Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 181
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Hej dziewczyny (i chłopaki),

Połknęłam bakcyla i fototapety na stałe zagościły u mnie w mieszkaniu, teraz planuję kolejny zakup.

Co byście proponowały dla sześciolatka, który ma za dużo energii - coś bardziej co uspokaja, jak to:

- pejzaż - z uspokajającą zielenią

czy może, coś co kręci młodych chłopaków, czyli:

- sport, piłka nożna, motory

Co myślicie - w końcu dziecko spędza w swoim pokoju wiele godzin dziennie i pytanie czy np. taka sportowa fototapeta nie będzie zbyt mocno nakręcała już nadzwyczaj dużego temperamentu syna?

A może poszukaj jakiejś sportowej tapety w błękicie i zieleni - będzie wilk syty i owca cała. Myślę, że piłkarz na takim tle nie nakręci za bardzo temperamentu. A pejzaż byłby nudny

Przykłady

piłkarz

boisko

stadion

piłka i bramka

Widziałam też gdzieś w necie fajny pokój piłkarza - niebiesko zielony. Poszukaj w guglu i w pokojach dziecięcych na fm.

Witam!

Poszukuję nowoczesnej czarno-białej fototapety. Widziałam na tym formum taką fototapetę z twarzami ludzi, była dość ciekawa, niestety nie mogę jej znaleźć. Myślę także o czymś w stylu retro. Czy ktoś może wie, gdzie mogę znależć taką fototapetę? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdr.

Hej,

Dzięki Helism - w sumie pomysł trafny, jednak kupię na http://www.fototapeta24.pl/ bo tam jest taniej, niż pod linkami gdzie podałeś.

Monimak - na http://www.fototapeta24.pl/ możesz z kilku milionów zdjęć wybrać te które Ci pasuje i przy konfiguracji wymiarów masz do wyboru efekt - czarno biały - także automatycznie każde zdjęcie możesz zamówić w takiej tonacji. Oprócz tego możesz dowolnie je kadrować - co dla mnie było decydujące przy zakupie.

Pozdrówka i dzięki za odpowiedź raz jeszcze.

• 1 month później...

Witam,

pierwsze naklejenie fototapety skończyło się fiaskiem - w miejscu łączenia szpalt tam gdzie ścierano nadmiar kleju mokrą szmatką, mam jasne pasy - instrukcja klejenia fototapety wyraźnie mówiła, że można tak robić, ale efekt jest opłakany.

Będę musiał chyba nakleić nową fototapetę - czy można nakleić tapetę na tapetę czy trzeba starą zdzierać?

pzdr

SP

• 2 weeks później...

Mam tapetę na fizelinie, laminowaną, gramatura 350. Jest przyklejona w kuchni i dobrze spełnia swoją funkcję.

http://images36.fotosik.pl/205/363a10fe2b665e8emed.jpg

W salonie mam zwykłą papierową tapetę i też jestem z niej zadowolona.

http://images41.fotosik.pl/342/9b9ca16a063be0c4med.jpg

Polecam zrobienie kilku wycen. Tapetę na fizelinie w innym punkcie wycenili mi o 50% drożej (przy tym samym zdjęciu, gramaturze, laminowaniu i wymiarach).

Edytowane przez MAGZIEM

Ja mam czerwoną kuchnię, białe ściany, podłogę w czarno-białą szachownicę i czarne blaty i zamiast płytek między blatem a szafkami wybrałam czarno-białą fototapetę. Osobiście zakochałam się w mostach- np. Brooklyn Bridge. Na necie można zamówić plakat pod wymiar. Plakat umieściłam za plexi.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

Nie wiem czy temat już był, jeżeli tak to proszę Was o naprowadzenie na niego :)

Planuję remont pokoju. Chciałabym wykorzystać jakąś fototapetę. Kolory jakie mam zamiar użyć to czerwony i żółty - ale intensywne, nie stłumione.

Proszę Was o podpowiedzi - jest tyyyyyyle ofert, że już sama nie wiem która!

Interesuje mnie temat MIASTA, albo KWIATY - z reguły w tych kolorach odpowiednie są maki lub tulipany.

Chciałabym, żeby obraz zawierał więcej żółci niż czerwieni.

Bardzo ciągnie mnie to motywu miasta i przede wszystkim w skali odcieni szarości z jakimś kolorowym (czerwonym lub żółtym) motywem (tylko nie "nowojorksa" taksówka) ;)

Dodam też, że planuję tą fototapetę podświetlić :)

DZIĘKUJĘ za pomoc - bo ja się już zgubiłam