Janussz 13.11.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 A może ktoś wkleiłby zdjęcia? Zawartości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 14.11.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Przy kuchni mam pomieszczenie gospodarcze pełniące wiele wygodnych funkcji. Jedną z nich jest funkcja spiżarki. Trzymam tu zgrzewki mleka i. in. napojów oraz podręczne warzywa, wstawię tam też lodówkę aby chlodzić te napoje i mieć dodatkową powierzchnię w przypadku świąt i. in. uroczystych obżarstw - tylko tego brakowało mi w poprzednim mieszkaniu. Takie pomieszczenie jest bardzo użyteczne, mam tu duży zlew, środki czystości, pralkę,buty i ciuchy do ogrodu ,teraz mieszkają tu małe kotki,jest miejsce na suszarkę. Podsumowując: uważam, że lepsze od spizarki jest takie wielofunkcyjne pomieszczenie z jakąś starą/ może byc nowa / lodówką i najlepiej bezpośrednio przy kuchni. Wszystkie pozostałe art. spożywcze doskonale się mieszcą w dużej lodówce i szafkach kuchennych- wysuwanych, obrotowych - miejsca az nadto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 14.11.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 spiżarka jest bardzo przydatna , w szczególności braku piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 19.11.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 By spiżarka spełniała swą funkcję powinna być bardzo chłodna bo inaczej przetwory mogą się psuć- zwłaszcza kiszone ogórki i surówki. Ziemniaki i warzywa też muszą mieć zimno więc łatwiej je przechować np. w garażu. Pozostałe artykuły- mąkę, cukier, puszki i.in.- łatwo przechować w wygodnej kuchni w wysuwanych szafach i szufladach - byłam zaskoczona ile się w nich mieści . Gdybym miała typową spiżarkę to co trzymałabym w kuchni za 15 tys. Kubki i talerze ?? Ostatnio znajomi bez żalu przerobili spiżarkę na dodatkowa łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 20.11.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Również jestem gorącym zwolennikiem spiżarni. Mam takową w dpkładnie północnym narozniku domu, bez okna tylko z wentylacją. zawsze w niej jest chłodno, a przydatna jest niesamowicie. Owszem, można trzymać np. karton soków czy zgrzewkę wody mineralnej w szafce, ale po co to dźwigać? I nie przekonają mnie osoby, które codziennie kupują butelkę czy dwie wody mineralnej w pobliskim sklepie -chcesz codziennie dźwigać np. 5 kg- dźwigaj!, jednak powiedzmy przy okazji większej imprezki czy nawet niespodziewanych odwiedzin wypadało by mieć trochę więcej choćby napoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.11.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 moja spiżarnia nazywana jest przez nas "prosiakownią" a to dlatego ,że pełni raczej rolę ukrytego pomieszczenia przy kuchni przeznaczonego do brudniejszych czynności związanych z gotowaniem ( kuchnia jest otwarta na pokój gościnny)- takich jak krojenie chleba ,kapusty , mieszania ciasta itp. są tam ziemniaki i inne warzywa ,przetwory i zapasy -mąka /cukier /kawa.....ale w rozsądnych ilościach .Blat w "prosiakowni " jest bardzo przydatny . Nie jest w niej bardzo zimno ,ale brak ogrzewania i dodatkowy wyciąg spowodował ,że panuje w niej odczuwalny chłodek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuana 09.11.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 żyć to się da, ale co to za zycie? nie sądziłam, że spiżarka w domu jest tak potrzebna, użyteczna i w ogóle:)) ja mam dość sporą 5-6 m kw i naprawdę polecam każdemu, pomieszczenia gospodarcze-spiżarnia, pralnia, garderoby, kotłownia to głowne plusy domu jednorodzinnego i o tym należy pamiętać, tym się rożni mieszkanie w domu od mieszkania w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.11.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 moja koleżanka za namową męża zrezygnowała ze spiżarni......teraz żałuje, bo nie wszystko mieści sie w szafkach kuchennych ( zgrzewki wody ,soków i piwa nie wspominając warzyw z ziemniakami na czele ) i ma to poupychane w kątach kuchni , bo widok nie jest najładniejszy zważywszy na to, że kuchnia w stylu minimalistycznym choćby najmniejsza komórka czy spiżarka ......bardzo wskazana nie wyobrażam sobie teraz braku takiego pomieszczenia ( mam i spiżarkę i pom.gosp. z dodatkową lodówką włączaną latem..... kiedy napoje i ciasta schłodzone są wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutenhamon 10.11.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 spiżarka to świetny wynalazek, będzie na pewno teraz w mieszkaniu "z każdego kąta wyłażą " soki, woda mineralna, cukier , maka itd itd itd w szafkach "piętrowe" konstrukcje a nie mam jakis specjalnych zapasów, tyle co potrzeba na tydzień: kilka soków, kilka butelek wody itd reszte kupuje w miare potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 16.11.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Mamy spiżarnię wpiwniczce pod schodami i jest to jedno z potrzebniejszych miejsc w domu, oczywiście oprócz pomieszczeń typowo mieszkalnych. Cały bałagan kuchenny można tam upchąć. I dopiero jak spiżarnia została wykończona można było porządnie posprzątać w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMP 16.11.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Gdy mieszkaliśmy w domu moich rodziców to tam była spiżarnia - służyła do chowania kuchennego bałaganu. W nowym domu nie będzie spiżarni - na przechowywanie części żywności wykorzystamy regał w pomieszczeniu gospodarczym - to dodatkowo zmusi nas do utrzymywania w nim czystości - taka "automotywacja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia0911 19.11.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Spiżarnia będzie w pomieszczeniu gospodarczym pod schodami.Uwielbiam gotować i bez tego się nie obejdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 25.11.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Teraz, mimo małego mieszkanka, mam i spiżarnię i garderobę. W projekcie domu mam i spiżarnię i garderobę i pomieszczenie gospodarcze (2). To samo co teraz tylko WIĘKSZE!!! To jest absolutna konieczność!!! szukałam projektu z w/w i jeszcze żeby sypialnia rodziców była oddzielona od pokoi dzieci (nastoletnich), parterowego. Polecam subtelny z projektów Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 25.11.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 To pomyslcie ze w Malborku Krzyzacy piwo spuszczali do studni i jak bylo chlodno. bo nie mieli lodówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikka 30.01.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Zlikwidowaliśmy spizarke (1.2m2) aby powiekszyc kuchnie. byłam zagorzałym zwolennikim posiadania spizarki, ale jednak bardziej ustawna kuchnia zwyciężyła W pomieszczeniu gospodarczym zamierzamy ustwić jakiś regał na konfiturki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 30.01.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Spiżarka pomaga też w tańszym i estetyczniejszym zagospodarowaniu kuchni. W spiżarni wystarczą zwykłe pólki po sufit i już można trzymać zgrzewki napoi, duże, "niewymiarowe" garnki, blaszki, rzadziej używany sprzęt kuchenny, a na niepodgrzewanej podłodze warzywa. Jest też gdzie schować podręczny mop, jakieś mniej estetyczne ściereczki itp. Wtedy kuchnia jest mniejsza, ale elegantsza i umeblowanie kuchenne tańsze - np. bez szafek wiszących. ja tak zamierzam zrobić - wydzielam z większej kuchni spiżarnię, a kuchnia będzie połączona z dziennym pokojem. Gdy się pracuje cały tydzień trudno też jest robić zakupy codziennie i zawsze dobrze jest mieć trochę więcej niektórych produktów - maka, makaron, cukier, jakieś dżemy, przeciery, soki itp, chociaż po 2-3 opakowania, a zajmuje całą szafkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 31.01.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Spiżarka pomaga też w tańszym i estetyczniejszym zagospodarowaniu kuchni. W spiżarni wystarczą zwykłe pólki po sufit i już można trzymać zgrzewki napoi, duże, "niewymiarowe" garnki, blaszki, rzadziej używany sprzęt kuchenny, a na niepodgrzewanej podłodze warzywa. Jest też gdzie schować podręczny mop, jakieś mniej estetyczne ściereczki itp. (...) Gdy się pracuje cały tydzień trudno też jest robić zakupy codziennie i zawsze dobrze jest mieć trochę więcej niektórych produktów - maka, makaron, cukier, jakieś dżemy, przeciery, soki itp, chociaż po 2-3 opakowania, a zajmuje całą szafkę. Podzielam zdanie przedmówczyni . Też będę miała spiżarnię - tuż przy kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 31.01.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 W domu nie i w mieszkaniu też nie bo nie ma, dlatego min. buduje sie dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 01.02.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 NIESTETY: DA SIĘ (JA NIE BĘDĘ MIEĆ), ALE CO TO ZA ŻYCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 02.02.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 spizarka jest konieczna!bardzo praktyczne pomieszczenie, nie będe się powtarzac, bo przedmowcy duzo napisali juz na ten temat. ja dodam jeszcze jeden argument - jesli sie ma spiżarke nie trzeba kuchni zabudowywac szafkami od gory do dolu, mozna miec więcej przestrzeni.ja dzrwi do spizarki mam z tego samego co meble, z takim samym uchwytem i przez to nawet nikt sie za brdzo nie dimysla co tam jest. bardzo ladnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts