Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj masz rację Edytka, masz rację... ja po świętach wagę schowałam na strych i zanim nie wrócę na właściwy tor to tam będzie jej miejsce :)

Co do prezentów to czy praktyczne czy nie praktyczne najważniejsze, że cieszą :)

I dziękuję za życzenia na Nowy Rok! przytulamy! pozdrawiamy!

Martusia buziaki dla Was i dziekuje za odwiedziny ..... :)

Cześć Edytko

Ależ u Ciebie postępy. Nie wiem czemu ale ciągle byłam przekonana że bedziesz ocieplała poddasze pianką:confused:

Te skosy są drażniące, my w jednym pokoju mamy takie i drzwi do końca nie będą sie otwierały, no chyba że przesuwane;)

Zyczę Ci wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

Emilcia fajnie , ze zagladasz do mnie :) .... masz racje od poczatku bylam przekonana do pianki , ale oczywiscie dokopalam sie " rewelacji " na jej temat i odstapilam od pomyslu . Okazuje sie , ze jest to material latwopalny !!!!!!! , wspolczynnik przenikania ciepla jest owszem bardzo dobry , ale w teorii juz po zmieszaniu i polozeniu nie wyglada to tak rewelacyjnie , kolejny wazny dla mnie argument przemawiajacy na NIE to to , ze domy docieplone pianka trudno ubezpieczyc , towarzystwa ubezpieczeniowe niestety nie chca brac na siebie odpowiedzialnosci w razie " W " ( sprawdzalam - dzwonilam :( ) ..... a ja az taka ryzykantka nie jestem . W Stanach ten material sprawdza sie rewelacyjnie , przy szkieletowej budowie domow prawie kazda szczeline wypelnia sie piana . Szkoda mi tylko tego , ze stosujac pianke mialam szanse nie obnizac tak sufitow na poddaszu bo zamiast 30 cm. welny wystarczy kilka cm. piany ..... ale cos za cos .

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku buziaki :)

Edytowane przez Edyta M

Edytko wszystkiej NAJ !!!! w Nowym Roku:)

Ja od tygodnia siedze w domu i szczeze powiedziawszy zaczynam swirowac.Kiedy latalam do pracy marzyłam o chwili wytchnienia a teraz kiedy mam okazje poleniuchowac zaczynam tesknic za kołowrotkiem :rolleyes:

Coz nie dogodzisz babie :p

U mnie waga tez wcisnieta w kat i pozwalam sobie na wieksze szalenstwa ale od po Nowym Roku ostro biore sie za siebie bo w kwieetniu czeka mnie kilka imperz i trzeba by bylo wygladac jak czlowiek ;)

Ja tez myslalam ze bedziesz ocieplac pianka bo kiedys o tym wspominalas.

U nas rowniez troszke skosow i nie wszystko wyszlo tak jak sobie wyobrazalam ale co poradzic.W marcu mam zamiar zaczac gładzie i podwieszane sufity wiec moze i moja budowa zacznie powoli przypominac dom:rolleyes:

Jeszcze raz wszystkiego dobrego !!!!!!

Pozdrawiam :)

Kaka ja za to tyram za 10 - ciu ..... i chyba bez pracy nie umiem zyc .... odpoczne w Polsce po powrocie :) ( kiedys ) . U mnie jak widzisz Pan Piotr dziala w temacie docieplenia i zabudowy .... temperatura w domu podskoczyla o kilka stopni , na zewnatrz rowniez pogoda dopisuje wiec tylko cieszyc sie , ze spokojnie moge realizowac swoje pomysly. Teraz zabieram sie za wybor plytek do pralni i suszarni ....

Buziaczki Kochana i wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

hej kochana :)

ale super rzeczy wybierasz do domku :) i coraz ładniej się robi u Ciebie :)

ja ostatnio byłam oglądać płytki panele i kuchnie , wprawdzie tu a nie w Polsce ale wow, tak bardzo bym chciała to kupować :) hm...może znasz 6 numerków w lotto na najbliższe losowanie? ;)

Anuska :) a wybieram ... bo przez internet latwiej , w sklepie za duzy wybor wiec wole internetowa forme zakupow . Jesli chodzi o LOTTO to nie gram ( nie wierze w latwa kase ) , ale podpytam swoje dobre duszki moze podpowiedza zwycieskie numerki to przesle do Ciebie na priv....... :) . Aniu wszystkiego dobrego w Nowym Roku i wygranej ( nie musi byc 6 ...... lecz kufereczek stoweczek daj Boze .... jak mowily slowa piosenki )

Dzięki za życzenia.

Prawie zapomniałem o tym forum,po dwóch latach spędzonych w domu teraz mam ogrom pracy.

Widzę,że postępy u Ciebie ogromne.

Dzieki :)

A co u Ciebie ???? uzupelnij Dziennik ..... pease

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ...

Witaj, buduję dom na którym już w najbliższych dniach ma pojawić się dachówka Creaton Domino. Jestem pod wrażaniem dobranej przez Ciebie blachy i rynien. Napisałaś, że wszystko wybierałaś przez internet. Czy możesz przybliżyć mi jaka to blacha i jakie rynny? Z góry dziękuję.

Witaj Hadzi :)

Creaton Domino to doskonaly wybor , ja jestem bardzo zadowolona .... mam nadzieje , ze dekarzy masz rownie dobrych jak moi bo ukladac plaska dachowke nie kazdy potrafi .... a wracajac do Twojego pytania moja blacha to RUUKKI - blacha plaska , foliowana kolor 23 mat. rynna GALECO stal 130 3mb. grafit oczywiscie wszelkie laczniki , luki , rury spustowe , kolana, obejmy itp. rowniez z tej samej stajni :) co rynna .

Pozdrawiam

Hej Edytko. Wpierw dziękuję bardzo za życzenia świąteczne i przepraszam, że ja nie wysłałam życzeń Tobie, niestety u nas w tym roku święta nie były wesołe - niecały tydzień (tj.19-tego) przed świętami umarła mi babcia, więc nie miałam ani chęci wchodzić na komputer, a co dopiero życzenia wysyłać, aczkolwiek sekundkę spędziłam na muratorze. Widzę, że postępy u Ciebie znowu nienaganne jak i zakupy:) Przepięknie wszystko u Ciebie wygląda. Bardzo podoba mi się elewacja (i te kamienie superrrr), ale to już chyba wcześniej pisałam. My powoli też zmierzamy ku końcowi - łazienka górna zakończona, pokoje na górze jak na razie również skończone, kuchnia dobiega ku końcowi, teraz będziemy malowali salon a potem fugujemy (bo już płytki w salonie mąż położył) już niedużo zostało i przeprowadzka. Planowaliśmy już w święta zamieszkać "na swoim" ale śmierć babci trochę zwolniła tempo pracy i daliśmy sobie trochę luzu, teraz mamy czas spokojnie dokończyć. Ty tutaj piszesz o utrzymaniu wagi, a ja coraz więcej tyję i to nieubłagalnie - no ale to efekt 4miesiąca ciąży:) (wiadomo w ciąży się tyje, ale i tak ciężko się z tym pogodzić:) ) tak nam się udało i oby skończyło wszystko pomyślnie (zawsze chciałam mieć trójkę dzieci i jak na razie jest ok, niestety ta trzecia ciąża daje mi dosyć popalić - problemy zdrowotne straszne, no ale oby tylko do końca wszystko pomyślnie przebiegło - dlatego też tempo prac musieliśmy zwolnić). Edytko Tobie i odwiedzającym Twój dziennik życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku, wiele szczęścia a także powodzenia i pomyślnego wykańczania swojego domku a nie siebie oczywiście. Pozdrawiam serdecznie i całuję.

Wielkie dzięki za info, jutro biegnę do składu budowlanego oglądać rynny i blachę. Co do dekarzy - to mam takiego co już kład tą dachówkę u koleżanki. Wyszło extra. Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie. A Twój daszek robi wrażenie. Szacun !:rolleyes:

Szczęśliwego Nowego Roku i ukończenia budowy!!

Hej Edytko. Wpierw dziękuję bardzo za życzenia świąteczne i przepraszam, że ja nie wysłałam życzeń Tobie, niestety u nas w tym roku święta nie były wesołe - niecały tydzień (tj.19-tego) przed świętami umarła mi babcia, więc nie miałam ani chęci wchodzić na komputer, a co dopiero życzenia wysyłać, aczkolwiek sekundkę spędziłam na muratorze. Widzę, że postępy u Ciebie znowu nienaganne jak i zakupy:) Przepięknie wszystko u Ciebie wygląda. Bardzo podoba mi się elewacja (i te kamienie superrrr), ale to już chyba wcześniej pisałam. My powoli też zmierzamy ku końcowi - łazienka górna zakończona, pokoje na górze jak na razie również skończone, kuchnia dobiega ku końcowi, teraz będziemy malowali salon a potem fugujemy (bo już płytki w salonie mąż położył) już niedużo zostało i przeprowadzka. Planowaliśmy już w święta zamieszkać "na swoim" ale śmierć babci trochę zwolniła tempo pracy i daliśmy sobie trochę luzu, teraz mamy czas spokojnie dokończyć. Ty tutaj piszesz o utrzymaniu wagi, a ja coraz więcej tyję i to nieubłagalnie - no ale to efekt 4miesiąca ciąży:) (wiadomo w ciąży się tyje, ale i tak ciężko się z tym pogodzić:) ) tak nam się udało i oby skończyło wszystko pomyślnie (zawsze chciałam mieć trójkę dzieci i jak na razie jest ok, niestety ta trzecia ciąża daje mi dosyć popalić - problemy zdrowotne straszne, no ale oby tylko do końca wszystko pomyślnie przebiegło - dlatego też tempo prac musieliśmy zwolnić). Edytko Tobie i odwiedzającym Twój dziennik życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku, wiele szczęścia a także powodzenia i pomyślnego wykańczania swojego domku a nie siebie oczywiście. Pozdrawiam serdecznie i całuję.

Beatko gratulacje trzymam kciuki za przeprowadzke i oczywiscie za malenstwo :) . Wrzuc fotki Kochana jak nie chcesz w swoim dzienniku to mozesz w moich komentach

Buziaki :hug: