Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Lekkie grzejniki np. regulusy i inne miedziano- aluminiowe można montować bezpośrednio na płycie g-k bez dodatkowych wzmocnień. Kołki rozporowe do g-k.
Lekkie grzejniki np. regulusy i inne miedziano- aluminiowe można montować bezpośrednio na płycie g-k bez dodatkowych wzmocnień. Kołki rozporowe do g-k.

na parę lat starczy. Tylko nie siadać na nich!!!

Czy można instalować grzejniki na ściankach działowych z GK?

Najlepiej przykrecic jakies deski w miejscu gdzie przyjda mocowania na grzejniki :D

a jeszcze lepiej to zalac betonem przestrzen w sciance :D

co waszym zdaniem lepsze, postawić tam ściankę działową z BK czy z KG ?

- jesli BK to jaka ma być minimalna grubość takiej ścianki

- jesli KG to jakie tam powinny być wzmocnienia, moze są jakieś systemowe ?

no i co mnie wyjdzie taniej... pewnie BK

Ogólnie na rzecz patrząc ja postawił bym ściankę z BK ponieważ jest trwalsza. Jeśli chodzi o montaż grzejnika na KG - ja bym zwykłego grzejnika nie zawiesił na ściance bez wzmocnień, osobiście zastosuję patent z podkładaniem płyty OSB od środka. Ostatecznie można dokupić nóżki i postawić na ziemi.
Ogólnie na rzecz patrząc ja postawił bym ściankę z BK ponieważ jest trwalsza. Jeśli chodzi o montaż grzejnika na KG - ja bym zwykłego grzejnika nie zawiesił na ściance bez wzmocnień, osobiście zastosuję patent z podkładaniem płyty OSB od środka. Ostatecznie można dokupić nóżki i postawić na ziemi.
:lol:
:lol:

Lubię te twoje rozbudowane komentarze :)

Na ścianach zrobionych przez FlashBacka pewnie można mocować grzejniki każdego typu, najlepiej lewitujące (żarcik).

Ja jednak polecałbym przymocować kilkunastokilowy po napełnieniu grzejnik na czymś konkretnym, np profilach UA.

retrofood. A dlaczego tylko na parę lat? Co stanie się później? :roll:

Ostatnio coraz rzadziej grzejniki służą do siadania na nich, szczególnie te na ściankach działowych... :wink:

Na marginesie: najcięższy, dwumetrowy regulus wraz z wodą waży 18 kg, co daje 4,5 kg na jeden zaczep. To chyba nie tak wiele.....?

retrofood. A dlaczego tylko na parę lat? Co stanie się później? :roll:

Ostatnio coraz rzadziej grzejniki służą do siadania na nich, szczególnie te na ściankach działowych... :wink:

Na marginesie: najcięższy, dwumetrowy regulus wraz z wodą waży 18 kg, co daje 4,5 kg na jeden zaczep. To chyba nie tak wiele.....?

boguslaw nie siej herezji ;).

boguslaw nie siej herezji .

FlashBack. Faktycznie Twoje komentarze są wiele mówiące o Twoim punkcie widzenia i informacjach, które zamierzasz przekazać... :D

Rozwiń jednak, proszę, nieco swą myśl...

Można spokojnie montować.... trzeba trafić tylko w profil... użyć np takich:

http://www.wkret-met.com.pl/produkty/zamocowania_do_lekkich_technologii_budowlanych/kotwa_sprezynowa_typu_parasolka_z_nakretka/

I spokojnie... ja montuje nawet 2 metrowe... tylko na 3 mocowania.

Spokojnie mozna. W Irlandii wszystkie scianki dzialowe w nowych apartametach sa z kg. W miejscu gdzie ma wisiec grzejnik badz szafka kuchenna na etapie budowy konstrukcji sciany miedzy profile wkreca sie drewniane plyty o grubosci okolo 1,8 cm. I wszystko jest ok.
Spokojnie mozna. W Irlandii wszystkie scianki dzialowe w nowych apartametach sa z kg. W miejscu gdzie ma wisiec grzejnik badz szafka kuchenna na etapie budowy konstrukcji sciany miedzy profile wkreca sie drewniane plyty o grubosci okolo 1,8 cm. I wszystko jest ok.

rozbierales? sciane :D.