BeataSlawek 27.08.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 hmm... a w jaki sposób ten styropian miałby zawilgnąć? od betonu (wilgoci technologicznej) czy jak bo nie bardzo kojarzę? przecież parowanie idzie do góry, więc w stanie gazowym para nie będzie lecieć w dół, za to w stanie ciekłym leci w dół, i jak Ci woda wejdzie w płytę (co jest bardziej prawdopodobne) to już nie wyjdzie spodem tylko tam zostanie..jedyna droga będzie w górę.. poza tym producenci styropianów fundamentowych chyba zdają sobie sprawę że w ziemi jest wilgotno.. Styropianow fundamentowych moze i tak stad specjalne styropiany do ocieplenia fundamentow ale juz zwyklych styropianow posadzkowych nie koniecznie i tak jak ktos pisze zawilgocisz sobie cala posadzke i dom, wilgoc bedzie szla z gruntu, w tym samym celu daje sie izolacje pozioma fundamentow aby zatrzymac wode podciagana z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.08.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 od wilgoci w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 27.08.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Styropianow fundamentowych moze i tak stad specjalne styropiany do ocieplenia fundamentow ale juz zwyklych styropianow posadzkowych nie koniecznie i tak jak ktos pisze zawilgocisz sobie cala posadzke i dom, wilgoc bedzie szla z gruntu, w tym samym celu daje sie izolacje pozioma fundamentow aby zatrzymac wode podciagana z gruntu. nie mówicie poważnie? że ktoś pod płytę fundamentową daje zwykły styropian posadzkowy? bo o tym chyba piszemy.. w płycie fundamentowej za izolację poziomą służy zagęszczenie gruntu i właśnie styropian/styrodur.. jak jest prawidłowo zagęszczone to taka podbudowa nie podciąga kapilarnie wody.. od wilgoci w ziemi. ?? tą folię masz pod płytą pomiędzy styropianem a betonem czy pod styropianem? a co w przypadku kiedy coś się na płytę wyleje lub będzie ciekło i będzie przesiąkać? wtedy woda zbierze się na tej folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 27.08.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja mam takie pytanko, bo jakoś czytam o tych płytach i czytam i nie wierzę..... że niby dom stoi na styropianie? Cała wielka chałupa? A co jak ma 2-3 piętra? Jakoś nie mogę przyzwyczaić się do tej myśli. Proszę potwierdźcie, że to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 27.08.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 No, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 27.08.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 No, prawda A co jak ten styropian jakiś szczur zeźre? Lepiej, stado szczurów, przecie tam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.08.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 A to już tam zostanie bo go płyta przyciśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 27.08.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 A to już tam zostanie bo go płyta przyciśnie. ale zanim to nastąpi to on tam przecież kanały porobi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 27.08.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 No, prawda A mozesz podac przykłady domów 3 kondygnacyjnych na płycie, o takie równiez pytał herakles. Nie spotkałem sie jeszcze z takim projektem, a widziałem ich (tzn. z płytami) dosc dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 27.08.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ale z płytami pod którymi był styropian?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 27.08.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Oczywiscie z płytami izolowanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.08.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 ?? tą folię masz pod płytą pomiędzy styropianem a betonem czy pod styropianem? a co w przypadku kiedy coś się na płytę wyleje lub będzie ciekło i będzie przesiąkać? wtedy woda zbierze się na tej folii? Folię mam pod styropianem. Woda zbierze się na styro, wsiąknie w mur i odparuje. Styro jest parkingowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 27.08.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Folię mam pod styropianem. Woda zbierze się na styro, wsiąknie w mur i odparuje. Styro jest parkingowy nie przekonuje mnie to zupełnie.. niech może wypowiedzą się mądrzejsi HenoK czy asolt.. ale w takim razie dawańie powyżej gdziekolwiek folii spowoduje że jakakolwiek wilgoć czy woda ktora się tam dostanie zostanie na długo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.08.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 zalecenie projektanta i kierbuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 27.08.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Nie wiem co bierzecie, ale lepiej to odstawcie... Folię się daje po to, żeby zaprawa nie wlazła między płyty styropianu. A jak komu zaleje chatę, to bez różnicy czy ma folię czy nie ma: takie samo będzie bagno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odi69 28.08.2013 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Co do folii ja dawałem pod styropianem jak i na styropianie. Szokują mnie ceny w lokalnych sklepach, spinki do podłogówki 14-15zł/paczka, a w sklepie internetowym 4zł.Mam alupexa Wavina i Kana. Wavin jest trudniejszy do kształtowania, sztywniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.08.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Folię się daje po to, żeby zaprawa nie wlazła między płyty styropianu. . To wiezchnia. A na przekrojach podłóg na gruncie jest jeszcze spodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odi69 30.08.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Ja już skoczyłem układać, najdłuższy obieg 85m, za to w wiatrołapie brakło trochę węża, ale na szczęście dopiero w kotłowni parę cm od rozdzielacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.09.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Mnie się podnosi wąż na zakrętach i wyczepia ze styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 15.09.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Krótsze klipsy? Za ostre zakręty? Za miękki styropian? Brak folii? Za sprężysta rura? Ciężko coś poradzić tak na odległość, pomaga wygięcie ostrzejszego zakrętu, tak aby po odprężeniu rurka przyjęła docelowy kształt. Dodatkowe klikpsy na zakręcie. No i oczywiście klipsy długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts