jasiek71 16.10.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Byle nie wierć przez rurki ogrzewania podłogowego tych kołków. raczej nikt normalny nie układa ich przy samej krawędzi otworu klatki schodowej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 16.10.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Raczej chodziło mi o to że dziura nie jest po całości i tam gdzie ma rozpychać dwie ściany dylatacje bym dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 16.10.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 chłopacy, ale ta balustrada już (czyli przed wylewkami) jest zamocowana, do płyty stropowej. Sytuacja chyba podobna do np. słupów w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 16.10.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 owiń paskiem brzegowym (0,5cm) i zalewaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 17.10.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 owiń paskiem brzegowym (0,5cm) i zalewaj Dzięki za opinię! Tak zrobię (mam mikrogumę EPDM 10mm, nią owinę, jest bardziej elastyczna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 17.10.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Dzięki za opinię! Tak zrobię (mam mikrogumę EPDM 10mm, nią owinę, jest bardziej elastyczna) Tylko nie rób jak sąsiedzi. Mam na myśli Awatar;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 18.10.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Dzięki za opinię! Tak zrobię (mam mikrogumę EPDM 10mm, nią owinę, jest bardziej elastyczna) może być ale ruch i tak będzie ograniczany przez dylatacje przy ścianach czyli jak pasek to max 05cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mb1808 18.10.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Witajcie.Mam poważny problem. Odpaliłem tydzień temu kotłownię i niestety uklaad nie trzyma cisnienia.Mam gdzieś nieszczelność w podłogówce.!!!!!!!!Oczywi scie wsz edzie zrobione wylewki , w łazienkach, kuchni i innych pomieszczeniach połżóne płytki.Będę sprawdzał powietrzem która pętla jest nieszczelna jednak co robić dalej ??????CZy są sposoby na uszczelnienie pętli bez rozkuwania wylewek?Jeżeli nie to jak znaleźć miejsce w którym jest przeciek ??Pomocy !!!!!Będę wdzięcznyza wszelkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 18.10.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Czym robiłeś tą podłogówkę pex, miedź? Masz łączenia w wylewce? Może powietrze wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.10.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Trzeba rozkuć podłączyć i zalać. Albo się pilnuje przed albo lata po. Tekst jest również do mnie bo za tydzień kładę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.10.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Witajcie. Mam poważny problem. Odpaliłem tydzień temu kotłownię i niestety uklaad nie trzyma cisnienia. Mam gdzieś nieszczelność w podłogówce.!!!!!!!! Oczywi scie wsz edzie zrobione wylewki , w łazienkach, kuchni i innych pomieszczeniach połżóne płytki. Będę sprawdzał powietrzem która pętla jest nieszczelna jednak co robić dalej ?????? CZy są sposoby na uszczelnienie pętli bez rozkuwania wylewek? Jeżeli nie to jak znaleźć miejsce w którym jest przeciek ?? Pomocy !!!!! Będę wdzięcznyza wszelkie rady. Skąd pewność że w podłogówce? A może gdzieś na rozdzielaczu czy innej armaturze. Próba ciśnieniowa była przed i w trakcie wylewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 18.10.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Witam. Czy ktoś może orientuje się który zawór ( w załączniku w zakładce zawory ) nadaje się do tego grzejnika drabinkowego ? http://enix.pl/kolekcje/grzejniki-co/hiacynt-h/ ? Instalacja 100% podłogówka , rurki wavin tigris 16mm Czy te zawory z Danfosa muszą kosztować 670 zł Czy do łazienki 250x360 cm wystarczy grzejnik o wysokości 100cm ? Edytowane 18 Października 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maher 18.10.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Witajcie. Mam poważny problem. Odpaliłem tydzień temu kotłownię i niestety uklaad nie trzyma cisnienia. Mam gdzieś nieszczelność w podłogówce.!!!!!!!! Oczywi scie wsz edzie zrobione wylewki , w łazienkach, kuchni i innych pomieszczeniach połżóne płytki. Będę sprawdzał powietrzem która pętla jest nieszczelna jednak co robić dalej ?????? CZy są sposoby na uszczelnienie pętli bez rozkuwania wylewek? Jeżeli nie to jak znaleźć miejsce w którym jest przeciek ?? Pomocy !!!!! Będę wdzięcznyza wszelkie rady. Może też podłogówka nie była dobrze odpowietrzona i powoli się odpowietrza i spada ciśnienie. U mnie ciśnienie zeszłej zimy idealnie trzymało, ale w jednej gałedzi instalacji zbierało się powietrze i nie miało gdzie uciec i jak pompa startowała to przez chwilę słychać było bulgotanie wody z powietrzem, niedawno dorobiłem w tym miejscu odpowietrznik automatyczny i powietrza już nie słychać ale ciśnienie powoli spada. Czyli według ciebie powinienem kuć podłogi bo ciśnienie mi spada, nie tylko teraz naprawdę podłogówka zaczęła się dopiero odpowietrzać i jak się odpowietrzy to przestanie spadać ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.10.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam. Czy ktoś może orientuje się który zawór ( w załączniku w zakładce zawory ) nadaje się do tego grzejnika drabinkowego ? http://enix.pl/kolekcje/grzejniki-co/hiacynt-h/ ? Instalacja 100% podłogówka , rurki wavin tigris 16mm Czy te zawory z Danfosa muszą kosztować 670 zł Czy do łazienki 250x360 cm wystarczy grzejnik o wysokości 100cm ? http://allegro.pl/zawor-grzejnikowy-zasilajacy-1-2-kat-mocn-grzejnik-i4668336086.html A najlepiej spytaj hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.10.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witajcie. Mam poważny problem. Odpaliłem tydzień temu kotłownię i niestety uklaad nie trzyma cisnienia. Mam gdzieś nieszczelność w podłogówce.!!!!!!!! Oczywi scie wsz edzie zrobione wylewki , w łazienkach, kuchni i innych pomieszczeniach połżóne płytki. Będę sprawdzał powietrzem która pętla jest nieszczelna jednak co robić dalej ?????? CZy są sposoby na uszczelnienie pętli bez rozkuwania wylewek? Jeżeli nie to jak znaleźć miejsce w którym jest przeciek ?? Pomocy !!!!! Będę wdzięcznyza wszelkie rady. najpierw porządnie odpowietrz całą instalację i obserwuj wszelkie połączenia... jeżeli nadal systematycznie spada ciśnienie to na zasadzie eliminacji ( zakręcania poszczególnych obwodów ustal gdzie jest jakaś nieszczelność... jak już będziesz pewny co do nieszczelności to wtedy "krzycz", coś się wymyśli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 19.10.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 (edytowane) http://allegro.pl/zawor-grzejnikowy-zasilajacy-1-2-kat-mocn-grzejnik-i4668336086.html A najlepiej spytaj hydraulika. Liwko jakiś mało urodziwy ten zawór , zeszpeciłby mi łazienkę Hydraulik coś mówił że podłączy rurki (są przygotowane i zaślepione ) z jednej strony , zaworem trójdrożnym . Edytowane 19 Października 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.10.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Liwko jakiś mało urodziwy ten zawór , zeszpeciłby mi łazienkę Hydraulik coś mówił że podłączy rurki (są przygotowane i zaślepione ) z jednej strony , zaworem trójdrożnym . Mam ładniejszy ale nie mogę go nigdzie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.10.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 O taki mam http://imers.pl/wp-content/uploads/Zawory-kantowe-chromowane.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 19.10.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witajcie. Mam poważny problem. Odpaliłem tydzień temu kotłownię i niestety uklaad nie trzyma cisnienia. Mam gdzieś nieszczelność w podłogówce.!!!!!!!! Oczywi scie wsz edzie zrobione wylewki , w łazienkach, kuchni i innych pomieszczeniach połżóne płytki. Będę sprawdzał powietrzem która pętla jest nieszczelna jednak co robić dalej ?????? CZy są sposoby na uszczelnienie pętli bez rozkuwania wylewek? Jeżeli nie to jak znaleźć miejsce w którym jest przeciek ?? Pomocy !!!!! Będę wdzięcznyza wszelkie rady. Skąd ta pewność, że ucieka podłogówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 20.10.2014 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 A tak na marginesie. Wykonawca wykonał mi instalację ogrzewania podłogowego - rezultat jest estetyczny i zadowalający i nawet gotowy byłem go polecić na forum i wszystko byłoby ok, gdyby nie faktura... Policzył tak: materiały netto + koszt robocizny netto + 19 % podatku dochodowego + 8 % podatku VAT. Z tym 19 % to jakieś kuriozum ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts