Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Martunia no co TY ???? znow chora i Jasio ???? :mad: tfu , tfu na psa urok ..... kurcze Kochani zdrowiejcie przytulaski sle ..... :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:moze pomoga ..... i jeszcze jeden dla pewnosci :hug::D.

A u mnie .....

Wciaz jeszcze ze skladem budowlanym nie moge dojscdo ladu ... tzn. zaplacilam kiedys tam za material dowiezli inny ( bo wyniknela sprawa innego wkladu do komina !!!! ) teraz nie moga sie doliczyc co z czego wynika .... dostalam korekte faktury ale oczywiscie " zapomnieli " odjac dwie plyty przykrywcze do kominow ktore pozniej zwrocilam poniewaz byly za male ..... oddalam rowniez jeden pustak do komina bo zostal , a na co ma lezec i tak juz go nie wykorzystam ..... Martusia wszystkiego trzeba pilnowac ja nie wiem co z tymi ludzmi jest ..... Dzisiaj dostalam fakture pod wdziecznym tytulem " Korekta Korekty " ...... normalne jaja :D. W zwiazku z tym , ze sie upomnialam to wreszcie zrobili jak trzeba .... ( nie wszystko mi jeszcze gra , ale ...... ) gdybym byla w Polsce to :mad: , a tak ... przyjmuje te swistki i powiedzmy , ze sie zgadza :p.

Ja to UPIOR nie Inwestorka jestem ..... ale w papierach wszystko musi sie zgadzac ( w Polsce jakis czas pracowalam w szpitalu robiac statystyke i tak mi zostalo ...... )

Buziaczki Martunia :bye:..... do uslyszenia .... odezwe sie w weekend do Ciebie :yes:

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edytko wróciłam od rodziców i od razu zaglądam co u ciebie, tzn najpierw zajrzałam do mnie na budowę, a tam już prawie cała góra w panelach :)

Czujemy się już lepiej i moje szczęście nr2 po kolejnej wizycie rośnie jak szalone i radośnie fika (nadal nie widać kto tam).

A co u ciebie? jakieś postępy na budowie, czy domek smacznie sobie śpi? Może jakieś zakupy poczyniłaś?

Martunia dobrze , ze lepiej sie czujecie :hug: Kochani no i prace na budowie , a raczej w domku tez u Was postepuja ...... musicie sie spieszyc teraz ze zdwojona sila .... zeby jak najszybciej sie wprowadzic . Ale fajnie , ze Fasolka zdrowo rosnie i trzymam kciuki za mala sliczna dziewczynke :yes:.

A co u mnie .......

Wlasnie dzisiaj " zaklepalam " Pana od zewnetrznych przylaczy wod - kan ma wchodzic na dzialke jak tylko zrobi sie troche normalniej czyli nie bedzie takiego babrania sie w blocie ..... w kazdym razie ma to wykonac do marca . Ceny nadal mnie szokuja bo za 30 metrow wykonania przylacza wody i kanalizacji 5 tys. zl ..... ale byli i tacy ktorzy krzyczeli sobie 9 !!!!! GRANDA . Wiesz Martusia zgodzilam sie na te piec tysiecy bo gosc znajomy - znajomych ma tez uprawnienia Kierownika budowy i cena podobno " po znajomosci " . W poniedzialek moja pelnomocniczka bedzie dzwonila do goscia od przylacza gazow rozmawialam z Nim wstepnie w grudniu obiecal , ze odezwie sie po nowym roku , a tu juz polowa miesiaca wiec .....:( ..... az tak mi sie nie pali ale musze miec to wszystko wykonane do konca kwietnia 2011 przed tynkami wewnetrznymi ..... wole wczesniej sie umawiac . Czekam na wycene wykonania kanalizacji w domu i ciagle nie zdecydowalam sie na ekipe do ocieplenia ( nie znalazlam nikogo kto wczesniej wykonywal ocieplenie domu styropianem 20 cm. !!!! platinum plus ryflowanym z termoorganiki ) :(. Zakupow zadnych do domku nie robie ...... ciagle dumam jak rozwiazac sprawe kanalow do ogrzewania .... a i jeszcze dzisiaj umowilam Panow do podmurowania scianek ( miedzy wiezba , a sciana sa wolne przestrzenie ktore trzeba przed tynkami uzupelnic ceglami ) To chyba tyle ..... :D

Martusia sprawdz priv. :yes:

Hej, hej Edytko http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/91.gif

Jak tam twoje wybory kolejnych ekip, już za tobą?

Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/88.gif

Hejka Jolunia :yes:

Jakos daje rade z ekipami ..... :D ..... w sobote przerazil mnie troche Pan ktory za wykonanie elewacji domu KRZYKNAL sobie 60 zl. za m2 sama robocizna :mad:. Jeszcze z taka cena sie nie spotkalam przewaznie 33 - 37 zl. ....... ale jak widac mamy wolny rynek i coraz pazerniejszych wykonawcow :offtopic:.

Pozdrawiam i buziaki sle :hug:

Edytko mnie juz coraz mniej dziwi.Jak robilam rozeznanie wsrod wykonawcow na ocieplenie poddasza to jeden Pan potrafil wygorowac cene 2x wieksza niz wzial od innej forumki 2 tygodnie wczesniej ( za metr kw ) Moze niektorym wybujala wyobraznia podpowiada ze skoro ktos mieszka poza Pl to stac go i na zaplacenie 4 krotnej normalnej stawki?-sama nie wiem co o tym myslec :confused: Dobrze ze trzymasz reke na pulsie :)

Edytko mnie juz coraz mniej dziwi.Jak robilam rozeznanie wsrod wykonawcow na ocieplenie poddasza to jeden Pan potrafil wygorowac cene 2x wieksza niz wzial od innej forumki 2 tygodnie wczesniej ( za metr kw ) Moze niektorym wybujala wyobraznia podpowiada ze skoro ktos mieszka poza Pl to stac go i na zaplacenie 4 krotnej normalnej stawki?-sama nie wiem co o tym myslec :confused: Dobrze ze trzymasz reke na pulsie :)

Kaka ja naprawde za uczciwa robote zaplace ...... nie ma mnie na miejscu wiec tym bardziej zalezy mi na solidnym wykonawcy zebym mogla spokojnie spac :yes:. Nie zalezy mi na szybkim wybudowaniu domku jak wiesz dlatego tez " spokojnie " staram sie dobierac ekipy .... co z tego jak dla niektorych wykonawcow to co ja chce zrobic to jakies " wymysly " :mad:..... typu po co Pani 20 cm. styro na ocieplenie , a cos Pani wymyslila z ta energooszczednoscia , okna w ociepleniu montowane a kto to slyszal :( itp. K.... wa :mad: moze gdybym w Krakowie , Warszawie czy w innym wiekszym miescie budowala to i wykonawcy byliby bardziej kumaci , a tak dupa .........:bash:. No nic damy rade ..... ja zawzieta BABA jestem :cool:.

Edytko, a z Romankiem o ociepleniu rozmawiałaś?

Hejka Sloneczko :D

Dzwonilam do P. Romanka wczesniej i rozmawialam glownie na temat tarasow ..... ale dzieki Kochana za podpowiedz zadzwonie w poniedzialek i zapytam o ocieplenie .

Buziaki :hug:

Dzisiaj robilam faworki ......

Zapraszam wszystkich :hug: dobre na odstresowanie i na poprawe nastroju budowlanego :yes:.

http://img141.imageshack.us/img141/9808/img0249z.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img839.imageshack.us/img839/3937/img0251wu.jpg

A do faworkow kawka ...... dla jednych z mleczkiem

http://img143.imageshack.us/img143/4955/img0257dn.jpg

A dla drugich bez ................ mleczka

http://img543.imageshack.us/img543/2083/img0260n.jpg

Smacznego i milego tygodnia wszystkim zycze !!!!! :hug:

:DCześć Edytko po długiej mojej nieobecności.

Ale mi smaka narobiłaś tymi faworkami. Czuję się zaproszona.

Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :yes:

Elunia dzieki Kochna ... czestuj sie wystarczy dla wszystkich :D

To ja kawkę z mleczkiem poproszę i faworki... mmmniaammmm pyyszneee:D

Wow... to ja to samo co Atijka:D z mleczkiem i faworki;)

a jeszcze łyżeczkę cukru mogę prosić?

Ach te moje Siostry Kochane na slodkie to zlecialy sie jak muszki do miodu ..... :lol2: .......