Martinezio 06.03.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Bo SYNKU http://emotikona.pl/emotikony/pic/dziadek.gif Hmm... Coś czuję, że raczej mógłbym być Twym ojcem, jak synkiem Nie ten zakres wiekowy... A do kolorów, to "nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne a białe jest czarne", jak to swego czasu podkreślał pewien polski polityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.03.2012 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Hmm... Coś czuję, że raczej mógłbym być Twym ojcem, jak synkiem Nie ten zakres wiekowy... I tutaj moglibymy polemizowac ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.03.2012 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Hmm... A do kolorów, to "nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne a białe jest czarne", jak to swego czasu podkreślał pewien polski polityk Widze to jasno na bialym .... jak powiedzial kiedys jeden z naszych prezydentow zdobywca NN . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 06.03.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Hiehie Odnośnie pytania w wewontku głównym: ja tam nic o cyckach teściowej nie wiem... O żoninych, to i owszem A poza tym nie lubiem ciachów z makiem Oprawki ładne, a gdzie zawartość i jak toto świeci? Ja w sobotę zamontowałem oświetlenie LEDowe w postaci tasiemki nad nowym biurkiem synala (2 blaty ikeowskiej chińszczyzny przymocowane do ściany i oparte na nogach) i świeci całkiem nie od rzeczy Jeno zasilacz sieje w paśmie TV i mi kanały uciekają Muszę wymyślić jakiś patent na ekranowanie tego ustrojstwa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.03.2012 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Marti moje opraweczki tanie jak przyslowiowy barszcz ..... za 25 szt zaplacilam 597.50 zl. na Allegro .... zaroweczek nie kupilam bo nie potrzebuje jeszcze .... generalnie oprawki potrzebowalam po to zeby wiedziec jakie wielkie otworki nalezy wywiercic a kupilam wszystkie zeby juz miec z glowy .... Nie bylo latwo znalezc cos co wyglada w miare ok. .... cenowo jest ok. .... wymiarowo ok. ..... Jak Braciak zlozy do kupy oprawke + zarowke + kabelki to sztuka bedzie kosztowala mnie w granicach 70 - 80 zl. , a gotowiec kupiony w sklepie jest w cenie 250 - 400 zl. i zadna rewela ..... Podpytam Braciaka jakie mialby rozwiazanie Twojego problemu TV vs. LED ..... TAKICH DWOCH JAK NAS TRZECH TO NIE MA NIGDZIE Jesli chodzi o ciasto to nastepnym razem upieke karpatke dla Ciebie ( zone i Twoje cudne dzieciaczki tez zapraszam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbi1972 07.03.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Edytko-jestes wspaniala! Dzieki za pomoc po raz kolejny i oczywiscie male pytanko-jakiej wielkosci masz brame garazowa? Nasza ma miec 5000x2250 i zastanawiam sie czy nie zrobic dwoch pojeddynczych? Boje sie troche tej szerokosci..... Co do cyckow tesciowej-no mmhh chyba cos nie tak ale ciastko z makiem to moj Kubusiowy "miodek" o kazdej porze dnia i nocy! Buziaki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.03.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Aha, czyli jeszcze nie masz do tych oprawek źródła światła? Qumiem To bądź nabądź możliwie najszybciej, jeśli możesz, bo z chęcią zobaczyłbym, jak toto świeci Odnośnie mojego problemu, to zastanawiam się, czy nie zrobiłem błędu nie podłączając zasilaczy do uziemienia... Ich obudowa jest aluminiowa i pewnie po to jest uziemienie, aby uruchomić funkcję filtrowania. W sobotę nabędę odpowiednie wtyczki z bolcem i przerobię układ zasilania, żeby zweryfikować moją teorię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 07.03.2012 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Edytko-jestes wspaniala! Dzieki za pomoc po raz kolejny i oczywiscie male pytanko-jakiej wielkosci masz brame garazowa? Nasza ma miec 5000x2250 i zastanawiam sie czy nie zrobic dwoch pojeddynczych? Boje sie troche tej szerokosci..... Co do cyckow tesciowej-no mmhh chyba cos nie tak ale ciastko z makiem to moj Kubusiowy "miodek" o kazdej porze dnia i nocy! Buziaki!!!! Hejka moja brama jest na 5000 x 2620 ( niestandard !!!! ) wykonawca zle posadowil garaz i stad to 2620 !!!! Nie wiem jaki masz domek i czy dwie bramy nie beda zle wygladaly ..... Zastanow sie ..... jak do tej pory moja dziala dobrze ( tfu .... tfu ...... na psa urok !!!!!!! ) Buzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 07.03.2012 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) Aha, czyli jeszcze nie masz do tych oprawek źródła światła? Qumiem To bądź nabądź możliwie najszybciej, jeśli możesz, bo z chęcią zobaczyłbym, jak toto świeci Odnośnie mojego problemu, to zastanawiam się, czy nie zrobiłem błędu nie podłączając zasilaczy do uziemienia... Ich obudowa jest aluminiowa i pewnie po to jest uziemienie, aby uruchomić funkcję filtrowania. W sobotę nabędę odpowiednie wtyczki z bolcem i przerobię układ zasilania, żeby zweryfikować moją teorię. Kupie , ledziaka specjalnie dla Ciebie zebys mogl zobaczyc jak swieca zaroweczki w tych oprawkach !!!! ..... Braciak podpowiedzial mi jak rozwiazac Twoj problem UWAGA !!!! Powinienes zrobic sobie KLATKE FARADAYA wokol zasilacza cytuje : " najprościej wsadzić zasilacz w "klatke" zrobioną z miedzianej siatki z oczkami 1-2mm. Oczka wystarczajaco duze zeby powietrze cyrkulowało wokół cieplego zasilacza. Ewentualnie moze spróbować przylączyc ta "klatke" do uziemienia gdyby cos mialo sie indukowac..... " koniec cytatu http://pl.wikipedia.org/wiki/Klatka_Faradaya Pozdrawiam P.S. Przed przystapieniam do prac prosze wylaczyc zasilanie gniazdek ( moja podpowiedz ) Edytowane 7 Marca 2012 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.03.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 No też myślałem o tej klatce, tylko nie mam skąd wyczasnąć materiału Najpierw sprawdzę z tym uziemieniem. Nie kupuj LEDów specjalnie przeze mnie Szkoda kasy na przesyłkę tracić Lepiej kup za to Braciakowi jakiegoś prezenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.03.2012 01:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 (edytowane) Marti kupimy 2 ledy na miejscu do wiarolapu .... pozniej Braciak dostanie je " w spadku " do swojego pokoiku , a ja dokupie juz komplet ( tych wlasciwych ) kiedy przyjdzie czas .... . Powodzenia z uziemieniem .... tylko obys siebie nie uziemil ... Edytowane 8 Marca 2012 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.03.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Jak to mówią, prawdziwego informatyka oraz elektryka prąd nie tyka Także spoko luz, sista... Ja wciąż jestem trochę sceptyczny do tych LEDów... Póki co wciąż mi się wydaje, że dają za mało światła, a takie, co dają światła ok, to są pierońsko drogie :/ Do tego chyba jednak ich energooszczędność wcale tak różowo nie wygląda, bo mają znaczny przerób energii elektrycznej na en. cieplną, przez co muszą mieć duże radiatory, itd. To oświetlenie, które zamontowałem u siebie, to jest takie w sam raz, a brałem najmocniejsze z dostępnych LEDów (oparte na diodach SMD 5050). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.03.2012 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Marti Zarowka LED ktora planuje kupic ma strumien swietlny 350 lumenow i kat swiecenia 120 - 140 ..... cena 50 zl. sztuka ( wspolpracuje ze sciemniaczem !!!! ) , 24 diody ...trwalosc znamionowa do 30000 godzin , moc znamionowa : 5W .... jest substytutem halogenu ( 50-60W) .... do mnie to przemawia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.03.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Hmm... Strumień dość ładny. Ja kupiłem taśmę LED o strumieniu 650 lm/mb o barwie zimno-białej. Powiem tak - oświetlenie wygląda dobrze. 350 ciutkę mało, jeśli to ma robić za pojedynczą żarówę. Natomiast przy spotach, jak to u Cię będzie, myślę, że będzie ok W sobotę będę robił blacik u coory, to jak już ogarnę do końca, to może wrzucę jakie fociszcza w wewontek wnętrzarski Prymulki Tak sobie zerknąłem na kompaktówki i kurcze, te LEDy całkiem całkiem wychodzą. Philips Softone 5W daje jakieś 160 lumenów... Szkoda tylko, że różnica w cenie jest jeszcze tak duża :/ Za Softone zapłacisz połowę mniej. Z drugiej strony może na trwałości się zyska... Teoretyczny żywot jest 3-krotnie większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.03.2012 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 No wlasnie o te lumeny chodzi ...... Braciak mi to wytlumaczyl z polskiego na nasze ( ciekawa nie jestem , ale lubie wiedziec ) .... wiecej zainwestuje , ale licze na to ze zywotnosc jest dluzsza " tego materialu " a co za tym idzie w ogolnym rozrachunku bardziej sie oplaci .... Z drugiej strony ja nie jestem taka swiatlolubna wiec nie przeszkadza mi to , ze oswiatlenie moze byc nastrojowe , kupuje nawet sciemniacze do ledow zeby sobie ten nastroj troche podkrecic , albo przykrecic w zaleznosci od potrzeb . Czekam na fotki w Prymulce .... fajna nazwa projektu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 09.03.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Macham, ściskam, pozdrawiam!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 09.03.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Edzia: zapraszam do wewontku parę fotek udało się wrzucić. Co prawda nie oddaje to rzeczywistości, bo wiadomo, że aparat zawsze przekłamie te światło, ale przynajmniej jest pogląd. PS: projekt nazywa się "Dom w Prymulkach" z pracowni Archon+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.03.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Cześć zapracowana kobieto;) Zwolnij trochę i złap oddech, odwiedź znajomych;) bo tęsknią.... Chociaż widzę, ze bywasz;) tu i tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 09.03.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Ja wciąż jestem trochę sceptyczny do tych LEDów... Póki co wciąż mi się wydaje, że dają za mało światła, a takie, co dają światła ok, to są pierońsko drogie :/ Do tego chyba jednak ich energooszczędność wcale tak różowo nie wygląda, bo mają znaczny przerób energii elektrycznej na en. cieplną, przez co muszą mieć duże radiatory, itd. To oświetlenie, które zamontowałem u siebie, to jest takie w sam raz, a brałem najmocniejsze z dostępnych LEDów (oparte na diodach SMD 5050). Marti, być może w niedzielę uda mi się cyknąć fotkę LEDów, wymieniliśmy w suficie w kuchni, byly halogeny, ale ponieważ sporo tam używamy światła, a niestety część się popalila zaczęliśmy realizować plan początkowy, czyli systematyczna wymiana zwyklych halogenów na ledy. Od początku nie poszliśmy w ledy z wiadomych względów;) Z tych jestem baaardzo zadowolona, światło bardzo podobne do halogenów, mam nadzieję, że będą wytrzymalsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.03.2012 03:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Macham, ściskam, pozdrawiam!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts