Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 181
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podczepię się pod temat.

Mamy sypialnię gdzie na ścianie 460cm jest jedno małe okno bardziej z lewej strony. Dla równowagi, myśleliśmy o zrobieniu fototapety na tej samej ścianie z prawej strony... przedstawiającej okno. Myśleliśmy jednak, by było to okno z widokiem na jakieś morze i kawałek plaży - za cholerę nie mogę znaleźć fototapety z oknem...

Dla wyjaśnienia dodam, że chodzi o zamknięte okno z białą framugą no i przez szybę ma być widoczek.

Spotkaliście się może z czymś takim? A może lepiej znaleźć interesujące mnie zdjęcie w internecie i zrobić z niego tapetę? Prosiłbym o poradę.

Edytowane przez Coin

no wlasnie, ale na co powinienem zwrocic uwage? Czy kazda firma robiaca wydruki pod fototapety zrobi to na odpowiendim materiale, ktory sie latwo przyklei i nie bedzie po roku odchodzil na rogach? I czy lepiej kupic fototapete 'od gory do dolu a w srodku okno' czy raczej wydrukowac jedynie samo okno, ktore przez to bedzie takim jakby plakatem przyklejonym na srodku sciany ?

co prawda to prawda najlepiej mieć własne zdjęcie bo do dużych rozmiarów fototapety cieżko znaleść odpowiednia jakość zdjęcia na necie, a niestety za słaba może zepsuć cały pomysł, przechodziłęm przez to robiąc kuchnie, mam zdjęcia na frontach szafek kuchennych. polecam efekt super:]

Mi powiedziano, że fototapeta może być za bardzo wykadrowana przy szerokości trzech metrów (taka mi pasuje). nie wiem co to w praktyce oznacza, ale robią zdjęcia poglądowe zanim zaakceptuje się zamówienie, więc zobaczę co z tym fantem począć.

Co do materiału - miałam kupić zwykły plakat na papierze, bo i tak chciałam umieścić go za szkłem hartowanym, ale doradzono mi zakup fototapety, którą klei się na klej do tapet i tak też zrobię.

Witam,

napewno jest to tańsze rozwiązanie ale na duższą mete bedzie sie bardzo niszczyć , poilecam po przyklejeniu od razu fototapete dobrze zalakierować .

co do samej wizualizacji to radził bym bardzo ostrożnie do tego podchodzić, sklep zawsze chce sprzedać a My chcemy mieć jak najlepiej wiec polecam sprawdzic wymagania pliku graficznego do takich rozmiarów:]

• 4 months później...
Witam. Podobno można zamówić fototapety na wymiar, w których można określić również kard lub dodać efekt. Można je również drukować nawet na folii samoprzylepnej lub szkle. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Czy to praktyczne? Jakie są tego koszty? wydaje mi się że taka fototapeta na szkle byłby rozwiązaniem dla mojej łazienki, gdzie na razie wisi winylowa.

Widziałam takie tapety w programie dekoratornia i tam prowadzące bardzo to zachwalały jako praktyczne rozwiązanie. Jeśli chodzi o koszty to musisz sobie wygooglować jakiś dobry sklep z tapetami na wymiar i tam poprosić o ofertę.

Ale jak coś to ja sama jestem ciekawa i chętnie posłucham opinii użytkowników takiej tapety :)

Drogi Adminie

czy ja coś reklamuje? zadałem pytanie, a Ty drogi Adminie chcialbyś wyciągnąć parę złotych na reklamę, której nie potrzebuje bo nie jestem przedsiębiorcą. Jestem w trakcie budowy domu i intersuje sie różnymi sprawami, dlatego pytam. nie chcesz odpowiadać, to nie odpowiadaj, ale nie wciskaj mi na siłę usługi, której nie potrzebuję.

Posiadamt fototapetę u córki w pokoju, ale nie powiem gdzie kupiłam, bo nie chcę narazić się adminowi ;) (tak naprawdę, nawet nie wiem, mąż i córka wybierali). Według mnie jest świetna (jakieś kolorowe kwiatki), pokój nie jest taki stonowany. Fototapeta położona jest na najdłuższej ścianie, a pozostałe zostały pomalowane w podobny kolor do tapety.