ula1719501037 21.03.2009 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Hm.... dziękuję wszystkim za opinie........zastanawiam się..... Opcja I : Bułgaria/szczegóły znamy/koszt łączny imprezy ok.6000/po powrocie weekend nad naszym morzem i Tatralandia w sierpniu.Opcja II : Egipt/Hurghada/Dana Beach/2tyg./All incl./ 8700/po powrocie taras przy domku. W poniedziałek wybieram opcję I ...we wtorek II i tak od jakiegoś czasu...w końcu wkurze się i pojadę na 2 tyg. nad Bałtyk, a w poniedziałek i wtorek czy środę pozostanie modlitwa o pogodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 31.03.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Bułgaria to faktycznie urocze miejsce z bogatą bazą komfortowych apartamentów, jednocześnie miejsce łaskawe dla naszych kieszeni. Szczerze mogę polecić wynajęcie apartamentów za pośrednictwem firmy Millennium Travel, http://www.apartament24.eu. Właściciel firmy, Pan Arkadiusz Kurowski to bardzo kompetentny człowiek, poznałem go osobiście. Doskonale dba o każdego Klienta, od momentu rezerwacji aż po pilotaż do hotelu i cenne wskazówki na miejscu. Ceny są atrakcyjne, zaczynają się od 100zł za jeden dzień za cały apartament 4 osobowy, czyli 25zł/os. - prawie połowę taniej niż nad polskim morzem. W zeszłym roku w Słonecznym Brzegu byli znajomi i sobie chwalili. We wrześniu ja będę miał okazję sprawdzić czy mieli rację Czytałem też wątek na forum i opinie klientów o tej firmie, wygląda na to, że większość jest bardzo zadowolona. http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=789&w=77677199&wv.x=1&v=2&s=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skimia 04.05.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Wiem o bardzo tanim apartamencie w Słonecznym Brzegu - blisko plaży. 30 zł za osobę - nowo wybudowany apartamentowiec. Spędziłam tam 2 tygodnie w zeszłym roku i bardzo sobie te dwa tygodnie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 05.05.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Wiem o bardzo tanim apartamencie w Słonecznym Brzegu - blisko plaży. 30 zł za osobę - nowo wybudowany apartamentowiec. Spędziłam tam 2 tygodnie w zeszłym roku i bardzo sobie te dwa tygodnie chwalę. Przypominam, ze kurs bulgarskiej Levy jest sztywno powiazany z kursem euro oraz o utrzymujacej sie okolo 10% rocznej inflacji. Przeliczajac to na zlotowki nocleg w cenie 30 zl/osobe w 2008 roku może teraz kosztowac okolo 43 zl. Wiadomo - taniej niż na polskim morzem, ale mit taniej Bulgarii należy schowac miedzy bajki. 10 lat temu za nocleg na kwaterze w nadmorskiej miejscowosci płaciłem, 1,8 DM od osoby ..... czyli poniżej 4 zl - tylko wtedy BG nie była w Unii a dojechac do niej mozna było albo przez Serbie (wojna) albo przez Rumunie (piekny kraj, ktorego nie wiem czemu Polacy sie tak boja - moze nie odrozniaja Rumuna od Roma?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skimia 06.05.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 to są ceny z roku 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechu01 10.05.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Ja tam polecam Ukrainę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.05.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Jechać ...to są ostatnie mejsca gdzie -unia-srunia się jeszcze do końca nie zagościła trasa prze Rumunie jest the best sam jadę tam w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 A co z Rumunią?Jako dziecko tam jeździłąm i kocham ten kraj (w przeciwieństwie do Bułgarii). Piękne plaże, ludzie bardziej sympatyczni. Czy w Rumunii da się teraz spędzić wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 26.05.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Jechać ...to są ostatnie mejsca gdzie -unia-srunia się jeszcze do końca nie zagościła trasa prze Rumunie jest the best sam jadę tam w tym roku Witaj i podziel się wskazówkami Wybieram się w tym roku do Bułgarii, wiec będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.05.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 A co z Rumunią? Jako dziecko tam jeździłąm i kocham ten kraj (w przeciwieństwie do Bułgarii). Piękne plaże, ludzie bardziej sympatyczni. Czy w Rumunii da się teraz spędzić wakacje? W Rumunii jest troche drożej niz w BG (przynajmniej noclegi), poza tym RO lezy troszke dalej na polnoc niz BG wiec i morze jest tam srednio o 1 stopien chlodniejsze no i plaże .... w BG ten piaseczek jakos bardziej zółty i wiecej nadmorskich miejscowosci. Wybrzeze w RO jest troszke bardziej zajete przez przemysl. RO - piekny kraj, warto jechac po drodze, ale BG lepszym miejscem docelowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.05.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 no popatrz, to się zmieniło Pamiętam wrażenia odwrotne. Rumunia jest plaska nad morzem, plaże miała piękne bardzo szerokie i piaszczyste (nawieziony piasek?). Właściwie całe wybrzeże było zabudowane hotelami i campingami. A do Bułgarii jeździliśmy na krótko, na zwiedzanie, bo morze tam zimniejsze (serio, tam jest więcej prądów), plaże wąskie, bo góry, i piasek taki ostry, niemiły Zawsze w Rumunii się mieszkało 3 tygodnie a potem wypad na kilka dni do Bułgarii... A tu teraz odwrotnie. Muszę sobie poczytać i poszukać jakiś wieści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Istana 28.05.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 W Bułgarii byłam w ub. roku, w tym wybieram sie także (tym razem z dzieckiem). Byłam z przyjaciółmi samochodem. Do BG pojechaliśmy przez Serbię - 20 godz. drogi, dwóch kierowców na zmianę, powrót przez Rumunię, ale jak już tu zostało napisane- nie polecam ze względu na kiepski stan dróg. Niby 400 km mniej ale czas przejazdu podobny. My dodatkowo trafiliśmy na brzydką pogode (deszcz). Dla osób rozrywkowych zdecydowanie polecam Słoneczny Brzeg- nazywany nie bez kozery Las Vegas Europy - kluby, dyskoteki, bary, restauracje naprawdę super! Życie zaczyna się po 22-ej. Dzień -plaża, nocki - balety Jesli chodzi o zakwaterowanie to polecam hotel Planeta. Dla rodzin z dziećmi, które pragną odpocząć, posiedzieć w spokoju na plaży polecam miejscowość Elenite - ok. 10 km od Słonecznego Brzegu. Ładne plaże (fakt- sztucznie usypany piasek, ale lepsze to niż kamienie), centrum rozrywki dla dzieci, typowy kurort, ale znacznie spokojniej niż w Słonecznym Brzegu. Będąc w okolicach Słonecznego Brzegu koniecznie zwiedzić miasteczko Neseber! Mogę pomóc w kwestii zakwaterowania w Elenite. http://www.taliana-bulgaria.com. Strona dostępna również w jęz. polskim. Obiekt nowy, w tym roku oddany w użytkowanie. Ceny i wolne terminy mogę podac na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.05.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 wiec będę wdzięczna jak bardzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.05.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Trasa Transfogarska - można przejechać nią po drodze do Bułgariii zakosztować trochę gór http://krupnik.pl/galeria/transfogarska - Na mapie oznaczona jest jako droga nr 7c wysokość ok.2200 m.n.p.m http://www.youtube.com/watch?v=HQjEQO5zOO0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 29.05.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 no popatrz, to się zmieniło Pamiętam wrażenia odwrotne. Rumunia jest plaska nad morzem, plaże miała piękne bardzo szerokie i piaszczyste (nawieziony piasek?). Właściwie całe wybrzeże było zabudowane hotelami i campingami. A do Bułgarii jeździliśmy na krótko, na zwiedzanie, bo morze tam zimniejsze (serio, tam jest więcej prądów), plaże wąskie, bo góry, i piasek taki ostry, niemiły Zawsze w Rumunii się mieszkało 3 tygodnie a potem wypad na kilka dni do Bułgarii... A tu teraz odwrotnie. Muszę sobie poczytać i poszukać jakiś wieści... Rumunia ogolnie sprawia wrazenie bardziej cywilizowanej. Drogi są lepsze niz w BG czy w Polsce. Kraj ma swoj urok a juz krance północno-zachodnie, okolice Cluj-Napoka sa dla mnie niesamowite. Domy ze studniami z zurawiami, babcie siedzace na ławeczkach przed domem, osiolki ciagnące wozki z sianem. To sa ostatnie takie miejsca w europie. A wybrzerz? Okolice Magnalii to jeden wielki pas dyskotek na wybrzeżu. Constanta to ogromny port a nie miejscowsc wypoczynkowa a bardziej na północ to juz delta Dunaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 29.05.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Trasa Transfogarska - można przejechać nią po drodze do Bułgarii i zakosztować trochę gór http://krupnik.pl/galeria/transfogarska - Na mapie oznaczona jest jako droga nr 7c wysokość ok.2200 m.n.p.m http://www.youtube.com/watch?v=HQjEQO5zOO0 ale trzeba miec szczescie do pogody 4 razy tamtendy przejezdzałem i zawsze byly mgły, deszcze i burze ot - gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.05.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 To tym razem jedz na Transalpine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 29.05.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 wiec będę wdzięczna jak bardzo ? bardzo bardzo w rewanżu mogę zagonki wypielić np. Dzieki wielki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 30.05.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 W Bułgarii byłam raz, jakieś 3-4 lata temu, dokładnie w Złotych Piaskach Podobał mi się tylko hotel (Helios 4*gdzie standard rzeczywiście odpowiadał klasyfikacji) Plaża maksymalnie zatłoczona, piasek taki se (u nas ładniejszy) Nie trafiliśmy w pogodę, było zimno i wietrznie (sierpień). Wszędzie stragany, straganiki i sklepy z podróbkami. Dość dobre jedzenie i niedrogie. W najlepszych knajpach płaciliśmy za kolację dla 8 osób plus 2-3 butelki wina 200-250 zł. Generalnie nie polecam. W podobnych klimatach wolę Chorwację, a w podobnej cenie Tunezję, ze względu na gwarantowaną pogodę, biały piaseczek i turkusową wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.06.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja..tam polecam wszędzie na Zachodzie czuję się jak karta bankomatowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts