Pani Koala 15.03.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Korzystając z rady Kuny wykopałam dołek pod brzozę, powierciłam świdrem mechanicznym i ... spadł deszcz. Dołek (tak z 90 cm, średnica 70cm) napełnił się wodą spływającą z pagóra i tak ta woda stoi 3 dzień Grunt gliniasty jest strasznie zbity. Jakieś 6 metrów dalej wykopałam dołek pod robinię i tam woda przynajmniej troche wsiąka, choc dołek do połowy też w wodzie. Mam zapomnieć o drzewach w tych miejscach? Może pomoże jakis drenaż? Bardzo przydałyby mi się drzewka w tych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Przekopać drobny żwir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 18.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Brzozy powinno przesadzac się gdy są stosunkowo młode, tzn. zanim korowina zacznie bielec; drzewa te tniemy od czerwca do września - nie wiosną bo "płaczą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM2008 21.03.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 U mnie na 100 wszadzonych 95% się przyjęło, ziemia też gliniasta ,ciężka. Sadzonki miały ok.1,5 m wysokości.Wtej chwili zaczynają puszczać listki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 22.03.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Korzystając z rady Kuny wykopałam dołek pod brzozę, powierciłam świdrem mechanicznym i ... spadł deszcz. Dołek (tak z 90 cm, średnica 70cm) napełnił się wodą spływającą z pagóra i tak ta woda stoi 3 dzień Grunt gliniasty jest strasznie zbity. Jakieś 6 metrów dalej wykopałam dołek pod robinię i tam woda przynajmniej troche wsiąka, choc dołek do połowy też w wodzie. Mam zapomnieć o drzewach w tych miejscach? Może pomoże jakis drenaż? Bardzo przydałyby mi się drzewka w tych miejscach Nie zniechecaj się . Ogrodnik i leśnik to zawody gdzie trzeba mieć anielską cierpliwość a na efekty swojej pracy czeka się nieraz długo . Woda w końcu wyschnie . Dopuki okoliczne brzozy nie wypuściły liści masz czas . Jak już drzewa wypuszczą liście pozostaje tylko kupić sadzonkę w doniczce i posadzić . Moja brzoza została posadzona w lipcu 1998 roku jako jednoroczna siewka (10 cm wysokości) razem z bryłką ziemi . Dzisiaj ma 12 m wysokości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts