Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

krzesła Philippe Starck - Louis/ Victoria Ghost

aniaitomek

Recommended Posts

mam 6 takich krzesel - transparentnych

uzytkujemy je intensywnie od kilku miesiecy

bardzo sie rysują, choc na transparentnych rysy nie są zbyt widoczne, najgorzej jest z czarnymi

paluchy tez sie odbijaja

poza tym (jak to plastik) strasznie przyciagaja kurz

jak widzisz mają spore wady

ale jedną ogromną zalete - sa piekne

i choć nie jestem milosniczka ciagłego sprzatania nie zamieniłabym tych krzeseł na inne :)

pozdrawiam

mam dwie sztuki duchów transparentnych w przedpokoju i pieknie się trzymają, fakt, że strasznie się do nich wszystko przyczepia ale pronto sobie z tym znakomicie radzi ;)

ad. rysowania to u nas jakoś specjalnie się nie rysują

natomiast jeśli chodzi o wygodę to Eames Plastic Side Chair DSR są jak dla mnie znacznie wygodniejsze

duchy są mocno profilowane, można się na nich wylegiwać ale do siedzenia przy stole są średnie

to są krzesła bardzo wygodne ale mają profilowane siedzisko i pupa wpada pod oparcie, jesli chciałoby się na nich siedzieć przy stole to żeby być wyprostowanym nie można się opierać ( jak się opierasz to jesteś w pozycji lekko pochyłej do tyłu - jak w fotelu ) - nie wiem jak to wyjaśnić prościej :oops:

do tego są dość głębokie, ja mam 165cm. wzrostu i jak się podsunę do samego oparcia to mi nogi dyndają :lol:

być może wysocy nie mają takich problemów :wink:

Wizualnie rewelacja! Ale tylko wizualnie - praktycznie niestety nie za bardzo :cry: Miałem zamówić komplet do jadalni,zamówiłem 1szt. na próbę i niestety okazało się że nie do końca są wygodne - a przede wszystkim nie każdy ciężar są w stanie znieść.... Jest limit wagi(bodaj 80 kg) tych krzeseł!!!!

Tak więc niestety koncepcja starcków w jadalni spaliła na panewce :-?

• 1 year później...
  • 1 year później...

Mój oryginał , który stoi w sypialni ma rysy, a tylko odkłada się na nim poduszki, narzutę. Raz na jakiś czas, ktoś na nim siedział.

Krzesła w salonie Poly Bonaldo to samo. Nawet ostry papierowy ręcznik podczas czyszczenia, potrafi zostawić ślad. Ale i tak kocham je miłością bezwzględną.

Edytowane przez żona m