzyć się z takim oto potworkiem. Jak to ugryźć? Kilka słów o klatce schodowej - ciemna, słabo oświetlona, to jest klatka można powiedzieć zewnętrzna, pomiędzy dwoma samodzielnymi mieszkaniami w domu wolnostojącym, zimą nie ogrzewana. Na pewno na jasno trzeba ją zrobić, dechy są w dobrym stanie, pod dechami prawdopodobnie surowy beton. Albo zdejmujemy dechy i gipsujemy / tynkujemy ściany - ale szczerze mówiąc słabo nam się uśmiecha taka robota. Albo malujemy dechy... przerabialiśmy przemalowywanie boazerii na biało - jakoś poszło. Tutaj dechy są pomalowane lakierobejcą jakąś, więc są śliskie, trzeba by zrobić gdzieś test jak farba by to łapała. Ale nie wiem czy to dobry pomysł, żeby na biało, bardziej jakieś ecru bym tu widziała. A może jeszcze coś innego? http://images49.fotosik.pl/651/5d0e90c1a780a891.jpg http://images49.fotosik.pl/651/037d86e8c50eb8f2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 22.02.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ja bym zrobiła białe, albo leciutko szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 22.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_gda 22.02.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 osobiscie zrobilam tak-szlifierka,farba zerwana do golego drewna i na to jedynka do drewna z woskiem w kolorze bialym 2 fachowców przy okazji cyklinowania podłóg odmówiło zabrania się za tą ścianę, powiedzieli, że nie piszą się na szlifowanie jej To jest naprawdę duża powierzchnia, bo jeszcze kawałek idzie pół piętra niżej i wysokie te dechy są. Nawet na myśl o malowaniu tego cierpnie mi skóra, choć ja naprawdę lubię taką robotę Mam jeszcze trochę białej farby, może jutro w jakimś mniej widocznym miejscu zrobię próbę. Chociaż chyba wolałabym przełamać tę biel czymś, może lekko szary kolor byłby mniej "krzykliwy" niż taka kryjąca biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_gda 23.02.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Małe kawałki zdejmowaliśmy, sypialnia też cała w boazerii jest, ale tam na biało pomalowaliśmy. Ale na klatce zaczęłam mieć dziś po oględzinach wątpliwości, bo musielibyśmy wszystko pomalować to znaczy również 4 pary drzwi (z czego jedne to wejściowe) i 2x okno i parapety. To już by była rewolucja wielka, ale pomalować same ściany na biało czy szaro a resztę zostawić ciemnobrązową to też ni przypiął ni przyłatał. Musimy naradę rodzinną zrobić i zastanowić się w którą stronę z tym pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 26.10.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Podciągam temat.Może wkleicie fotki jak pomalować klatkę schodową z schodami zabiegowymi.Stopnie schodów brązowe,podstopnice piaskowe.Raczej wąska.Myślałem o jasnym kolorze ale obawiam się ,że przy dzieciakach co chwile będzie trzeba ją czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejacz 08.11.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Witam Was kochaniod dwóch dni ogladam Wasze klatki schodowe, jestem pelna podziwu ,waszych apiracji, pomyslow, motylki, puch, murek, no nie ...zdjecia. cudo cudo. KOPARA MI OPADLA a ja mam biale sciany I MYSLALAM, ZE TAK JEST DOBRZE, az przez przypadek weszlam na wasz watek. Tak wam zazdrosze pomyslów, checi zapalu, pomyslów. Rane .Dziewczyn, bo to przeciez szczególnie WY.Co za zapal. co za pomysly. Jestem pod urokiem.Moze troche od tematu, ale maja lat 60 wrocilam na stale do Polski z Francji, a tam okna bez firan zaslon.A moze mi pomozecie, bo jak widze pomysłow u was ogggggggggggrom.Mam okno na tzw, klatce schodowej (schody zabiegowe) firaneczka ktora tam wisi, dobija mnie, juz myslalam o zaluzjach, roletach, roletach (dzien noc) moze foli na okno, nie sama nie wiem. a moze waszych pomyslow troche, Z gory dziekluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.11.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 a potrzebujesz zasłony w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Po blisko półtorej roku mieszkania doczekałam się ukończonej klatki schodowej, którą mogę pokazać... - nasza minigaleria - w całości przy oświetleniu i w świetle dziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 07.03.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 no fajnie wyglądają te płytki na ścianach. Elkamino stara cegła skalna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 07.03.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Cegła fajna, ramki różnej wielkości nie. Co chciałaś uzyskać przez zawieszenie dwóch różnych ramek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 07.03.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Cegła fajna, ramki różnej wielkości nie. Co chciałaś uzyskać przez zawieszenie dwóch różnych ramek? Mnie te ramki też rażą. Ściana ładna. I choć to wątek o ścianach, to dodam (bo to bardzo rzuca sie w oczy i psuje efekt całości) - toczone tralki moim zdaniem nie pasują do tych schodów. Schody są nowoczesne, podświetlone nowoczesnymi kwadratowymi lampkami ze stali nierdzewnej. Te tralki wyglądają jak z innej beczki. Dużo lepsze byłyby proste, kwadratowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 07.03.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) no fajnie wyglądają te płytki na ścianach. Elkamino stara cegła skalna?? Cegła fajna, ramki różnej wielkości nie. Co chciałaś uzyskać przez zawieszenie dwóch różnych ramek? Dziwne pytanie. Miałam 2 obrazy, to powiesiłam dwa. Miałabym 3 powiesiłabym trzy. Ramy różne? Łączy je kolorystyka. I podobny kształt. Że niby różny rozmiar? A co miałam obraz olejny obciąć? Nie bardzo rozumiem... Nie widziałaś nigdy galerii z obrazami o różnych wymiarach. Jest zasadza na wieszanie takich obrazów i starałam się ją zachować. Zresztą co ja się tłumaczę. W porównaniu do kabli na ścianach z wiszącą żarówką i obmalowanego raz na biało tynku jest cudnie! Mnie te ramki też rażą. Ściana ładna. I choć to wątek o ścianach, to dodam (bo to bardzo rzuca sie w oczy i psuje efekt całości) - toczone tralki moim zdaniem nie pasują do tych schodów. Schody są nowoczesne, podświetlone nowoczesnymi kwadratowymi lampkami ze stali nierdzewnej. Te tralki wyglądają jak z innej beczki. Dużo lepsze byłyby proste, kwadratowe. Bo wiesz asizo, u mnie wszystko jest z takich różnych beczek. Takie bezguście wnętrzarskie ze mnie Edytowane 7 Marca 2012 przez ane3ka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 07.03.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Tak widziałam masę galerii gdzie ramki są różnej wielkości i kształtu ale tu nie ma galerii - tu są dwie ramki obok siebie. Tobie to pasuje super, mi nie. Tylko się nie obrażaj, bo dopiero co jedna tu taka była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 07.03.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Nie, nie obrażam się. Podoba mi się i tyle. Jedni lubią 2 niepasujące do siebie ramki na ścianie z olejnymi obrazami udekorowane w dodatku toczonymi tralkami z nowoczesnymi lampkami, jedni landszafciki "jeleń na rykowisku", inni halogenowe gablotki z żurawiami. Nie jestem architektem, nie zajmuję się projektowaniem wnętrz, może nie znam się na dekorowaniu ścian obrazami. Cośtam obiło mi się o uszy. Ale cieszę się z tego co mam i czuję się z tym zwyczajnie dobrze!Przyszłam pokazać jak wygląda klatka schodowa, bo już dawno o niej pisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 07.03.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dobra, zatem nie komentujmy. Niech będzie, ze wszystko jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 07.03.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dobra, zatem nie komentujmy. Niech będzie, ze wszystko jest super Zaczęłam coś pisać, ale stwierdziłam, że nie ma sensu. Nazwijmy tą moją minigalerię - "TAK W DOMU NIE RÓBCIE!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 07.03.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 a mi się podoba i uważam że tralki i obrazki fajnie wyglądają ja jedynie nie dałabym tych kinkietów z kryształkami ale to i tak teraz nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 07.03.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) Ane3ka1, proszę nie obrażaj się, bo nie o to chodzi. Pokazałaś swoją klatkę schodową, jesteś z niej dumna, podoba Ci się - OK. Ale licz się z tym, ze to, co pokazujesz na forum NAJPRAWDOPODOBNIEJ zostanie jakoś skomentowane. Po to jest forum. Spodobała mi sie ściana z cegieł - napisałam to, nie do końca podoba mi się wielkość obrazków - również napisałam, uważam, że tralki nie pasują - też napisałam. Delikatnie, bez emocji, podkreślając, ze to "moje zdanie". Nie wiem, być moze spodziewałaś sie tylko pozytywnych opinii. Piszesz, ze jest i tak dużo lepeij niż było. OK, ale ja nie widziałam jak było. Komentuję to, co widzę. Trzeba było przed wklejeniem zdjeć zastrzec, ze nie życzysz sobie (niepochlebnych) komentarzy i "tylko pokazujesz". I że teraz jest super. Jest ładnie, ale nie jest idealnie i nikt od Ciebie tego nie wymaga, by było. Doceniamy, przynajmniej ja, to jak poradziłaś sobie sama, bez pomocy architekta, z aranżacją klatki schodowej. I widzisz, jest kolejny głos - tym razem nie pasują kinkiety Nie licz na to, ze wszystkim wszystko się będzie podobac, bo to nierealne. Pisz po prostu - "nie komentujcie moich zdjęć" Edytowane 7 Marca 2012 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts