home.sweet.home 08.03.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam serdecznie. Bardzo proszę o pomoc użytkowników dwóch urządzeń - pralki i osobno suszarki. Przymierzamy się do zakupu tych urządzeń (Bosch), ale zupełnie nie wiem, jakie powinny mieć pojemności. Chciałabym przekładać całe pranie z pralki do suszarki i nie wiem, czy będzie to możliwe przy pralce 8 kg i suszarce 8 kg, a może powinno to być 6 i 8 kg Proszę pomóżcie laikowi Może ktoś posiada sprawdzony zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.03.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Nie posiadam takowego zestawu ale tez przymierzam sie do kupna pralki i nie wiem jaka pojemnosc byłaby najlepsza. jesli chodzi o Bosha, który modek wybrałąs?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 09.03.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ja mam Bosha 6kg i mogłaby by być większa, jeżeli takie w ogóle są Ja nie piorę codziennie, zbieram rzeczy i piorę jak uzbieram cały kosz. Czasem jest ich więcej niż można do pralki włożyć, chociaż ich nie ważę Kolega też ma Bosha ale malutką, z tą różnicą, że mieszka sam. Dla rodziny 6kg minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
home.sweet.home 09.03.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ja właśnie chciałabym kupić 7 - 8 kg (jeszcze nie wiem, który model, nie wczytałam się w parametry), ale nie wiem, czy jak do tego kupimy suszarkę 8 kg to czy będę to pranie musiała dzielić na części, bo te 8 kg z pralki (wilgotne) będzie ważyć za dużo by włożyć je na raz do suszarki. Chyba, że mój tok rozumowania jest zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 09.03.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Kupiłam pralkę Boscha 7 kg, do tego będzie suszarka tez 7 kg. Jeśli napisane jest, że wielkośc wsadu wynosi np. 7 kg, to w czym problem?? To w pralko-suszarkach najczęściej wielkośc wsadu do prania jest większa, niż do suszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 09.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Tylko 7kg do pralki jest suche, a mokre te same ciuchy juz nie ważą 7kg, tylko jednak więcej,więc wyjdzie na to, że pranie trzeba będzie dzielić Myślę, że pralka 7-8kg jest optymalna dla rodziny np 2+2, a do suszarki i tak trzeba zrobic selekcję, bo nie wszystko się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 09.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ja mam Bosha 6kg i mogłaby by być większa, jeżeli takie w ogóle są Ja nie piorę codziennie, zbieram rzeczy i piorę jak uzbieram cały kosz. Czasem jest ich więcej niż można do pralki włożyć, chociaż ich nie ważę Kolega też ma Bosha ale malutką, z tą różnicą, że mieszka sam. Dla rodziny 6kg minimum. Tez uważam, że wielkość wsadu przy większej rodzinie to wygoda, nawet można wtedy prać większe dywaniki, dużze koce, zasłony z całego domu...itd Wiem, że są pralki o większym wsadzie niż 6-7 kg. Np. pralka parowa LG. Wsad 8 kg, ma ona dodatkową zaletę, eliminuję żelazko w domu ...po prostu odświeżanie parowe suchych ubrań zastępuje prasowanie, całkiem wygodne, co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
home.sweet.home 09.03.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Zadzwoniłam do Boscha Pani powiedziała, że nie można całego prania z pralki np. 7 kg przełożyć do suszarki 7 kg. Trzeba dzielić, bo jak także wspomniała majalu pranie jest mokre i cięższe. Pani mówiła, że wydaje jej się (niestety nie była przekonana...), że powinna być np. pralka 6 kg i suszarka 8 kg. Była "lekko" zaskoczona moją dociekliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 10.03.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Mam pralkę 8 kg i suszarkę 8kg. Czasem przekładam całość i nie ma problemu. Zwykle jednak suszę osobno czystą bawełnę i z dodatkiem sztucznych włókien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 10.03.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 W pralkach wielkość załadunku podaje się dla SUCHEJ bielizny. W suszarkach nie wiem. Ale trzeba po prostu zajrzeć do instrukcji. Są dostępne na stronach producentów. Co do pań z infolinii... Nie opierał bym się na ich "wiedzy" w danym temacie, która przeważnie jest żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.03.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Mam pralkę 8 kg i suszarkę 8kg. Czasem przekładam całość i nie ma problemu. Zwykle jednak suszę osobno czystą bawełnę i z dodatkiem sztucznych włókien. A czy jesteś pewny, że wkładasz do suszarki powyżej 10kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 15.03.2009 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Jestem pewny, że wkładam nie więcej niż 8 kg suchego prania. Cały wsad suszy się w przewidzianym czasie, a nie dłużej więc świadczy to o tym, że nie jest przeładowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sweetstar 28.04.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 zawsze mi się wydawało, że jak prania suchego masz przykładowo 6 kg, to połowa wchodzi do suszarki o tej samej pojemności. więc to trochę zaskakujące...a jakiego sprzętu używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 29.04.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 a ja mam rodzinę 4osobową i jak dotąd miałam pralkę 5,5kg., którą właśnie wymieniłem na 5k.suszarki nie posiadampranie zawsze dzielę na partie(osobno my i osobno dzieci, osobno biel i osobno kolory, etc.) więc wielka pojemność mi nie potrzebnano nie mam warunków do suszenia takiej ilości ubrań na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sweetstar 30.04.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 dokładnie, ja też dzielę pranie, więc ta pojemność nie wiem nawet czy jest do końca wykorzystywana... zatem w przeciętnej rodzinie standardowa pralko-suszarka raczej się powinna sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 30.04.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 mam pralko-suszarkę Samsunga z praniem 7kg, suszeniem 3,5. jakoś nigdy nie dzieliłem tego, ustawiam program prania wraz z suszeniem i wyciągam gotowe. te 7kg to dotyczy maksimum przy czymś konkretnym (nie pamiętam, bawełnie, czy syntetykach), więc nie mam pełnej pralki, a pakuję na oko. mam nadzieję, że na dłuższą metę nie popsuje mi się nic, na razie wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 01.05.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 zawsze mi się wydawało, że jak prania suchego masz przykładowo 6 kg, to połowa wchodzi do suszarki o tej samej pojemności. więc to trochę zaskakujące... a jakiego sprzętu używasz? To się tyczy pralkosuszarek. Tam trzeba wyjąć połowę przed suszeniem. Osobna suszarka bierze na raz tyle, na ile jest przewidziana, czyli 8kg w moim przypadku. Bosch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 06.06.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 jestesmy 4 osobowa rodziną i prania mamy ogromne ilościnasze rzeczy piorę z rzeczami dziecidzielę białe na 2 części - niższa i wyzsza temperaturado tego oddzielnie kolory i czarnemoja pralka siemens ma poj. 8kg ale przy delikatniejszych programach można w niej wyprać np tylko 3 kgma poza tym automatyke wagową, więc sie nie przejmuję jeśli włączam niepełnąpasuje mi w niej ogromy bęben i ogromne drzwi - bez problemyu wsadzam duzą koldrępoza tym mamy też suszarkę siemensa (7 kg) i 90% prania suszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts