Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

da si? ?y? bez spi?arni?

Recommended Posts

W projekcie nie miałam.... ale stwierdziłam, że mogłaby sie przydać :wink: więc zmieniliśmy conieco i tak:

schody miały byc otwarte na salon , a my postawiliśmy ścienkę oddzielającą schody od salonu i tym sposobem wyszła nam niczego sobie spiżarnia pod schodami :lol: . Nie jest zbyt wielka, ale nam wystarczy...na weki, słoiki, butelki, czy nawet schować odkurzacz albo zimne napoje :wink: ...styropianu na podłogę nie dajemy, ogrzewać nie bedziemy więc bedzie panował tam lekki chłodek.... oj, przydatna rzecz :D .

pozdrawiam, smoczyca

• Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W projekcie nie miałam.... ale stwierdziłam, że mogłaby sie przydać :wink: więc zmieniliśmy conieco i tak:

schody miały byc otwarte na salon , a my postawiliśmy ścienkę oddzielającą schody od salonu i tym sposobem wyszła nam niczego sobie spiżarnia pod schodami :lol: . Nie jest zbyt wielka, ale nam wystarczy...na weki, słoiki, butelki, czy nawet schować odkurzacz albo zimne napoje :wink: ...styropianu na podłogę nie dajemy, ogrzewać nie bedziemy więc bedzie panował tam lekki chłodek.... oj, przydatna rzecz :D .

pozdrawiam, smoczyca

hehe to samo ja zrobiłam :wink: :D

Spiżarka to niemal konieczność. Mam dość walających się po kątach kartonów z sokami i zgrzewek wody. O atakujących z szafki makaronach nie wspominawszy. (Ktoś tu napisal ze woda sie szybko psuje :o i dlatego kupuje naraz tylko dwie sztuki. Dwie sztuki 1,5 to ja sama w jeden dzien wypijam. A gdzie reszta rodziny?)

Szukając projektu gotowego bralismy pod uwage te ze spiżarką. Wybraliśmy Elwirę z pracowni Archipelag, ale niestety zakup działki zweryfikował pierwotny wybór. Skonczylismy na indywidualnym. Pani architekt doczepila do kuchni spizarke o wielkosci 3,5 m2. Mam nadzieję że taka wystarczy. Bo weków to ja nie robię.

...da się...Teraz mieszkamy w domu i nie mamy spiżarni...Efekt : kartony z mlekiem (u nas litr mleka dziennie to za mało), zgrzewki z wodą stoją pod stołem. W sporej ilości szafek kuchennych trudno nam pomieścić wszelkie rzeczy, których na co dzień nie używamy (część wynoszona do piwnicy)...

W nowym domu jest więc spiżarnia obok kuchni na w/w zgrzewki, gary i inne. Nie biorę pod uwagę żadnych weków, bo tych nie robię, ale przyda się miejsce na dodatkowe kasze, mąki, blachy do pieczenia...

Można w ten sposób zrobić kuchnię bardziej "lekką" w zabudowie...