sSiwy12 17.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Boguś widzi tylko to co chce widzieć .........Ogrzewanie podłogowe cechuje bezwładność uzależniona od masy jastrychu. A jak masa jastrychu wynosi 0, to mimo to nie sprosta, temu: Bo ja mam grzejniki, które po pięciu minutach mogą grzać na maksa.. Przy bardzo, bardzo małym początkowym nakładzie energii... A tak przy okazji, pisanie w sposób ironiczny o tytułach naukowych innych, w moim odczuciu, może dowodzić o jakimś kompleksie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 17.03.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Jejku! Naprawdę? Ja PiórkujĘ! To trzeba o tym szybko powiedzieć temu faciowi z Politechniki Krakowskiej, żeby nie plótł bzdur!! Pewnie jeszcze nie wie.... Ja już czuję się douczony przez CIEBIE, jareko! Dzięki! Ale ale! To, że się da, nie oznacza, ze tak się robi? Co nie? Ile waży ogółem 1 m2 takiej posadzki? Co jest na wierzchu? Czy uważasz, że powinienem produkować podłogówkę w szpitalu? Jak myślisz? Wiesz co jareko? Ćwicz silną wolę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 17.03.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Widzę sSiwy, że oprócz audiologii i podłogówki, interesujesz się też kompleksami.... I nawet masz moje zdjęcie, bo skąd niby wiesz, że mam siwe włosy ??? Ty też masz sSIwe włosy? 1950 pochwalił się co może mi zrobić i widzisz, nie za bardzo mi zaimponował.... Mam już coś znacznie lepszego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.03.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ocieplanie domu a schładzanie organizmu to jednak co innego... Nie należy organizmowi utrudniać w żaden sposób osiągnięcie temperatury komfortu cieplnego. Zgadzam się. Ale dom można również wychładzać a ciało ogrzewać. Co robisz, kiedy jest Ci zimno? Schładzasz się? "Ciepłe" ubranie nie grzeje, lecz izoluje, chroni przed nadmiernym schłodzeniem..... Zatrzymuje własne ciepło przed ucieczką w świat szeroki.. Nie tylko i nie zawsze, może też być naprawdę ciepłe, rozgrzewające zmarznięte kończyny. Moja mama miała taki "but" elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.03.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ...Wiesz co jareko? Ćwicz silną wolę....Ćwiczę, bo gdyby nie to już dawno bym ci powiedział prawdę co o tobie myślę &^%^%#%^&^*& trolu jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 17.03.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 I tak Cie lubię jareko, Ty elfiku!!l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.03.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 I tak Cie lubię jareko, Ty elfiku!!l bez wzajemności nie ta płeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.03.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Chyba zboczyliście z tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 17.03.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ta przepychanka rozgrzewa bardziej niż podłogówka, ciekawe jaka będzie jej( dyskusji ) bezwładność, rozwija się już 11 dni , ciekawe ile będzie się studzić.Proponuję wszystkim dyskutantom nad nerwami zapanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.03.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Eee tam, jakie nerwy. To wszystko jest po prostu interesujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.03.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 jam spokojnym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 17.03.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 1950 pisze: ale mogę Ci bogusław zrobić podłogówkę która będzie bardzo szybka i będzie grzała już po 15 minutach. tak, że bajki o bezwładności to bzdura zdolny z ciebie facet 1950 ! Ile musisz wpakować energii do tej podłogi, żeby w końcu zaczęła grzać? A bądzie grzała na maksa po kwadransie czy tylko zacznie? Bo ja mam grzejniki, które po pięciu minutach mogą grzać na maksa.. Przy bardzo, bardzo małym początkowym nakładzie energii... ten doktorek to rozumiem Ty ciekawe, mnie się zdaje żeś zaledwie z wykształcenia lekarz, ale jak chcesz się dowartościować odnośnie podłogówki, wyobraź sobie że zdolny, i wiem co piszę, Tobie się często zdarza pisać co wiesz, nie wiem, czy czujesz tę subtelną różnicę, ale, ad rem, podłogówka będzie posiadała taką samą temperaturę jak grzejnik płytowy, i to starczy, z tego względu że ma o wiele większą powierzchnię to posiadając taką samą temperaturę zasilanie będzie grzała o wiele więcej, no może nie tak, jak Twoje Regulusy, ale wystarczająco dobrze, żeby dla przeciętnego użytkownika była bardzo dobrym źródłem ciepła, a jak Ci wspomniałem, temperatury zasilania będą takie same jak w grzejniku, bez grzania na maksa, znasz pewnie takie powiedzenie, wolniej jedziesz dalej zajedziesz, pewnie tak, jak też i dlatego wolę ciut wolniej, i jeszcze jedno, zauważyłem że puszczają Ci nerwy, dlaczego? czyżby Ci w Twoim wątku ktoś robił krecią robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 17.03.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 (....) w moim właśnie wykańczanym domu (a zimniej tam niż na podwórku),(....) Ciekawa uwaga... rzeczywiście w nieogrzewanym domu, nawet mimo wyższej w nim temperatury czuć większy chłód niż na zewnątrz. Spróbujcie to wytłumaczyć... bo na komfort wpływa temperatura przegród a nie temperatura powietrza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.03.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ...bo na komfort wpływa temperatura przegród a nie temperatura powietrza,i wilgotność która w nowo budowanym jest zawsze wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 17.03.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 (....) w moim właśnie wykańczanym domu (a zimniej tam niż na podwórku),(....) Ciekawa uwaga... rzeczywiście w nieogrzewanym domu, nawet mimo wyższej w nim temperatury czuć większy chłód niż na zewnątrz. Spróbujcie to wytłumaczyć... bo na komfort wpływa temperatura przegród a nie temperatura powietrza, Przegród... zupełnie słusznie. No to zaczyna się, chociaż to już "w koło Macieju": czy lepiej, jak ściany ciepłe czy TYLKO podłoga z ewentualnie NIEDOGRZANYMI ścianami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 17.03.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ...bo na komfort wpływa temperatura przegród a nie temperatura powietrza,i wilgotność która w nowo budowanym jest zawsze wysoka Że dopytam : jak wpływa ? Jak większa, to czuć to zimniej czy cieplej wg. Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.03.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Mimo, iż uwielbiam trollować, to kończę swój udział w tej dyskusji. Być może coś komuś się przyda z tego co, pisałem lub wkleiłem. Jeśli nie, to przepraszam - ale miałem dobre intencje (mimo trollowania ). Pozdrawiam wszystkich - i bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 17.03.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ...bo na komfort wpływa temperatura przegród a nie temperatura powietrza,i wilgotność która w nowo budowanym jest zawsze wysoka Że dopytam : jak wpływa ? Jak większa, to czuć to zimniej czy cieplej wg. Ciebie ? zimniej hes, zimniej, a w zamieszkałym budynku to jak chcesz mieć ciepłe ściany to możesz zastosować ścienne, profile temperaturowe są bardziej zbliżone do przyjmowanych za wzorcowe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 17.03.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ...bo na komfort wpływa temperatura przegród a nie temperatura powietrza,i wilgotność która w nowo budowanym jest zawsze wysoka Że dopytam : jak wpływa ? Jak większa, to czuć to zimniej czy cieplej wg. Ciebie ? zimniej hes, zimniej, a w zamieszkałym budynku to jak chcesz mieć ciepłe ściany to możesz zastosować ścienne, profile temperaturowe są bardziej zbliżone do przyjmowanych za wzorcowe, Na to "zimniej' wierzę, że masz jakieś dowody, oprócz tego, że ludzie tak mówią ? Słusznie: ścienne jako najbardziej optymalne. Dlaczego więc wszyscy tak uparcie z tą podłogówką ? Idę spać. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.03.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Mimo, iż uwielbiam trollować, to kończę swój udział w tej dyskusji. .....poddajesz się ? Powiem szczerze - tez się poddałem Ale czas faktycznie zaprzestać udziału w reklamie regulusów Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts