Elfir 04.03.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Mnie też instalator założył pompy na rozdzielaczach, które na dodatek trzepią kW aż furczy Mała pompka na piecu jest w tanie przepchnąć wodę bez wspomagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.03.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Mnie też instalator założył pompy na rozdzielaczach, które na dodatek trzepią kW aż furczy Mała pompka na piecu jest w tanie przepchnąć wodę bez wspomagania? To jakie masz te pompy, że tak ciągną prąd? Ja tam jestem zadowolony z pomp na rozdzielaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 04.03.2018 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Mnie też instalator założył pompy na rozdzielaczach, które na dodatek trzepią kW aż furczy Mała pompka na piecu jest w tanie przepchnąć wodę bez wspomagania? U mnie pompka w kotle Immergasa spokojnie daje radę... W podłodze mam jakieś 1100m + drabinka + jeden grzejnik, wszystko idzie z jednego rozdzielacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 05.03.2018 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Mnie też instalator założył pompy na rozdzielaczach, które na dodatek trzepią kW aż furczy Mała pompka na piecu jest w tanie przepchnąć wodę bez wspomagania? U mnie pompka 67W zamontowana w pompie chodząc na 50-60% tłoczy wode do 3 rozdzielaczy w tym jeden na piętrze. Delta 5 stopni, moc grzewcza ok 10kW. Wszystko śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 05.03.2018 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 U mnie pompka 67W zamontowana w pompie chodząc na 50-60% tłoczy wode do 3 rozdzielaczy w tym jeden na piętrze. Delta 5 stopni, moc grzewcza ok 10kW. Wszystko śmiga Pompka w pompie czy w piecu-kotle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.03.2018 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Pompka w pompie czy w piecu-kotle? Pompa ciepła to pompa ciepła, kocioł z reguły jest na gaz a piec może być na węgiel, pelet lub inne dziadostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 05.03.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Zastanawiam się czy zaznaczony na niebiesko obszar nie będzie najlepszą lokalizacją - ale trzeba zauważyć, że będzie on połączony z wiatrołapem bez przegrody.? osobiście, też brałbym głównie pod uwagę obszar zaznaczony na niebiesko. Rozważyłbym także wstawienie drzwi między wiatrołapem a przedpokojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 05.03.2018 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Pompa ciepła to pompa ciepła, kocioł z reguły jest na gaz a piec może być na węgiel, pelet lub inne dziadostwo. Źle zrozumiałem wpis bo nie pomyślałem o pompie ciepła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 05.03.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 osobiście, też brałbym głównie pod uwagę obszar zaznaczony na niebiesko. Rozważyłbym także wstawienie drzwi między wiatrołapem a przedpokojem. Ja właśnie je likwiduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 05.03.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Ja właśnie je likwiduję kiepska decyzja ......ale to tylko moje zdanie, jednak oparte na doświadczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 05.03.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 kiepska decyzja ......ale to tylko moje zdanie, jednak oparte na doświadczeniu. Wiem, że nie jest to dobra decyzja ale zamknięty wiatrołap był tak mały, że nijak nam nie pasował. Więc albo rybki albo akwarium. Długo nad tym myśleliśmy... Pół ściany zostawiamy aby zabudować szafę wiec kiedyś ewentualnie postawi się taką karton-gips i zamkniemy jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 05.03.2018 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Wiem, że nie jest to dobra decyzja ale zamknięty wiatrołap był tak mały, że nijak nam nie pasował. Więc albo rybki albo akwarium. Długo nad tym myśleliśmy... Pół ściany zostawiamy aby zabudować szafę wiec kiedyś ewentualnie postawi się taką karton-gips i zamkniemy jakby co spoko, kotarę albo jakiś koc powiesisz sobie na zimę, a wiosną ściągniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 05.03.2018 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 spoko, kotarę albo jakiś koc powiesisz sobie na zimę, a wiosną ściągniesz Ściągnę na zimę plandekę z Żuka i będzie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 05.03.2018 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Ściągnę na zimę plandekę z Żuka i będzie ciepło Zrób drzwi otwierane na przedpokój. U siebie będę tak miał. Drzwi na szafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 06.03.2018 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Zrób drzwi otwierane na przedpokój. U siebie będę tak miał. Drzwi na szafę. @przemty Wiatrłop z drzwiami obowiązkowy, jak ktoś ich nie zamknie to w zime robi się w salonie lodówka. Ja mam wiatrołap ~2x2 i jest wystarczający tylko wszystkie drzwi(3) otwierane na zewnątrz, w przeciwnym wypadku będzie ciasno. Czujnik koło telewizora lub przy schodach obok łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2018 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 To jakie masz te pompy, że tak ciągną prąd? Ja tam jestem zadowolony z pomp na rozdzielaczach. nie pamiętam teraz co to jest. Ale czuję na rachunkach wyłączenie podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 07.03.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 nie pamiętam teraz co to jest. Ale czuję na rachunkach wyłączenie podłogówki. 3 rozdzielacze na pełnej mocy(kazdy 40W) to 50zł/miesiąc. Przy minimalnej mocy to 5-10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resqres 07.03.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Potrzebuję jeszcze jednej rady ,czy do rur PE-RT dokładnie chodzi o Kan-therma blue floor potrzebne są jakieś specjalne złączki (eurokonusy) do podłączenia do rozdzielacza czy mogą być zwykłe. Bo trafiłem na dedykowane właśnie do PERT ale nie dość że są 2x droższe to tylko znalazłem je na jednej aukcji. Dlatego zastanawiam się czy specjalnie zamawiać czy można kupić zwykłe do rur wielowarstwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.03.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Jest na Forum specjalista z Kana, zadaj mu pytanie na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.03.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 3 rozdzielacze na pełnej mocy(kazdy 40W) to 50zł/miesiąc. Przy minimalnej mocy to 5-10zł 50 na miesiąc przy rachunkach 200 zł to zauważalny wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts