ewelina_wu 08.01.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Nie róbmy dyskotekowych sufitów. Czasem to tylko kuli brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.01.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Elfir gdzie na przytoczonej przeze mnie stronie www.abacab.pl widzisz kicz? Wchodzisz na nieco grząski grunt, bo przy odrobinie dobrej, lub może raczej złej woli, przeważającą większość pokazanych tam projektów i realizacji można z powodzeniem zaliczyć do tego "gatunku" radosnej twórczości. Rozumiem, że twórca chciał się zareklamować z jak najlepszej strony lecz mimo wielkich starań osiągnął głównie przerost formy nad treścią. Zgadzam się z tym, że chęć bycia, nazwijmy to "oryginalnym" może skłonić wielu do takich szaleństw i stanowić źródło radości dla posiadacza. Cóż ...źle pojęta moda i pogoń inności za wszelką cenę, rządzą się swoimi okrutnymi nieraz prawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 08.01.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Elfir ten ostatni sufit wygląda jak ufo http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/blink.gifSufity podwieszane są ok,światełka też ale jak widzę te kółka jedno na drugim,różne kolory i jeszcze dodatkowe światełka to jak to nazwać inaczej niż "kicz".Z podanej strony jedynie dwa sufity wyglądają normalnie reszta jest okropna do tego te powykrzywiane zabudowy z k-g,których już prawie nikt nie robi.http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MATRON 08.01.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Widząc takie sufity mam przesyt i ten fragment to z zobrazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Elfir gdzie na przytoczonej przeze mnie stronie http://www.abacab.pl widzisz kicz? Chyba pomyliłes adresata pytania. Ja pisałam "Diody led nie są kiczem. Sufity podwieszane nie są kiczem". Niemniej rysunek na stronie do którego wkleiłeś linka nie prezentuje eleganckiego wnetrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 12.01.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Co jest teraz na czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 to, co zawsze - prostota i elegancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 13.01.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Jestem na etapie planowania wyglądu salonojadalni więc szukam inspiracji. Prostota i elegancja? Mój chłopski rozum nakazuje mi oprócz prostoty i elegancji odrobinę luksusu. Rodzice remontują mieszkanie i sprzedawca polecił im farbę, która po nałożeniu na ścianę wygląda jak marmur. Zobaczę za jakiś czas jak to wyglada po wykonaniu - czegoś takiego szukam. Jakiejś struktury na ściany /te tandetne cegiełki z gipsu wymioty powodują/ - podpowiecie coś czym upiększyć ściany w salonie na wejściu przy schodach? Na pewno zastosujemy tapetę 3D przy schodach oraz na jedej ze ścian sypialni.Na pewno zastosujemy tapetę 3D przy schodach oraz na jednej ze ścian sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 farba udająca marmur jest ok, ale gips udający cegiełki już nie? Zobacz sobie stiuk wenecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 13.01.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Tak to stiuk wenecki. Na broszurce Magnat wygląda efektownie natomiast na youtube i obrazkach odpychająco. Wygląda jak niedomalowana błyszcząca ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.01.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 to, co sprzedaje Magnat pod tą nazwą jest podróbką stiuku. Stiuk nanosi się kilkoma warstwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 14.01.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Na kanale youube Magnat przedstawia nanoszenie kilku warstw. Wracając do "farba udająca marmur jest ok, ale gips udający cegiełki już nie?" dopóki nie zobaczyłem jak Magnat wygląda na filmie i zdjęciach miałem mylny obraz z błyszczących broszur reklamowych. Cegiełki z gipsu stają się powoli czymś na wzór plastikowo-styropianowych płyt przyklejanych na sufity na początku lat 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Acha, bo wiem, że niektóre firmy przemycały zwykłe farby pod nazwą stiuk wenecki. A stiuk się poleruje. Jego nanoszenie jest bardzo pracochłonne i rzadko ktoś, kto nie ma w tym wprawy zrobi stiuk prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziab 21.01.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Ciekawe przykłady nowoczesnych sufitów ps. jak umieścić film we wpisie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.01.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Coś okropnego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 22.01.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Nie rozumiem czemu ludzie tak oszpecają swoje wnętrza i grubo za to płacą.............http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/ohmy.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 22.01.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Co myślicie o innej odmianie sufitu podwieszanego, czyli suficie napinanym ? Bardzo podoba mi się tzw sufit świecący całą powierzchnią. Wygląda to tak jak w załączniku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.01.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ciekawe przykłady nowoczesnych sufitów ps. jak umieścić film we wpisie ? Zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 22.01.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Jest osobny watek o suficie napinanym http://forum.muratordom.pl/showthread.php?148976-Napinany-sufit-lustrzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 22.01.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Jest osobny watek o suficie napinanym http://forum.muratordom.pl/showthread.php?148976-Napinany-sufit-lustrzany Wiem bo sam w nim pisałem... ale wątek nie żyje chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts