Renatamama3 13.11.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Edytko gdzie ty się podziewasz ,może LOt do Polski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 13.11.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 W Norwegii jest tak samo, sąsiedzi są nieufni do nowych, i nie ważne czy to Norweg czy nie, Z byle czego robią wtedy wielkie halo i gonią się po sądach. Znajoma Norweżka nie może wybudować wiaty na auto bo sąsiad ją zaskarżył, i zgoda na budowę została cofnięta do rozparzenia, wialta jet z dobre 6 metrów od granicy, takich przypadków jest tu masa ale Norwegowie z natury to zlewają. Wy zrobiiscie z tego temat na strone tu jest wzruszenie ramion i stwierdzenie < zdarza się> , My polacy jesteśmy po prostu trochę paranoiczni , lubimy spazmować. Wiele spraw nie podoba mi się w Norge, ale ten dystans do spraw na które nie do końca mamy wpływ podoba się mi bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.11.2011 02:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Dzieki Kochani za odwiedziny jak widze kazdy ma jakies mniejsze lub wieksze doswiadczenia ze " swoimi " Kargulami . Byggmol to chyba musisz zostac w Norwegii , bo jak juz osiedlisz sie w Polsce nie masz szans na to , ze " zlejesz sasiada ktory bedzie Tobie bruzdzil " niektore TYPY tak maja , ze nie chca sie odczepic .... Rozumiem , ze Ty nie posiadasz swojego Kargula jeszcze .... wszystko przed Toba no chyba , ze budujesz sie na kompletnej gluszy gdzie nawet takim zawistnikom nie chce sie zagladac . Wiesz MY POLACY na obczyznie ( na szczescie nie wszyscy ) za bardzo staramy sie zlac z tlem i dopasowac do tubylcow niestety chocbys bardzo sie staral ...... to Norwegiem nigdy nie bedziesz , a z tego co piszesz to Polakiem tez nie bardzo chcesz byc bo my to tacy paranoiczni jestesmy , a Ty LUZAK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bahitius 15.11.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Witam Cię Edyto i Przyjaciół Twojego forum. Ja też buduję stylowego 2 w okolicach Wielunia.Budowę zaczeliśmy w kwietniu teraz jak Bóg da to kończymy ocieplenie.Dzisiaj podłączyliśmy ostatnie media zewnętrzne i zabieramy się za wykończenia wnętrz.Jestem pełen podziwy dla twojego dziennika którego wraz moją żoną sledzimy na bierząco.Domek jest piękny i budowany profesjonalnie choć na odległość.Pozdrawiam Bogdan ps.Postaram się dodałć perę zdięć Witam Proszę o zdjęcia Stylowego. Zbieram pomysły na aranżację pokoju na piętrze, w kształcie litery L. Grzech nie zagospodarować pustki za tym pokojem. Każdy pomysł mile widziany, szczególnie ten poparty zdjęciami. Pozdrawiam Marcin Edytowane 15 Listopada 2011 przez Bahitius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.11.2011 01:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam Proszę o zdjęcia Stylowego. Zbieram pomysły na aranżację pokoju na piętrze, w kształcie litery L. Grzech nie zagospodarować pustki za tym pokojem. Każdy pomysł mile widziany, szczególnie ten poparty zdjęciami. Pozdrawiam Marcin Marcin Wreszcie sie ujawniles ........ kurcze to jeszcze malo zdjec jest u mnie !!!!!!!!! zakladaj dziennik i wklejaj swoje tez chetnie popatrzymy . U mnie wszystko zagospodarowane jak nalezy ..... pustka nad garazem podzielona na 2 czesci w jednej pralnia tam dolozylam okno ( za lazienka ) w drugiej suszarnia ( za " L " ) . " L " to pokoj do cwiczen w ktorym dostawiam scianke dzialowa na garderobe ... zamkne w niej jedno lub dwa okna dachowe zobaczymy jak sie da podzielic . Wlasnie czekam na wycene od Pana Ociepleniowca ..... ( Panie Piotrze wiem , ze podczytuje Pan moj dziennki .... licze na promocyjna cene ). Marcin jesli chodzi o podniesienie okien dachowych ( wiesz o czym pisze ) ... to Pan Ociepleniowiec zwrocil uwage , ze powinny one byc podniesione skoro zrecydowalam sie na dodatkowy pustak i wlasnie bedac w piatek u mnie na budowie o tym powiedzial mojemu Bratu . Jednym slowem teraz juz nic nie zrobie po prostu On bedzie jakos musial kombinowac z zabudowa .... zobacze jaki bedzie mial pomysl na to ..... Avatara masz cudnego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bahitius 16.11.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Marcin Wreszcie sie ujawniles ........ kurcze to jeszcze malo zdjec jest u mnie !!!!!!!!! zakladaj dziennik i wklejaj swoje tez chetnie popatrzymy . U mnie wszystko zagospodarowane jak nalezy ..... pustka nad garazem podzielona na 2 czesci w jednej pralnia tam dolozylam okno ( za lazienka ) w drugiej suszarnia ( za " L " ) . " L " to pokoj do cwiczen w ktorym dostawiam scianke dzialowa na garderobe ... zamkne w niej jedno lub dwa okna dachowe zobaczymy jak sie da podzielic . Wlasnie czekam na wycene od Pana Ociepleniowca ..... ( Panie Piotrze wiem , ze podczytuje Pan moj dziennki .... licze na promocyjna cene ). Marcin jesli chodzi o podniesienie okien dachowych ( wiesz o czym pisze ) ... to Pan Ociepleniowiec zwrocil uwage , ze powinny one byc podniesione skoro zrecydowalam sie na dodatkowy pustak i wlasnie bedac w piatek u mnie na budowie o tym powiedzial mojemu Bratu . Jednym slowem teraz juz nic nie zrobie po prostu On bedzie jakos musial kombinowac z zabudowa .... zobacze jaki bedzie mial pomysl na to ..... Avatara masz cudnego . Pozdrawiam Hej Cieszę się bardzo, że zwróciłaś uwagę na avatar. Jest to szlagierowe zdjęcie naszej hodowli sfinksów, ale nie o tym tutaj… W poprzednim poście spróbowałem wywołać do tablicy Pana Bogdana, który buduje Stylowego 2 w okolicach Wielunia. Obiecał, że postara się dodać parę zdjęć. Twój dziennik jest dokładną encyklopedią budowy Domu z Wizją. Zawarte są w nim zdjęcia i opisy nie tylko pięknej elewacji, rosnących w oczach murów, pięknego dachu, ale również i tych mniej przyjemnych (dla nas wszystkich) perypetii choćby z Kargulem, z przewróconym drzewem, katorżniczą walką z wodą, skończywszy na kanałach… Pamiętam z poprzednich postów, że Twój pokój „L” to pokój ćwiczeń. Liczę na informacje od innych budujących Stylowego, jak Pan Bogdan, jakie mają pomysły na zagospodarowanie tego pokoju. Jeśli chodzi o podniesienie okien… miałem na myśli okno trójkątne w łazience, oraz kwadratowe i trójkątne w pokoju obok. Przejrzałem dokładnie Twoje zdjęcia z tego etapu budowy i … problem rozwiązany. Dziękuję. Edytowane 16 Listopada 2011 przez Bahitius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 16.11.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 hej Edytka, mm sprawę, dostałam wycenę okien od okno plusa i się zastanawiam czy brać te okna, powiedz tak szczerze jesteś zadowolona? dobrze wykonane? drzi też masz od nich? no i brama? napisz jak możesz jak nie chcesz śmiecić u siebie w momentach to skocz do mnie :* pozdrawiam papapdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 19.11.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Edytko, wiesz co Ci powiem - wybrałaś (i masz już) płytki do gospodarczego - fajne one są - wyglądają zupełnie inaczej, niż te... po tym wpisie zadałaś pytanie "któe płytki sobie wybrać"? O rany !! tak to jest, jak się buduje/kupuje "na odległość" - już to tu pisałam, ale powturzę - nie zdecydowałabym się na taką budowę. Nawet biorąc pod uwagę fakt, że (tak jak Ty) miałabym na miejscu brata, mamę i.... Brat jest u Ciebie tym głównym nadzorującym roboty - tak? Jeśli tak, to Wy chyba non stop wieczorami siedzicie na skype i gadacie o różnych różnościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.11.2011 03:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Hej Cieszę się bardzo, że zwróciłaś uwagę na avatar. Jest to szlagierowe zdjęcie naszej hodowli sfinksów, ale nie o tym tutaj… W poprzednim poście spróbowałem wywołać do tablicy Pana Bogdana, który buduje Stylowego 2 w okolicach Wielunia. Obiecał, że postara się dodać parę zdjęć. Twój dziennik jest dokładną encyklopedią budowy Domu z Wizją. Zawarte są w nim zdjęcia i opisy nie tylko pięknej elewacji, rosnących w oczach murów, pięknego dachu, ale również i tych mniej przyjemnych (dla nas wszystkich) perypetii choćby z Kargulem, z przewróconym drzewem, katorżniczą walką z wodą, skończywszy na kanałach… Pamiętam z poprzednich postów, że Twój pokój „L” to pokój ćwiczeń. Liczę na informacje od innych budujących Stylowego, jak Pan Bogdan, jakie mają pomysły na zagospodarowanie tego pokoju. Jeśli chodzi o podniesienie okien… miałem na myśli okno trójkątne w łazience, oraz kwadratowe i trójkątne w pokoju obok. Przejrzałem dokładnie Twoje zdjęcia z tego etapu budowy i … problem rozwiązany. Dziękuję. Pozdrawiam i czekam na Twoje foty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.11.2011 03:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 hej Edytka, mm sprawę, dostałam wycenę okien od okno plusa i się zastanawiam czy brać te okna, powiedz tak szczerze jesteś zadowolona? dobrze wykonane? drzi też masz od nich? no i brama? napisz jak możesz jak nie chcesz śmiecić u siebie w momentach to skocz do mnie :* pozdrawiam papap dzięki Aniu nie wiem jaki profil okien wybralas ..... ja sama zaskoczona bylam tym co zobaczylam ( pozytywnie zaskoczona ) jak dostalam fotki po montazu to okna do zludzenia przypominaly drewniane ..... wiele osob pytalo mnie gdzie je zamowilam . Jesli o mnie chodzi OknoPlus to byla dobra decyzja .... ale jak sama wiesz moja opinia nie jest zbyt wiarygodna poniewaz swoich okien tak naprawde nie widzialam " na zywo " . Drzwi mam z firmy Parmax ( debowe ) brama garazowa ( Krispol ) Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.11.2011 03:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Edytko, wiesz co Ci powiem - wybrałaś (i masz już) płytki do gospodarczego - fajne one są - wyglądają zupełnie inaczej, niż te... po tym wpisie zadałaś pytanie "któe płytki sobie wybrać"? O rany !! tak to jest, jak się buduje/kupuje "na odległość" - już to tu pisałam, ale powturzę - nie zdecydowałabym się na taką budowę. Nawet biorąc pod uwagę fakt, że (tak jak Ty) miałabym na miejscu brata, mamę i.... Brat jest u Ciebie tym głównym nadzorującym roboty - tak? Jeśli tak, to Wy chyba non stop wieczorami siedzicie na skype i gadacie o różnych różnościach... Kardaminka plytki nie wygaladaja zupelnie inaczej niz te na zdjeciu w internecie .... po prostu to zalezy od tego jak zdjecie jest zrobione ( swiatlo ) .... dzisiaj wrzucilam jeszcze kilka fotek plytek ..... a fuge wiesz jak do nich dobralam ? wrzucilam na google haslo .... ciemny kolor fugi ..... i " wyskoczyla " odpowiedz ANTRACYT ..... no i dobra bedzie antracyt Wyborow dokonuje sama ... przez internet i jak do tej pory wszystko idealnie do siebie pasuje zobacz jak dobralam dachowke i obrobke blacharska czy klinkier na kominy .... To jest frajda tak budowac .... Kardaminka to tylko plytki .... to tylko dachowka ..... no i co z tego jak troche inny odcien bedzie za 5 lat i tak nie bede pamietala czy mial byc jasnoszary czy grafitowy ...... a jak wroce do Polski to bede miala niespodzianke typu " o kurcze to te meble kuchenne nie sa ecru tylko szare ???? na internecie wygladaly zupelnie inaczej " :lol2:..... Kochana w moim przypadku cala frajda to BUDOWANIE dlatego nie spiesze sie tak z wykanczaniem ( chyba , ze wykonawcow ) . Do Polski dzwonie prawie kazdego dnia do Braciaka czy mojej Pelnomocniczki , jesli wykonawca jest na budowie to srednio staram sie z Nim rowniez rozmawiac 2-3 razy w tygodniu , sama zamawiam material ( telefon internet ) informuje tylko Braciaka kiedy odbior i jaki wykonawca do Niego zadzwoni zeby podjechac na dzialke i wycenic prace , sama dogaduje ceny i pilnuje wykonawcow poprzez przesylane zdjecia ....jak mi sie cos nie podoba to dzwonie lub mailuje . Nikt za mnie nie podejmuje decyzji !!! nie pozwalam na to wczesniej wszystko musi byc ustalone ze mna. Trzymam reke na pulsie i na kasie . Na skypa mam czas jedynie w niedziele ( jesli oczywiscie nie pracuje ) .... z domu wychodze kazdego dnia przed 6 rano wracam przed 18 ..... generalnie telefony wykonuje w trasie .... lub jak wstane wczesniej rano przed wyjsciem do pracy . Grunt to dobrze sie zorganizowac ... i na spanie poswiecic 4 godziny dziennie wtedy budowa na odleglosc to pryszcz. Buzki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 20.11.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Aniu nie wiem jaki profil okien wybralas ..... ja sama zaskoczona bylam tym co zobaczylam ( pozytywnie zaskoczona ) jak dostalam fotki po montazu to okna do zludzenia przypominaly drewniane ..... wiele osob pytalo mnie gdzie je zamowilam . Jesli o mnie chodzi OknoPlus to byla dobra decyzja .... ale jak sama wiesz moja opinia nie jest zbyt wiarygodna poniewaz swoich okien tak naprawde nie widzialam " na zywo " . Drzwi mam z firmy Parmax ( debowe ) brama garazowa ( Krispol ) Buziaki podjeliśmy już decyzje że okna będą tej właśnie firmy też sami nie możemy ich zobaczyć ale mamy rodzinkę , zresztą przesłali nam kilka zdjęć, a przy montażu będziemy osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.11.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 na koniec zostalo szpetnie zakryte styropianem na placku kleju Uderz w stol nozyce sie odezwa .... .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.11.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 podjeliśmy już decyzje że okna będą tej właśnie firmy też sami nie możemy ich zobaczyć ale mamy rodzinkę , zresztą przesłali nam kilka zdjęć, a przy montażu będziemy osobiście Ania tylko cieply montaz ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 22.11.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 ok ok pewnie będzie ciepły widzę że płyteczki już kładziesz więc u Ciebie sezon w pełni , tak jestem ciekawa kiedy zima w tym roku przyjdzie, mam nadzieję że nie w kwietniu my już urlop mamy zaklepany więc okna umawiamy między 10-15 kwietnia :) pewnie będzie to 11 kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 23.11.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Hej Edytko, ja tak tranzytem - wpadam i macham Ci łapką aż za ocean http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Widzisz mnieeeee??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 23.11.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Edytka, płytki do gospodarczego super! Te, które wybrałaś bardziej mi się podobają niż te drugie - tamte były smutne... Co do Twojego budowania przez internet - jesteś wielka! Ja mam niestety taką wredną cechę, że muszę wszystkiego dotknąć, pomacać, powąchać - inaczej ni diabła - nie-dy-rydy. Śluby organizuję w dużej części dzięki internetowi, ale dom wolę budować "organoleptycznie" Naprawdę Cię podziwiam i gratuluję, bo póki co, wszystko gra jak w zegareczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.11.2011 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Edyta, bywam ... jeno w małym zakresie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.11.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Oj stroi się ten styluś do świąt stroi Edytko super!!!! jak ZAWSZE wszystko idealnie zgrane ściskamy i pozdrawiamy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.11.2011 03:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 ok ok pewnie będzie ciepły widzę że płyteczki już kładziesz więc u Ciebie sezon w pełni , tak jestem ciekawa kiedy zima w tym roku przyjdzie, mam nadzieję że nie w kwietniu my już urlop mamy zaklepany więc okna umawiamy między 10-15 kwietnia :) pewnie będzie to 11 kwietnia Tak Aniu korzystam z ladnej pogody i Pan Plyteczka uklada " kafelki " ...... w planach jeszcze mam zabudowe poddasza i kanalow na parterze ... jesli o mnie chodzi nie tesknie za zima .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts