Ewunia 18.11.2003 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 W ostatnim kwartale zużyliśmy 18m3 ciepłej i 10m3 zimnej wody na 4 dorosłe osoby. To dużo, czy mało?Raczej mało, u mnie mniej wiecej tyle idzie na dwie osoby... U mnie podobnie, tyle, że w domu nikogo nie ma przez ok. 12 godzin, jeden z synów 5 x w tyg. kąpie się poza domem, bo trenuje i jak wraca prawie nocą, to w domu myje już tylko zęby, no i nie podlewam trawników Niech ktoś jeszcze coś doda. Choćby anonimowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pikuś 18.11.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Zużywamy jako rodzina 3-os ok 18m3 zimnej wody mieś. Ciepła woda z junkersa. Co do ilości zużywanej wody, otóż statystyka dla 60-tys miasta na Śląsku z dużą ilością blokowisk wskazuje srednie zużycie na poziomie 90-100 litrów na mieszkańca na dobę. 1m3=1000l .Jest to zużycie na niskim poziomie i nie jest to ewenement ale raczej reguła dla wielu miast w Polsce. Osoby mieszkające w domkach z szmbami mają wyrobione nawyki oszczędzania ponieważ wywóz szamba kosztuje niestety i dlatego jednostkowe zużycie w tej grupie osób może być jeszcze niższe szczególnie u osób starszych. Uważam, że jako społeczeństwo jesteśmy blisko granicy brudu, ale takie zachowania wymusza sytuacja ekonomiczna wielu, nawet bardzo wielu polskich rodzin Pozdrowienia Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 23.11.2003 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2003 rodzina 4 osobowa - w mieszkaniu zużywaliśmy ok 15 m3 mies a i teraz w domku jest podobnie (jesien, zima, lestem pewnie bedzie wiecej)Mam zmywarkę ( duża oszczędność) i oszczędną pralkę.Mąz i starsze dziecko preferują prysznic, mała na razie mało wody zużywa na mycie, ale za to pralka chodzi non stop. Na razie nie mamy żadnych systemów oszczędzających wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniga 30.11.2003 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 fajnie jest osczedzac ....ale zyjemy w polsce ....znajomy znalazl "patent "na wodomierze , obalilismy litra , i patent przejolem , teraz kolej na kaloryfery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 01.12.2003 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 moniga, żartujesz ? ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniga 01.12.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 pewnie ze żartuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 01.12.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 U mnie to jest tak: rodzina 4 osobowa, dom - zuzycie około 12 m na miesiąc, z tym że w lecie drastycznie wzrasta ze względu na zielień wokół domu. Lecz ponieważ mam studnię i w niej pompę zanurzeniową, więc woda do podlewania kosztuje mnie tyle co prąd do jej pompowania. Pozdrawiam Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts