daggulka 14.09.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 W projekcie nie miałam.... ale stwierdziłam, że mogłaby sie przydać więc zmieniliśmy conieco i tak: schody miały byc otwarte na salon , a my postawiliśmy ścienkę oddzielającą schody od salonu i tym sposobem wyszła nam niczego sobie spiżarnia pod schodami . Nie jest zbyt wielka, ale nam wystarczy...na weki, słoiki, butelki, czy nawet schować odkurzacz albo zimne napoje ...styropianu na podłogę nie dajemy, ogrzewać nie bedziemy więc bedzie panował tam lekki chłodek.... oj, przydatna rzecz . pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 14.09.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 W projekcie nie miałam.... ale stwierdziłam, że mogłaby sie przydać więc zmieniliśmy conieco i tak: schody miały byc otwarte na salon , a my postawiliśmy ścienkę oddzielającą schody od salonu i tym sposobem wyszła nam niczego sobie spiżarnia pod schodami . Nie jest zbyt wielka, ale nam wystarczy...na weki, słoiki, butelki, czy nawet schować odkurzacz albo zimne napoje ...styropianu na podłogę nie dajemy, ogrzewać nie bedziemy więc bedzie panował tam lekki chłodek.... oj, przydatna rzecz . pozdrawiam, smoczycahehe to samo ja zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.09.2007 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Spiżarka to niemal konieczność. Mam dość walających się po kątach kartonów z sokami i zgrzewek wody. O atakujących z szafki makaronach nie wspominawszy. (Ktoś tu napisal ze woda sie szybko psuje i dlatego kupuje naraz tylko dwie sztuki. Dwie sztuki 1,5 to ja sama w jeden dzien wypijam. A gdzie reszta rodziny?) Szukając projektu gotowego bralismy pod uwage te ze spiżarką. Wybraliśmy Elwirę z pracowni Archipelag, ale niestety zakup działki zweryfikował pierwotny wybór. Skonczylismy na indywidualnym. Pani architekt doczepila do kuchni spizarke o wielkosci 3,5 m2. Mam nadzieję że taka wystarczy. Bo weków to ja nie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 19.09.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Spiżarka musi być. Mam miejsce na słoiki wydzielone pod schodami - ale mam chrapkę na więcej miejsca w wiacie garażowej jak zostanie obita i ocieplona po odbiorze Gdybym o tym wcześniej pomyślała zmniejszyłabym łazienkę aby to miejsce wydzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 19.09.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ...da się...Teraz mieszkamy w domu i nie mamy spiżarni...Efekt : kartony z mlekiem (u nas litr mleka dziennie to za mało), zgrzewki z wodą stoją pod stołem. W sporej ilości szafek kuchennych trudno nam pomieścić wszelkie rzeczy, których na co dzień nie używamy (część wynoszona do piwnicy)...W nowym domu jest więc spiżarnia obok kuchni na w/w zgrzewki, gary i inne. Nie biorę pod uwagę żadnych weków, bo tych nie robię, ale przyda się miejsce na dodatkowe kasze, mąki, blachy do pieczenia...Można w ten sposób zrobić kuchnię bardziej "lekką" w zabudowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts