Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Arek OGARNIA temat nadzwyczaj dobrze ( chyba sam jest tym faktem zaskoczony )

A co tu dziwnego? ;) Dobre farby, dobre podłoże, dobre narzędzia... O dobrym fachowcu nie ma się co rozpisywać, bo to już daaaawno stwierdzone :D

To co, Edyś... Coraz bliżej powrotu z rubieży hamerykańskich? ;) Czy jeszcze posiedzisz i pozarabiasz?

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co tu dziwnego? ;) Dobre farby, dobre podłoże, dobre narzędzia... O dobrym fachowcu nie ma się co rozpisywać, bo to już daaaawno stwierdzone :D

To co, Edyś... Coraz bliżej powrotu z rubieży hamerykańskich? ;) Czy jeszcze posiedzisz i pozarabiasz?

Fakt Arek stwierdzil , ze farby same maluja :D....

No to ja stwierdzilam , ze musze stawke zmniejszyc :lol2:.....

Powrot ( nie spieszy mi sie :yes:) ... zwlaszcza , ze ciagle jakies nowe " dziury trzeba latac " ... wlasnie wczoraj z Tira spadl mi na samochod grad kamieni i ponacinal przednia szybe , jest kilka wyraznych rys ktore z biegiem czasu sie powieksza i szyba do wymiany . W poprzednim samochodzie tez tak mialam .... tylko wtedy auto wymienilam na nowe , a teraz moja RAV 4 ma dopiero 2 ( zwykle zmieniam auta co 4 bo duuuuuuzo jezdze ) wiec musi poczekac ..... :(

Tak tylko podpytam a propos fotek malarskich - te taśmy to Arek zrywa od razu po pomalowaniu, oczywiście? ;) Mam nadzieję, że ich nie zostawia na dłużej... One lubią się zwulkanizować z farbą, do której są przyklejane... Co prawda to taśma dobrej jakości (Blue Dolphin?), ale mimo wszystko lepiej ją usunąć zaraz po pomalowaniu.

Czekam na detaliczny projekt ogrodzenia :> Może coś zgapię na przyszłość... Bo też mam front działki dłuuuuuugi ;)

Hejka Marti ... nie nie zrywa tasm to dopiero pierwsze malowanie , zerwie po drugim .... :yes: .... wlasnie wczoraj na skypie rozmawialismy o tym i zadalam to samo pytanie . Zobaczymy jak sie je bedzie zrywac .... experyment jest ostatecznym kryterium prawdy ....... :bye:..... sprawdze te dobra opinie o delfinkach , czy faktycznie sa takie dobre :D Edytowane przez Edyta M

No poniekąd ;) Niby te delfinki dobre i oby nie trzeba było poprawiać ;)

Kiedy to drugie malowańsko?

Marti Braciak sprawdzal ... tasma spoko odchodzi od sciany :yes:.... ( farba zostaje na scianie :lol2:) w tym tygodniu troche nam sie nazbieralo , a mianowicie w poniedzialek pojawili sie Panowie z Polskiego Komfortu .. wymienili czesc urzadzen , dowiezli pozostale ..... pojawia sie jeszcze w okolicach maja min. na montaz i uruchomienie pompy ciepla ( pompa jest sliczna ... stoi juz u mnie w garazu :D ) zastanowil mnie jej nieco inny kolor ( jest bezowa ) pompy ktore znam sa w szarych kolorach .... sprawdzilam i wiem juz , ze te konkretne pompy Carrier exportuje do Europy dlatego nie zobacze ich w stanach .... Swoja droga dlaczego nie interesuja mnie ciuchy czy inne zbedne duperele ... za to od A-Z sprawdzam np. karty katalogowe produktu przed jego zakupem .... gladz , klinkier , dachowka itp. ..... Panowie z PK wyjechali w srode ... w czwartek Arek mial przymusowa przerwe w pracy spowodowana naprawa fotela kierowcy w swoim autku .... w piatek rano przyjezdzaja drzwi wewnetrzne do Stylka ( mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. ) ..... jak widzisz malowanie troche nam sie ODROCZYLO ....

Marti drzwi wlasnie dojechaly .... :yes:...... podobno sliczne sa ..... odhaczone zaplacone :cool:

Faktura z PK za sprzet tez dotarla czas zrobic przelew .... :(

Zamawiam jeszcze gladz szpachlowa bezpylowa MasterPremium do zacierania na mokro .... doszlam do wniosku , ze na parterze jednak musze wyrownac sciany http://mastermas.pl/pl/katalog_produktow/gladzie_szpachlowe/101,master_premium.html wczesniej po prostu zostawilam tynk cementowo - wapienny ... liczylam na to , ze strukture da sie na tym polozyc bez potrzeby gladzenia scian .... NIE DA SIE !!!!

Kzp: obowiązkowo :D Liczymy na to :)

Edzia: a nie uważasz, że to jakaś paranoja, żeby gładzić ściany, aby za chwilę krzywić je znowu? ;) Rozumiem, że strukturę chcesz delikatną, nakładaną wałkiem?

Marti obowiazkowo , obowiazkowo .... zwlaszcza , ze nim wykoncze tego Stylka to moze Braciakowi stowa stuknac jak nic :lol2:

Pewnie , ze paranoja .... dlatego nie chcialam klasc gladzi i ja " niszczyc " struktura .... no coz w zwiazku z tym bedzie gladz i ladniutkie sciany normalnie pomalowane nie bedzie tynku dekoracyjnego

Edyś, z mojego chłopskiego punktu widzenia, to ta niższa listwa jest ładniejsza ;) Ta wyższa ma ten taki gzyms, który wg mnie za mocno wystaje ;) Poza tym widzę, że będzie wchodzić na parapet przy tym oknie, co na zdjęciu.

Reszta bez uwag ;)

Marti podobnie jak Ty mialam " wizje " tej wezszej listwy .... i taka tez bedzie :yes:.... jesli chodzi o wchodzenie pod parapet to masz racje ... kombinuje jak z tego wybrnac ( nie chce nizszych listw ) myslalam , zeby moze podciac ja na tym odcinku pod trapezowka ... zwlaszcza , ze to jedyne miejsce i przeszkoda na poddaszu .

Sprzedam Tobie ciekawostke ... wydajnosc farby PARA jaka producent podaje na opakowaniu to 12 m2 z litra ... uwierzysz , ze Arek zrobil 21 m2 !!!!!!! teraz musze zmienic troche koncepcje kolorystyczna parteru poniewaz zostalo mi ciemniejszej farby i trzeba ja gdzies " wcisnac " :lol2: a raczej " wmalnac " ......

Przyszłam się przywitać:) i pogratulować tak pięknego wykańczania Twojego domku. Prześliczne kolorki, drzwi, wszystko robisz tak pięknie, każda rzecz jest przemyślana oraz starannie i z gustem dobierana - rewelacja. I tak trzymać. Pozdrawiam serdecznie

Beatko :hug:co u Ciebie ????