Wakmen 05.11.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Czeski błąd - miało być do płukania maszynki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 05.11.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 eeeeeeeeee? w zyciu bym na to nie wpadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pikuś 05.11.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 U mnie z samodyscypliną kiepsko.Nie dość,że leję wodę przy tej czynności to na dodatek lubię sobie pośpiewać takie tam różne kawałki. Golenie w moim przypadku jest czynnością przykrą i uciążliwą więc w ramach kompensowania przykrych doznań sobie śpiewam. Kosztuje to niestety. A tak na serio to za zachodnią granicą widziałem instalacje wody gospodarczej wykorzystującą deszczówkę do podlewania/banał/ mycia samochodu, spłukiwania WC, sprzątania pomieszczeń. Wymaga to wykonania dodatkowej instalacji w domu /budującym łatwiej/ ale oszczędności oczywiste. Nic tylko zrobić biznesplan i podjąć decyzję . Golenie przy otwartym kranie, ze śpiewem na ustach pomaga zdecydowanie Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.11.2003 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Ich miesięczne zużycie wody wg. wskazań licznika jest poniżej 0,5 m3. Znam takiego, co się chwali, że ROCZNIE zużywa 1m3 Golenie przy otwartym kranie, ze śpiewem na ustach W ramach oszczędności można jeszcze przy otwartym oknie w deszczu, albo pod rynną. Przynajmniej co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 06.11.2003 03:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Też bym chciał śpiewać przy goleniu. To takie ... męskie , bynajmniej w większości filmów faceci śpiewają przy goleniu, Ja niestety do tych nienależę. Jak bym zaczął to chyba by lustro popękało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.11.2003 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 nie, to nie ty! Ufff... to nie zbiorę bury.. Znam takiego, co się chwali, że ROCZNIE zużywa 1m3 I da się koło niego przejść ? Wzór oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 06.11.2003 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Znam takiego, co się chwali, że ROCZNIE zużywa 1m3 Myślę, że bezdomni więcej rocznie zużywają wody a jedzie od nich na ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 06.11.2003 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 To może zmierzycie ile tej wody lejecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 06.11.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Ja zastanawialam się ( do czasu aż poznałam cenę ) nad zastosowaniem w umywalce, z której będzie korzystał mąż baterii z fotokomórką. Dotyczasowa metoda golenia się mojego męża "wymaga" by woda podczas całej golarskiej celebry leciała z kranu. Nie muszę chyba dodawać, że tak jest co rano. Nie mierzyłam i nie liczyłam ale może trzeba ... Przykład na oszczedność nie goilć się!!! Czyli jestem jako "brodacz" całkowicie niezamierzenie - oszczędny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.11.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 I da się koło niego przejść ? Jak się założy spinacz na nos ... Spotykam go 2 x w roku i siadam, jak najdalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.11.2003 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Marbo, nie ma sensu.. u mnie golenie trwa - góra - 3 minuty, i nie jest to jakiś wielki strumień... myślę, że max. 3 litry - jedno oszczędnościowe spuszczenie wody... z tym że jest to woda ciepła - (przyzwyczajenie z żyletek Polsilver - mniej bolało ) A że golić się nie lubię, to raz na 3 dni... nie ma problemu no, może jak będę o tym myślał, to zacznę zamykać na te paręnaście sekund.. Ewunia, współczuję Wakmen, przecież to Twoje lustro... O, sole mio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.11.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.11.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Może wiele osób uzna za nieetyczne to co napiszę.kiedyś kupiłem sobie licznik wodny,potem go rozebrałem,obejrzałem i teraz zatrzymuję go wtedy kiedy chcę nie naruszając plomb.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 07.11.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Może wiele osób uzna za nieetyczne to co napiszę.kiedyś kupiłem sobie licznik wodny,potem go rozebrałem,obejrzałem i teraz zatrzymuję go wtedy kiedy chcę nie naruszając plomb. Pozdrawiam. Nie mieszaj do tego etyki. Jesteś po prostu pospolity złodziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.11.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Ja co prawda nie z powodu oszczędnośi a zwykłego komfortu przestałem golić się na mokro i golę się maszynka elektryczną. Poprostu mniej podrażnia. Co do oszczędzania wody to można dodatkowo zmniejszyc ilość wody w spłuczce poprzez wsadzenie do niej plastikowej butelki z wodą. Dotyczy to oczywiście tycz spłuczek które w naszym odczuciu zbyt wylewnie obchodzą się z wielkim uchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.11.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 co do pytania odnośnie baterii termostatycznych i przepływowych podgrzewaczy to może pojawić się problem przy ich współpracy. U mnie np. bateria prysznicowa grohe niezbyt dobrze działała z takim piecykiem. Wynika to z bezwładności podgrzewacza przepływowego. Ja rozwiązałem ten problem poprzez obniżenie temp cwu tak aby przy bateri ustawionej na 40C woda praktycznie ciepła nie mieszała się z wodą zimna. Niestety przy małym poborze i zadaniu na baterii niższej temp. piec co chwila włącza się i wyłącza co skutkuje tym iż od czasu do czasu z baterii leci chłodniejsza woda. Ostatecznym rozwiązaniem tego problemu okazało się zainstalowanie w łazience bufora ciepłej wody w postaci małej termy elektrycznej o poj15l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.11.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Może wiele osób uzna za nieetyczne to co napiszę.kiedyś kupiłem sobie licznik wodny,potem go rozebrałem,obejrzałem i teraz zatrzymuję go wtedy kiedy chcę nie naruszając plomb. Pozdrawiam. Nie mieszaj do tego etyki. Jesteś po prostu pospolity złodziej. A ty frajer,który daje się wszędzie golić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 07.11.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 czy mozna prosic redakcje o zdjecie powyzszych postow? jakos nie pasuja do tego Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 07.11.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 czy mozna prosic redakcje o zdjecie powyzszych postow? jakos nie pasuja do tego Forum. Ja natomiast proszę o nie zdejmowanie tegoż powyżej. Tak jestem frajerem, podobnie jak i inni. Zgadza się - daję się golić wszystkim. Płace za wodę którą Ja zużyłem. Płacę za prąd, który także Ja zużyłem. Płacę i za gaz i za wiele rzeczy. Ale płacę za siebie. Zarabiam wystarczająco duzo, żeby zyć na odpowiednio wysokim poziomie. Kupuję materiały budowlane i też za nie płacę, jeżdżę nowym samochodem, który kupiłem w salonie za gotówkę. Jak bym nie był frajer to bym w nocy wyjechał takim samym bez płacenia. Tak pod tym względem jestem frajerem. I dobrze mi z tym. Nie chcę i nie muszę rozkręcać wodomierza, żeby walnąć w rogi sąsiada, który zapłaci za wodę, którą Ja zużyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 07.11.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Wk....wia mnie podobnie jak Jurga takie podejście do życia bo przez takich palantów za przeproszeniem zawsze płacą ci którzy nie kantują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts