Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Lidzia dzieki Kochana .... preferuje raczej prostote w wykonaniu .... pewnie dlatego ta armatura taka kanciasta :D. Baterie Paffoni moge polecic czytalam o nich duzo dobrego stad moj wybor ... no i ksztalty maja takie jakie lubie ktore prywatnie nazywam ciochy ;). Dzisiaj wlasnie dotarly plytki ktore beda na tarasach i rowniez w gornej lazience ( fotki w dzienniku za 5 min. beda ;) ) zdecydowalam sie na plytki na tarasach i schodach .... przewalilam temat kamienia - kilkanascie wzorow , odcieni , gatunkow ..... az w koncu wygraly plytki ... jak to spiewa Tina Turner .......

.....You're simply the best

Better than all the rest

Better than anyone

Anyone I ever met ......

Nie ma co kombinowac bo mozna przekombinowac ( a to juz moja spiewka .... :p )

Buziaki

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edzia: nie no spoko, monitoruję na bieżąco :D Pozdrów Mamę swą :) Się tylko nie odzywam, jak nie mam nic do powiedzenia, ot co... Prywatna Małżowinka może potwierdzić, że jestem małogadatliwy mruk ;) Wyznaję zasadę, że nie gada się dla samego gadania, a słowo droższe piniędzy ;)

Co do imitacji betonu, to też nie wiem, co można, a czego nie można kłaść na bloczki krzemianowo-wapniowe, ale wydaje mi się, że nie ma przeciwwskazań. Byle dobrze je zagruntować od strony zewnętrznej, żeby wapień nie wyłaził. Więcej szczegółów na pewno uzyskasz w wewontku kominkowym (podpytaj użyszkodnika Mistrz Jan, czy jakoś tak ;)).

Odnośnie systemu "HO HO", to może dałbym radę coś podpowiedzieć, bo ryłem trochę w temacie na własne potrzeby ;) Życie co prawda napisało swój scenariusz, ale coś tam w makówce zawsze zostaje ;) Jakby co, to pisz na PW, bo temat zabezpieczeń raczej nie jest pro publico ;)

Edytka - za każdym razem jak patrze na Twoje drzwi zewnetrzne to mam pytać i zapominam... Czy Ty je zamawiałaś w Parmaxie ?? Pytam bo moje sa niemal identyczne pod wzgledem koloru i struktury drewna .....

Tak wlasnie ...... :) Parmax .... ale forme dwuskrzydlowego otwierania sama wymyslilam ... i troche " poprawilam " wizerunek zewnetrzny ... ale chyba i Ty przez Karoline zalatwialas zamowienie ?

Edzia: nie no spoko, monitoruję na bieżąco :D Pozdrów Mamę swą :) Się tylko nie odzywam, jak nie mam nic do powiedzenia, ot co... Prywatna Małżowinka może potwierdzić, że jestem małogadatliwy mruk ;) Wyznaję zasadę, że nie gada się dla samego gadania, a słowo droższe piniędzy ;)

Co do imitacji betonu, to też nie wiem, co można, a czego nie można kłaść na bloczki krzemianowo-wapniowe, ale wydaje mi się, że nie ma przeciwwskazań. Byle dobrze je zagruntować od strony zewnętrznej, żeby wapień nie wyłaził. Więcej szczegółów na pewno uzyskasz w wewontku kominkowym (podpytaj użyszkodnika Mistrz Jan, czy jakoś tak ;)).

Odnośnie systemu "HO HO", to może dałbym radę coś podpowiedzieć, bo ryłem trochę w temacie na własne potrzeby ;) Życie co prawda napisało swój scenariusz, ale coś tam w makówce zawsze zostaje ;) Jakby co, to pisz na PW, bo temat zabezpieczeń raczej nie jest pro publico ;)

Marti fajnie , ze podgladasz .... Mama dziekuje za pozdrowienia .... Ona kazdego ranka zaglada w komenty i do dziennika , a pozniej na gg dostaje info ....

" znowu nic nie wkleilas do dziennika :) " , a ze niby to mam czas jak dniami i nocami pracuje .... no no .... sie mi dziennika zachcialo no to mam .... jak dwa tyg. z fotkami nie lecialam to juz glosy oburzenia na priva sie wpisywaly .... " i co z tym budowaniem bo nie mamy gdzie podgladac ;) " ..... sama chetnie popodgladalabym , ale NIMA GDZIE !! ;)

Wlasnie dzisiaj dogralam instalacje podstawowa z Panami alarmistami ( szybko sprawnie i na temat ) , a jak dostane wycene do " HO HO " to skorzystam z zasobow Twojej makowki :).

Edytko, ciesze się bardzo że mogłam pomóc.

Daj koniecznie znac jakie wyceny Ci przedstawili. Pozdrawiam serdecznie :)

Kinia temat pierwszego etapu z " Twoimi " alarmistami dograny ... poszlo bardzo sprawnie :) ..... ale wiesz zwykle tak bywa jak inteligentni faceci z madra babka rozmawiaja ;) , a bardziej powaznie to bylo to tak :

17 kwietnia wykonalam telefon do Pana E. .... krotka rozmowa strescilam o jakie instalacje mi chodzi .

20 kwietnia wieczorem Panowie pojawili sie na budowie ...

23 kwietnia otrzymalam oferte mailem ......

24 kwietnia telefon do Pana E. kilka pytan , uzgodnien .....

Jestesmy dogadani !!!!!!!!

Za kilka dni Panowie przychodza do pracy :D jak ja lubie konkretnych ludzi.

Dzieki wielkie Kochana :hug:....

Kinia temat pierwszego etapu z " Twoimi " alarmistami dograny ... poszlo bardzo sprawnie :) ..... ale wiesz zwykle tak bywa jak inteligentni faceci z madra babka rozmawiaja ;) , a bardziej powaznie to bylo to tak :

17 kwietnia wykonalam telefon do Pana E. .... krotka rozmowa strescilam o jakie instalacje mi chodzi .

20 kwietnia wieczorem Panowie pojawili sie na budowie ...

23 kwietnia otrzymalam oferte mailem ......

24 kwietnia telefon do Pana E. kilka pytan , uzgodnien .....

Jestesmy dogadani !!!!!!!!

Za kilka dni Panowie przychodza do pracy :D jak ja lubie konkretnych ludzi.

Dzieki wielkie Kochana :hug:....

Cieszę sie bardzo :) Mam nadzieję, że wasza współpraca będzie się tak inteligentnie rozwijac aż do samego końca :rotfl:

:hug:

Ps. chce Ci powiedzieć, że ja tez mam (podobno :oops: ) te wszystkie bajery ze HO HO (kamery jeszcze niezamontowane) i troche mnie drażni jak mój m zaskakuje mnie nagle telefonem z pytaniem co robię teraz na budowie :eek: Wie o której weszłam do domu o ktorej wyszłam :mad: Potem bedzie domofon z nagrywaniem i bedzie wiadomo kto wchodził do domu i o ktorej godzinie. Nie wiem czy to takie fajne ;) Skonczy sie na tym, że urywając się na babskie zakupy nie bede zazbrajać domu ;) A kochanek będzie musiał wchodzić przez płot od strony lasu :rotfl:

Edytowane przez 1976pinacolada

Dzien dobry-chcialabym sie przywitac i powiedziec,ze dom czesto podgladam i zazdroszcze tak swietnej wspolpracy z bratem!Nasz dom byl budowany na odleglosc-niestety wspolpraca nie byla tak wzorowa....Dom masz piekny i widze ze bardzo dopracowany.Gratuluje i kibicuje!!!:)

Witaj Kochana :hug:

Wiem , wiem kim jestes ..... :D ..... to Tobie Przyjaciolki zalozyly dziennik ( ktory zamierzam przeczytac od dechy do dechy )

Fajnie , ze sie ujawnilas :yes:..... Brata mam faktycznie cool ( musze tak napisac bo czyta moje komenty :lol2: ) .... zwolnil sie z pracy i teraz pomaga siostrze na caly etat . Codziennie wymieniamy maile , piszemy na gg .... czesto tez dzwonie ( czasem 3 razy dziennie :D ) rozmawiamy o szczegolikach .... lubie jak wszystko jest perfecto .

Zapraszam do komentowania :bye:

Cieszę sie bardzo :) Mam nadzieję, że wasza współpraca będzie się tak inteligentnie rozwijac aż do samego końca :rotfl:

Ps. chce Ci powiedzieć, że ja tez mam (podobno :oops: ) te wszystkie bajery ze HO HO (kamery jeszcze niezamontowane) i troche mnie drażni jak mój m zaskakuje mnie nagle telefonem z pytaniem co robię teraz na budowie :eek: Wie o której weszłam do domu o ktorej wyszłam :mad: Potem bedzie domofon z nagrywaniem i bedzie wiadomo kto wchodził do domu i o ktorej godzinie. Nie wiem czy to takie fajne ;) Skonczy sie na tym, że urywając się na babskie zakupy nie bede zazbrajać domu ;) A kochanek będzie musiał wchodzić przez płot od strony lasu :rotfl:

Kinia Ty jak juz cos napiszesz :lol2::lol2::lol2:.

Jesli moge cos doradzic

1. Wejdz w uklad z alarmowcami ... ( chlopaki pomoga w potrzebie :) )

2. Zrob furtke w plocie od strony lasu ( po co ma Twoj Romeo przeskakiwac przez sztachety )

3. A najlepiej nie odbieraj telefonow od meza ...

No i na co nam to " HO HO " tylko krecimy bat na siebie

Witaj Kochana :hug:

Wiem , wiem kim jestes ..... :D ..... to Tobie Przyjaciolki zalozyly dziennik ( ktory zamierzam przeczytac od dechy do dechy )

Fajnie , ze sie ujawnilas :yes:..... Brata mam faktycznie cool ( musze tak napisac bo czyta moje komenty :lol2: ) .... zwolnil sie z pracy i teraz pomaga siostrze na caly etat . Codziennie wymieniamy maile , piszemy na gg .... czesto tez dzwonie ( czasem 3 razy dziennie :D ) rozmawiamy o szczegolikach .... lubie jak wszystko jest perfecto .

Zapraszam do komentowania :bye:

No ladnie-to teraz juz wszyscy wiedza ze jestem blondynka i nie wklejam sama zdjec...:bash:

Zazdroszcze brata..U nas tego typu wspolpraca zakonczyla sie totalnym zamrozeniem kontaktow...:(

A Twoj domek podgladam od dawna-jeszcze od czasow bycia na obczyznie ,teraz wrocilam i mecze wszystko na miejscu:D

POZDRAWIAM I PODGLADM

p.s dziennika nie mam ,tylko malutka galerie dzieki kochanej Juliance:hug:

Edytko - najgorsze w tym wszystkim jest to, że alarmowcy to kumple mojego m (razem do klasy chodzili) i solidarność plemników nie pozwoli im na układy ze mna :rotfl: ;)

No tak ..... z tym moze byc problem ..... ale przeciez sprytna Babka jestes wymyslisz cos :)

No ladnie-to teraz juz wszyscy wiedza ze jestem blondynka i nie wklejam sama zdjec...:bash:

Zazdroszcze brata..U nas tego typu wspolpraca zakonczyla sie totalnym zamrozeniem kontaktow...:(

A Twoj domek podgladam od dawna-jeszcze od czasow bycia na obczyznie ,teraz wrocilam i mecze wszystko na miejscu:D

POZDRAWIAM I PODGLADM

p.s dziennika nie mam ,tylko malutka galerie dzieki kochanej Juliance:hug:

Nie nie nie ...... to nie tak ..... chodzilo mi o to , ze masz fajne kolezanki ktore pomogly podjac decyzje ....:yes:. U mnie tez wlasciwie bardziej galeria niz dziennik .... wychodze z zalozenia , ze wiekszosc osob ktore odwiedzaja moj dziennik to wzrokowcy .... :D

Pozdrawiam cieplutko

P.S.

No i dobrze , ze Julianka zalozyla Twoja GALERIE :hug:

Edzia: tak na szybko, bom umęczon pod ponckim Piłatem (w glebie ryłem - przygotowuję miejsce na basen dla dżuniorów) - stelaż pod umywalkę i blacik zrób nie na profilach, a przynajmniej nie na samych profilach. Warto konstrukcję zrobić z płyty OSB: wyjdzie dużo sztywniejsza i większe obciążenia zniesie.

Natomiast samą ideę możesz "zerżnąć" ode mnie :) W wewontku o wnętrzach naszej Prymulki zdaje się jest opis, jak robiłem u siebie, ale zapewne Twój zdolny Braciak zrobi to inaczej i lepiej :) Jak zrodzą się Wam konkretne pytania, to z chęcią coś podpowiem :)

Marti dzieki ..... w sobote zerkne ... ja tez niedawno wrocilam :( do domu .... i robie " czystke " w komputerach ... troche mi sie pozasmiecaly wiec na noc musze poustawiac sprawdzenie i fiksowanie errorow :) .... itp. mam nadzieje , ze jak wstane to beda dzialac jak TRA LA LA :) ....

Pozdrawiam :)

Ja nie mam takiego cool brata ,ale tez mam sarenki za plotem:D

POZDRAWIAM W TEN PRZECUDNY DZIEN!!!!!

Hejka swojego Brata nie wypozycze sorrki ...... czekalam na Niego 17 lat ....

Pozdrawiam :)