Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Kupujecie materiały budowlane przez internet?  

127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Recommended Posts

Sposób jest jak najbardziej ok, z zastrzeżeniami normalnymi dla wszelakich zakupów internetowych, tzn nie korzystać z firm, które pojawiły się niewiadomo skąd, istnieją na rynku od miesiąca (i nie ważne, że sami w nagłówku strony napiszą "istniejemy od 1989r.", ważne, co na ich temat można znaleźć w internecie), a kuszą niebywale niskimi cenami. Zawsze zresztą jeszcze pozostaje możliwość jedynie zaliczkowania materiałów i płacenia przy odbiorze, po sprawdzeniu kompletności i jakości dostawy, większość firm się na to godzi.

Ale tak czy tak, jakąś sprawdzoną hurtownię lokalną warto mieć. Jak Ci z nagła zabraknie drutu wiązałkowego, a jutro na 7:00 umówiony już beton z betoniarni, docenisz. A takich niespodziewanych momentów będziesz miał na budowie duuuużo. Dobra lokalna hurtownia, jak się z nimi dobrze dogadasz (czytaj: zostawisz u nich odpowiednio dużo kapuchy z innych zakupów), taką awaryjną dostawę zrobi Ci nawet od ręki, "na telefon", własnym transportem z płatnością odłożona na później.

J.

Edytowane przez Jarek.P

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

łączę tematy.

Ja kupiłam silke i piec gazowy w sklepie internetowym.

Przez neta kupię też płytki i armaturę.

Przy czym wybieram sklepy internetowe w okolicy Poznania (czyli miejsca zamieszkania) - by nie było problemów z odbiorem, reklamacją, wymianą itp.

• 6 years później...
w sklepie internetowym jest na tyle dobrze, że wszystko masz w jednym miejscu i ceny nie są wygórowane a materiały trafiają pod podany adres czyli odchodzi też dźwiganie i transport :) W razie reklamacji czy zwrotu towaru też nie ma problemu ma się na to 14 dni roboczych i sklepy nie robią żadnych problemów. Zazwyczaj wcześniej można poczytać opinie i komentarze na temat sklepu wiemy gdzie kupujemy.

Ja kupuję dużo - śruby, wkręty, łaczniki, kołki, taśmy, narzędzia, parapety, cała elektryka. Kupiłem sporo materiału do zgrzewania wody z PP. Nie znoszę pytania o wszystko na składach, szukania a potem okazuje się że tego tylko 5 sztuk, to jakieś takie badziewne a tamtego w ogóle nie. No i łatwo mogę porównać ceny.

przy całkowitym remoncie mieszkania 2 lata temu prawie brałem całą armaturę i glazurę z internetu ;) akurat mieszkam 40km od warszawy więc znalazłem sobie dwa sklepy gdzie można odebrać na miejscu więc kurs samochodem i wszystko odebrane.

Płytki zamówiłem też po wcześniejszym obejrzeniu w Castoramie nie było ich duzo z 20m2? tyle ze w internecie 38zł m2 a w castoramie 69zł ... także odliczając 150zł na transport palety to i tak wyszło kilka stówek do przodu a z castoramy trzeba by było je przytargać a tak paleta pod klatką :)