RafalGo 17.02.2009 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 WitamMam pytanie, mam dzialke i dom w bardzo zalesionym terenie gdzie media typu internet nie dochodza. Jedyna opcja jest dla mnie internet z komorki (drogi i wolny,czesto go zrywa i dziala na balkonie tylko !). Chcialbym jednak podlaczyc lepszy i szybszy internet radiowy z miasta,wypytalem okolicznych ludzi , jednak to nowo powstajace osiedle i media tu nie dotra szybko, wiec po lini telefonicznej odpada bo jej jeszcze nie ma.Zamowilem samochod zwyzke, wyniusl mnie na sama gore z antena i sygnal z miasta odbiera bardzo dobrze)Doszedlem do wniosku ze musze postawic jakis slup albo maszt o wysokosci 20 metrow i do niego zamocowac antene. Czy moge postawic taki maszt na mojej dzialce (ktora jest duza), i liczyc ze nikt sie nie przyczepi ? Czy zrobic wedle Prawa budowlanego, przedstawic projekt, znalezc kiereownika budowy itd ? Jak powinienem sie do tego zabrac ? Czy moge liczyc sie z odpowiedzia odmow ? (mimo pelnej dokumentacji technicznej ) ? Co mi grozi jesli postawie taki maszt bez zgłoszenia?(maszt nikomu nie bedzie przeszkadzal ale ludzie sa rozni) Moze ktos stawial taki maszt lub cos podobnego, prosze o pomoc, Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmiara 18.02.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Skontaktuj się z np tą firmą: http://www.jk.pl/sklep/index.php Mają doświadczenie w budowie i przygotowaniu dokumentacji dla tego typu masztów (alumniniowe, kratownice). Koszt całości, antena, maszt, dokumentacja, dodatki, urządzenia, robocizna to ok 10 tys. zł. Może udało by ci się dogadać z jakimś małym ISP na twoim terenie i zrobić u ciebie jakiś przekaźnik, wtedy moglibyście gogadać co do rozłożenia kosztów budowy masztu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.12.2020 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 Plus dobry uziom, poniżej 10 omów. Z protokołem badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts