Martinezio 13.01.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Biały tynk szybko zrobi się taki nie-biały Lepiej dać delikatny kolorek (jakiś krem, kawa z b. dużą ilością mleka, cy cuś w tym guście). Nie będzie widać kurzu :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 13.01.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Chlopaki ja mam samoczyszczacy sie tynk ...... i co Wy na to ? oczywiscie deszcz nie zmyje ewentualnych mechanicznych zabrudzen typu brudna lapka Pana Majstra , ale z kurzem radzi sobie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.og 14.01.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 WitajcieTeż budujemy Stylowego i już niejednokrotnie życzliwe podpowiedzi Edyty ułatwiły nam prace (dzięki jeszcze raz); calkiem niedoawno rowniez przerabiliśmy temat okien do domu - zapytania ofertowe wysłane do Drutexu, Bogdańskiego, Tradycji, Oknoplastu i Oknolpusa - wszystkie firmy oprócz OknoPlusa mialy problem z powierzchnia okien w salonie i jadalni i proponowali podział i słupek albo z oknami trojkatnymi (problemy z funkcja otwierania i uchylania); tak więc umowa podpisana z OknoPlusem i czekamy na okienka.PS. Na fakt nieotwierania okna trapezowego tez zwróciłam uwagę - ale mąż już w fazie projektowej zadeklarowal że to on będzie odpowiedzialny za jego mycie:)Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 14.01.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Edzia: ale Twój kolor nie jest biały, ZTCW. To jakiś kremowy jest, n'est pas? Na takim kurzu nie widać (piszę tu o tym drobnym pyle, którego nic nie wypłucze - nawet myjka ciśnieniowa - z zakamarków zatartych ziarenek struktury). Chociaż technika idzie cały czas do przodu i nie zdziwię się, jak wkrótce powstanie tynk samoczyszczący nawet z graffiti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.01.2012 00:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witajcie Też budujemy Stylowego i już niejednokrotnie życzliwe podpowiedzi Edyty ułatwiły nam prace (dzięki jeszcze raz); calkiem niedoawno rowniez przerabiliśmy temat okien do domu - zapytania ofertowe wysłane do Drutexu, Bogdańskiego, Tradycji, Oknoplastu i Oknolpusa - wszystkie firmy oprócz OknoPlusa mialy problem z powierzchnia okien w salonie i jadalni i proponowali podział i słupek albo z oknami trojkatnymi (problemy z funkcja otwierania i uchylania); tak więc umowa podpisana z OknoPlusem i czekamy na okienka. PS. Na fakt nieotwierania okna trapezowego tez zwróciłam uwagę - ale mąż już w fazie projektowej zadeklarowal że to on będzie odpowiedzialny za jego mycie:) Pozdrawiam Aga Aga witaj Gratuluje podpisania umowy z OknoPlus napisz cos wiecej ( jaki kolor wybralas + parametry ) .... Co do trapezowki to musimy opatentowac mycie , ale nie bedzie tak zle ... moj Stylek jest juz po pierwszym czyszczeniu szybek i spoko z drabinki mozna je umyc . Pozdrawiam i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.01.2012 00:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Edzia: ale Twój kolor nie jest biały, ZTCW. To jakiś kremowy jest, n'est pas? Na takim kurzu nie widać (piszę tu o tym drobnym pyle, którego nic nie wypłucze - nawet myjka ciśnieniowa - z zakamarków zatartych ziarenek struktury). Chociaż technika idzie cały czas do przodu i nie zdziwię się, jak wkrótce powstanie tynk samoczyszczący nawet z graffiti Marti jak to ktos kiedys okreslil kolorek mojej elewacji to " taki serek twarozek " czyli i grudki i kolor sie zgadza , a wiesz tak sobie pomyslalam ze jak wroce i nie bedzie mi sie podobal to przeciez zawsze moge przemalowac na kawke z mleczkiem chociaz ja pije czarna .... ale czarna elewacja to juz bylaby przesada prawda ? . Niestety w przypadku Stylka mycie pod cisnieniem elewacji odpada ... wszystko robie zeby jak najdalej wode od domu odsunac .... z uwagi na kanaly wiec pozostaje mi szczoteczka do zebow ( elektryczna ) i zapas cierpliwosci na jakies kilkanascie tygodni ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 16.01.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 :lol2:już sobie wyobraziłam jak szczoteczką do zębów -elektryczną oczywiście "odświeżasz" tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.01.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 :lol2:już sobie wyobraziłam jak szczoteczką do zębów -elektryczną oczywiście "odświeżasz" tynk Hejka A ja wyobrazam sobie jak z braku mozliwosci przejazdu taszcze w reklamowkach po kilka sztuk kostki brukowej .... podazajac do Stylka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.01.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Zima jest, to zatrudnij sanie konne z woźnicą Przy dobrych wiatrach po po pół palety przeciągnie na raz i mało napaskudzi nawozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 16.01.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Zima jest, to zatrudnij sanie konne z woźnicą Przy dobrych wiatrach po po pół palety przeciągnie na raz i mało napaskudzi nawozem To jest pomysl !!!!!!!! tylko , ze kostke bede kupowala na jesien ..... wymysl co zrobic z betonem na ogrodzenie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.01.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Hmm... Można jeszcze coś w ten deseń: A do betonu to taka pompa ustawiona poziomo po ziemii będzie idealna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.01.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 A jak masz do 70m odległości od drogi głównej, to taką pompką można: Tylko nie wiem, czy w Polsce coś się takiego znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 16.01.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Dawno mnie nie było u Ciebie Masz piekne drzwi wejściowe,nie widziałam ich wcześniej u Ciebie,albo je ominęłam Odkurzacz super,napewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.01.2012 01:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Hmm... Można jeszcze coś w ten deseń: http://www.youtube.com/watch?v=4wYKuH2zGYM A do betonu to taka pompa ustawiona poziomo po ziemii będzie idealna: http://www.youtube.com/watch?v=eGAsqdXpf7A&feature=related A jak masz do 70m odległości od drogi głównej, to taką pompką można: http://www.youtube.com/watch?v=VqOk7lR0970&feature=related Tylko nie wiem, czy w Polsce coś się takiego znajdzie... Marti wersja afrykanska bardzo mi sie podoba ..... nie wiem tylko czy jak bede chciala zatrudnic w Polsce kogos do pracy na takich warunkach to mi odpowie : Pani , a co ty myslisz , ze murzyna sobie znalazlas ? ..... i co glupio mi bedzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.01.2012 01:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Dawno mnie nie było u Ciebie Masz piekne drzwi wejściowe,nie widziałam ich wcześniej u Ciebie,albo je ominęłam Odkurzacz super,napewno się przyda Anawii dzieki .... Jam to nie chwalac sie wymyslila ( mam na mysli drzwi wejsciowe ) ....... Odkurzacz juz zamowiony ... dostawa bedzie najprawdopodobniej w srode .... nie jestem zwolennikiem pozyczania dlatego lubie miec swoje narzedzia w domu i na budowie . Pewnie zanim skoncze budowanie to spora kolekcja sprzetu pojawi sie w domku gospodarczym . Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 17.01.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Marti wersja afrykanska bardzo mi sie podoba ..... nie wiem tylko czy jak bede chciala zatrudnic w Polsce kogos do pracy na takich warunkach to mi odpowie : Pani , a co ty myslisz , ze murzyna sobie znalazlas ? ..... i co glupio mi bedzie . No jak zatrudnisz afroamerykanina, to nie będziesz mieć wówczas dylematu z odpowiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.01.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 No jak zatrudnisz afroamerykanina, to nie będziesz mieć wówczas dylematu z odpowiedzią W Polsce ????? Marti a komu sie chce w Polsce pracowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 17.01.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ej, no bez przesady... Owszem, jest masa nygusów, ale da się znaleźć jeszcze paru uczciwych Zwłaszcza, jeśli będzie ktoś im patrzył na rączki i nadzorował operację. Jak to mówią: częste kontrole podstawą zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.01.2012 02:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mnie nie chodzi o uczciwosc , ale o checi do pracy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 18.01.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Za uczciwe pieniądze chętni się znajdą... Kwestia tylko trafienia na uczciwego chętnego, Edytko. No, ale nie ma o czym dywagować To miał być taki żarcik tylko Mam nadzieję, że urzędasy dadzą Ci w końcu zgodę na ciężki transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts