leszko2 06.03.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Do założenia takiego watku sprowokował mnie RadziejS. Który załozył watek o podłogówce dla przekonania swojej ,żony i prosił ,żeby nie pisac o szkodliwości podłogówki w jego watku. Nic prostrzego tylko załozyć nowy watek. Obecnie jestem tuz przed ostatecznymi decyzjami odnośnie instalacji CO na swojej budowie dlatego w wolnych chwilach przeglądam rózne wpisy dotyczące ogólnie instalacji CO r ównież podłogówek. Zauwazyłem ,ze podłogówka ma wielu zwolenników i prawie wszyscy jej uzytkownicy ją chwalą. Nalezy jednak byc czujnym. Wszak nie wszystko złoto co się świeci.Podłogówka to wynalazek ostatnich lat nieodłączna siostra pompy ciepła, bez niej pompa ciepła nigdy nie ma szans zwrócenia się w rozsądnym czasie. Podłogówka stała sie modna, a z moda warto uważać zwłaszcza jak decyzje podejmujemy na lata nie na jeden modny sezon. Fakt ,że obecnie wielu uzytkowników podłogówek jest zachwyconych jeszcze o niczym nie przesądza. przypomne tu niesławne już DDT, czy koszule nonairon. Na poczatku wszyscy byli tymi wynalazkami zachwyceni. Skuteczne wspaniałe symbol postepu i nowoczesności. I co się stało wszyscy wiemy. Tak więc mam pomysł ,żeby zebrać w jednym watku listę wszystkich wad podłogówki. Cała listę podam za jakiś czas. doszedłem do wniosku ,że wad minusów ,domniemanych zagrożen jest sporo i omówienie wszystkiego w jednym wpisie jest niemozliwe. Będę tu zaglądął w najbliższych dniach i uzupełniał swoje przemyslenia.Może uda się wyprostowac parę mitów dotyczących podogówki np czy oddaje ona ciepło głównie przez konwekcje czy przez wypromieniowanie?P.S. Oczywiście wszyscy którzymaja odmienne zdanie do mojego są tak samo mile widziani jak i ci którzy mają argumenty przweciwko podłogówkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 06.03.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 1. Nie wiadomo skąd ciepło w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 06.03.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 2. nie ma gdzie powiesić gaci po praniu, nawilżacza - takiego na kaloryfer. 3. nie można ogrzać sobie łapek od gorącego kaloryfera. 4. nie można szybko podnieść temp. w pomieszczeniu (obnizyć można przez otwarcie okna ). 5. nie można dodać sobie żeberek (jak źle obliczona podłogówka). 6. nie powinno się wiercić dziurek w podłodze (tam gdzie ewidentnie rurki są). 7. szybko wysychająca podłoga po umyciu. ... ot na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 06.03.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Skoro moje wpisy skłoniły to również się wypowiem o wadach. Są to wady na razie teoretyka (takie sobie potrafię wyobrazić): 1) bezwładność (która może być wadą lub zaletą) - wadą jest wtedy gdy w mroźny dzień zaświeci słońce, w pozostałych przypadkach chyba jest zaletą 2) suszenie - 1 pary upranych skarpetek na przykład, ściereczki w kuchni, ręcznika 3) niewidoczne ciepło - niektórzy lubią się przytulić do kaloryfera 4) zagrożenie skraplania się pary na oknach dachowych 5) możliwość przewiercenia rurki w podłodze 6) ograniczona skuteczność przy okładzinach drewnianych Takie mniej więcej potencjalne wady mógłbym wymienić, ale powtarzam, że są to moje wywody czysto teoretyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.03.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Błędne jej wyliczenie i zaprojektowanieskutkuje znacznie większymi problemami niż przy kaloryferach.Może ograniczać ustawianie mebli oraz wybór podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 06.03.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Na wypadek gdyby ktoś tego jeszcze nie czytał...chociaż nie wierzę... http://forum.muratordom.pl/czy-jest-ktos-niezadowolony-z-podlogowki-wodnej,t58276.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.03.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 skarpetki można położyć na podłodze - wysusza sie prawie tak samo szybko jak na kaloryferze zamiast do kaloryfera można przytulic sie do podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.03.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Jak człowiek przesadzi ze spożyciem wody ognistej i zsunie sie pod stół i tam pozostanie do rana - to nie zmarznie - wręcz przeciwnie - podłoga go otuli i ogrzeje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 06.03.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Panowie mieliście pisać o wadach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.03.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Do założenia takiego watku sprowokował mnie RadziejS. Który załozył watek o podłogówce dla przekonania swojej ,żony i prosił ,żeby nie pisac o szkodliwości podłogówki w jego watku. Nic prostrzego tylko załozyć nowy watek. Obecnie jestem tuz przed ostatecznymi decyzjami odnośnie instalacji CO na swojej budowie dlatego w wolnych chwilach przeglądam rózne wpisy dotyczące ogólnie instalacji CO r ównież podłogówek. Zauwazyłem ,ze podłogówka ma wielu zwolenników i prawie wszyscy jej uzytkownicy ją chwalą. Nalezy jednak byc czujnym. Wszak nie wszystko złoto co się świeci. Podłogówka to wynalazek ostatnich lat nieodłączna siostra pompy ciepła, bez niej pompa ciepła nigdy nie ma szans zwrócenia się w rozsądnym czasie. Podłogówka stała sie modna, a z moda warto uważać zwłaszcza jak decyzje podejmujemy na lata nie na jeden modny sezon. Fakt ,że obecnie wielu uzytkowników podłogówek jest zachwyconych jeszcze o niczym nie przesądza. przypomne tu niesławne już DDT, czy koszule nonairon. Na poczatku wszyscy byli tymi wynalazkami zachwyceni. Skuteczne wspaniałe symbol postepu i nowoczesności. I co się stało wszyscy wiemy. Tak więc mam pomysł ,żeby zebrać w jednym watku listę wszystkich wad podłogówki. Cała listę podam za jakiś czas. doszedłem do wniosku ,że wad minusów ,domniemanych zagrożen jest sporo i omówienie wszystkiego w jednym wpisie jest niemozliwe. Będę tu zaglądął w najbliższych dniach i uzupełniał swoje przemyslenia.Może uda się wyprostowac parę mitów dotyczących podogówki np czy oddaje ona ciepło głównie przez konwekcje czy przez wypromieniowanie? P.S. Oczywiście wszyscy którzymaja odmienne zdanie do mojego są tak samo mile widziani jak i ci którzy mają argumenty przweciwko podłogówkom Nie wiem czy taki bardzo nowy Znam gościa, który ma to u siebie od 1971 roku. Żyje, trzyma się dobrze i zakłada innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.03.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Do założenia takiego watku sprowokował mnie RadziejS. Który załozył watek o podłogówce dla przekonania swojej ,żony i prosił ,żeby nie pisac o szkodliwości podłogówki w jego watku. Nic prostrzego tylko załozyć nowy watek. Obecnie jestem tuz przed ostatecznymi decyzjami odnośnie instalacji CO na swojej budowie dlatego w wolnych chwilach przeglądam rózne wpisy dotyczące ogólnie instalacji CO r ównież podłogówek. Zauwazyłem ,ze podłogówka ma wielu zwolenników i prawie wszyscy jej uzytkownicy ją chwalą. Nalezy jednak byc czujnym. Wszak nie wszystko złoto co się świeci. Podłogówka to wynalazek ostatnich lat nieodłączna siostra pompy ciepła, bez niej pompa ciepła nigdy nie ma szans zwrócenia się w rozsądnym czasie. Podłogówka stała sie modna, a z moda warto uważać zwłaszcza jak decyzje podejmujemy na lata nie na jeden modny sezon. Fakt ,że obecnie wielu uzytkowników podłogówek jest zachwyconych jeszcze o niczym nie przesądza. przypomne tu niesławne już DDT, czy koszule nonairon. Na poczatku wszyscy byli tymi wynalazkami zachwyceni. Skuteczne wspaniałe symbol postepu i nowoczesności. I co się stało wszyscy wiemy. Tak więc mam pomysł ,żeby zebrać w jednym watku listę wszystkich wad podłogówki. Cała listę podam za jakiś czas. doszedłem do wniosku ,że wad minusów ,domniemanych zagrożen jest sporo i omówienie wszystkiego w jednym wpisie jest niemozliwe. Będę tu zaglądął w najbliższych dniach i uzupełniał swoje przemyslenia.Może uda się wyprostowac parę mitów dotyczących podogówki np czy oddaje ona ciepło głównie przez konwekcje czy przez wypromieniowanie? P.S. Oczywiście wszyscy którzymaja odmienne zdanie do mojego są tak samo mile widziani jak i ci którzy mają argumenty przweciwko podłogówkom Nie wiem czy taki bardzo nowy Znam gościa, który ma to u siebie od 1971 roku. Żyje, trzyma się dobrze i zakłada innym A co to jest na przestrzeni historii ludzkości? W Malborku też grzało od podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Do założenia takiego watku sprowokował mnie RadziejS. Który załozył watek o podłogówce dla przekonania swojej ,żony i prosił ,żeby nie pisac o szkodliwości podłogówki w jego watku. Nic prostrzego tylko załozyć nowy watek. Obecnie jestem tuz przed ostatecznymi decyzjami odnośnie instalacji CO na swojej budowie dlatego w wolnych chwilach przeglądam rózne wpisy dotyczące ogólnie instalacji CO r ównież podłogówek. Zauwazyłem ,ze podłogówka ma wielu zwolenników i prawie wszyscy jej uzytkownicy ją chwalą. Nalezy jednak byc czujnym. Wszak nie wszystko złoto co się świeci. Podłogówka to wynalazek ostatnich lat nieodłączna siostra pompy ciepła, bez niej pompa ciepła nigdy nie ma szans zwrócenia się w rozsądnym czasie. Podłogówka stała sie modna, a z moda warto uważać zwłaszcza jak decyzje podejmujemy na lata nie na jeden modny sezon. Fakt ,że obecnie wielu uzytkowników podłogówek jest zachwyconych jeszcze o niczym nie przesądza. przypomne tu niesławne już DDT, czy koszule nonairon. Na poczatku wszyscy byli tymi wynalazkami zachwyceni. Skuteczne wspaniałe symbol postepu i nowoczesności. I co się stało wszyscy wiemy. Tak więc mam pomysł ,żeby zebrać w jednym watku listę wszystkich wad podłogówki. Cała listę podam za jakiś czas. doszedłem do wniosku ,że wad minusów ,domniemanych zagrożen jest sporo i omówienie wszystkiego w jednym wpisie jest niemozliwe. Będę tu zaglądął w najbliższych dniach i uzupełniał swoje przemyslenia.Może uda się wyprostowac parę mitów dotyczących podogówki np czy oddaje ona ciepło głównie przez konwekcje czy przez wypromieniowanie? P.S. Oczywiście wszyscy którzymaja odmienne zdanie do mojego są tak samo mile widziani jak i ci którzy mają argumenty przweciwko podłogówkom Nie wiem czy taki bardzo nowy Znam gościa, który ma to u siebie od 1971 roku. Żyje, trzyma się dobrze i zakłada innym A co to jest na przestrzeni historii ludzkości? W Malborku też grzało od podłogi. No właśnie, zapomniałam o tym napisać, dzięki za przypomnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.03.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Do założenia takiego watku sprowokował mnie RadziejS. Który załozył watek o podłogówce dla przekonania swojej ,żony i prosił ,żeby nie pisac o szkodliwości podłogówki w jego watku. Nic prostrzego tylko załozyć nowy watek. Obecnie jestem tuz przed ostatecznymi decyzjami odnośnie instalacji CO na swojej budowie dlatego w wolnych chwilach przeglądam rózne wpisy dotyczące ogólnie instalacji CO r ównież podłogówek. Zauwazyłem ,ze podłogówka ma wielu zwolenników i prawie wszyscy jej uzytkownicy ją chwalą. Nalezy jednak byc czujnym. Wszak nie wszystko złoto co się świeci. Podłogówka to wynalazek ostatnich lat nieodłączna siostra pompy ciepła, bez niej pompa ciepła nigdy nie ma szans zwrócenia się w rozsądnym czasie. Podłogówka stała sie modna, a z moda warto uważać zwłaszcza jak decyzje podejmujemy na lata nie na jeden modny sezon. Fakt ,że obecnie wielu uzytkowników podłogówek jest zachwyconych jeszcze o niczym nie przesądza. przypomne tu niesławne już DDT, czy koszule nonairon. Na poczatku wszyscy byli tymi wynalazkami zachwyceni. Skuteczne wspaniałe symbol postepu i nowoczesności. I co się stało wszyscy wiemy. Tak więc mam pomysł ,żeby zebrać w jednym watku listę wszystkich wad podłogówki. Cała listę podam za jakiś czas. doszedłem do wniosku ,że wad minusów ,domniemanych zagrożen jest sporo i omówienie wszystkiego w jednym wpisie jest niemozliwe. Będę tu zaglądął w najbliższych dniach i uzupełniał swoje przemyslenia.Może uda się wyprostowac parę mitów dotyczących podogówki np czy oddaje ona ciepło głównie przez konwekcje czy przez wypromieniowanie? P.S. Oczywiście wszyscy którzymaja odmienne zdanie do mojego są tak samo mile widziani jak i ci którzy mają argumenty przweciwko podłogówkom Nie wiem czy taki bardzo nowy Znam gościa, który ma to u siebie od 1971 roku. Żyje, trzyma się dobrze i zakłada innym A co to jest na przestrzeni historii ludzkości? W Malborku też grzało od podłogi. No właśnie, zapomniałam o tym napisać, dzięki za przypomnienie Ale tam nie było plastikowych rurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 06.03.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 (....)Nic prostrzego tylko załozyć nowy watek. (...) Tak znacznie trudniej poszukać - np taki http://forum.muratordom.pl/czy-jest-ktos-niezadowolony-z-podlogowki-wodnej,t58276.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Do założenia takiego watku sprowokował mnie RadziejS. Który załozył watek o podłogówce dla przekonania swojej ,żony i prosił ,żeby nie pisac o szkodliwości podłogówki w jego watku. Nic prostrzego tylko załozyć nowy watek. Obecnie jestem tuz przed ostatecznymi decyzjami odnośnie instalacji CO na swojej budowie dlatego w wolnych chwilach przeglądam rózne wpisy dotyczące ogólnie instalacji CO r ównież podłogówek. Zauwazyłem ,ze podłogówka ma wielu zwolenników i prawie wszyscy jej uzytkownicy ją chwalą. Nalezy jednak byc czujnym. Wszak nie wszystko złoto co się świeci. Podłogówka to wynalazek ostatnich lat nieodłączna siostra pompy ciepła, bez niej pompa ciepła nigdy nie ma szans zwrócenia się w rozsądnym czasie. Podłogówka stała sie modna, a z moda warto uważać zwłaszcza jak decyzje podejmujemy na lata nie na jeden modny sezon. Fakt ,że obecnie wielu uzytkowników podłogówek jest zachwyconych jeszcze o niczym nie przesądza. przypomne tu niesławne już DDT, czy koszule nonairon. Na poczatku wszyscy byli tymi wynalazkami zachwyceni. Skuteczne wspaniałe symbol postepu i nowoczesności. I co się stało wszyscy wiemy. Tak więc mam pomysł ,żeby zebrać w jednym watku listę wszystkich wad podłogówki. Cała listę podam za jakiś czas. doszedłem do wniosku ,że wad minusów ,domniemanych zagrożen jest sporo i omówienie wszystkiego w jednym wpisie jest niemozliwe. Będę tu zaglądął w najbliższych dniach i uzupełniał swoje przemyslenia.Może uda się wyprostowac parę mitów dotyczących podogówki np czy oddaje ona ciepło głównie przez konwekcje czy przez wypromieniowanie? P.S. Oczywiście wszyscy którzymaja odmienne zdanie do mojego są tak samo mile widziani jak i ci którzy mają argumenty przweciwko podłogówkom Nie wiem czy taki bardzo nowy Znam gościa, który ma to u siebie od 1971 roku. Żyje, trzyma się dobrze i zakłada innym A co to jest na przestrzeni historii ludzkości? W Malborku też grzało od podłogi. No właśnie, zapomniałam o tym napisać, dzięki za przypomnienie Ale tam nie było plastikowych rurek. Nie muszą być plastikowe, mogą być z miedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.03.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Panowie mieliście pisać o wadach... Jak dla mnie to ni ma takowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.03.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 to moja wada z doświadczenia. Jak masz w domu psa - będzie nocował zawsze w przedsionku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.03.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 acha, a jak zrzucisz ciuchy zmęczony wieczorem obok kanapy w salonie - to fajnie się je rano zakłada - słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.03.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 i przeciwnicy podłogówki zaraz powiedzą - no i spójrzcie, Rzym padł, Krzyżacy padli - zapewne od podłogówki Ni czorta wad się w niej doszukać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 06.03.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 mi przeszkadza ta bezwładność.prowadzę bardzo nieregularny tryb życia.raz idę spać o 20, innym razem o 6 rano. wychodzenie do pracy itp. to samo. a lubię zimniej do spania, dużo cieplej (22+) za "dnia".takie gwałtowne wahania są trudne do osiągnięcia (w ekonomiczny sposób). z tego samego powodu utrudnione jest ekonomiczne sterowanie - wykorzystanie pory nocnej i pory nieobecności do mniejszego grzania. przy bardziej regularnym trybie życia pewnie da się to opanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts