Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

Buziaki zostawiam:hug:

Ja też mam szczęście mieć cool brata:D

A nawet podwójne szczęście, bo mam dwóch cool braci:D

Milego weekendu:hug:

Yuczka ..... dwoch fajnych Braci ..... ja mam jednego , ale za to nie mam problemu z okresleniem sie ktory Brat fajniejszy :) .... do swojego zawsze tak mowie " MOJ TY BRACIE ULUBIONY ...... i dodaje ........ BO JEDYNY "

:bye:

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edyta,

piękny, zachwycający dom - bardzo mi się podoba!

Zaglądam i obserwuję Twoje postępy:)

Błagam, nie zabijaj, jeśli to pytanie padło już x razy - czy ostatecznie masz okna w kolorze Tiama z Oknoplusa?

Sharlotka witaj u mnie :welcome:.

Jak Ty Kochana zaczynasz od pochwal to jak ja moge nie odpowiedziec na pytanie dotyczace okien ;)..... a powaznie to pytaj ile i o co chcesz .... po to jest to Forum zeby sobie wzajemnie pomagac . Kolor okien to ORZECH .... Tiama wydawala mi sie odrobine za ciemna i troche przygnebiajaca do Stylka :) ....

Pozdrawiam i zapraszam

Edzia: dzięki ;) Dzieło sztuki to to nie jest, ale przynajmniej funkcjonalne i sprawdza się w użytkowaniu, a i z posprzątaniem pod spodem nie ma problemów.

Odnośnie Twojej, to też ciekawa konstrukcja, jaką opracował Brat :) Aczkolwiek chyba faktycznie ciut za duża. Nie wiem, czy już omówiłaś z Bratem ten problem, ale może jednak rozważ zmniejszenie. Tak do 1 i 3/4 płytki (oczywiście ta cięta od ściany). Ew. miejsce na podręczne kosmetyki lepiej zrobić z boczku, niż z przodu, bo jak się nachylisz do lustra, co by pryszcza usunąć (jeśli w ogóle miewasz :D), to wszystko pospada :D

Czesc Edytko :) Idziesz z ta wykonczeniwoka jak burza ale co sie dziwic jak masz takiego zaufanego czlowieka na budowie.Wyczytalam ze masz zamiar zrobic u siebie betony "Oli" -juz nie moge sie doczekac efektu :rolleyes: Jak tam sprawy basenowe?;) Ja musialam zapomniec o temacie ale moze przynajmniej u Ciebie naciesze oko.Osobiscie tez wolalabym miec te polke pod umywalke wezsza (mniej wystajaca ) . Wg mnie jest to wygodniejsze zarowno dla doroslego jak i dla dziecka .

Edzia: dzięki ;) Dzieło sztuki to to nie jest, ale przynajmniej funkcjonalne i sprawdza się w użytkowaniu, a i z posprzątaniem pod spodem nie ma problemów.

Odnośnie Twojej, to też ciekawa konstrukcja, jaką opracował Brat :) Aczkolwiek chyba faktycznie ciut za duża. Nie wiem, czy już omówiłaś z Bratem ten problem, ale może jednak rozważ zmniejszenie. Tak do 1 i 3/4 płytki (oczywiście ta cięta od ściany). Ew. miejsce na podręczne kosmetyki lepiej zrobić z boczku, niż z przodu, bo jak się nachylisz do lustra, co by pryszcza usunąć (jeśli w ogóle miewasz :D), to wszystko pospada :D

Dzieki :) za opinie ..... poleczka bedzie wezsza kombinowalam jak podzielic plytki zeby wyszly 3 rowne paski i wymyslilam zeby polka miala 49,5 cm. szerokosci co daje nam 3 paski plytek po 16,5 cm.( musimy ciac duza plytke 32,5 x 97,7 ) ...... myslalam , ze uda mi sie wpasowac paski po 16,1 cm. ( takie moge kupic bez potrzeby ciecia plytki ) ale niestety daloby nam to tylko 48,3 cm. .... a umywalka w najszerszym miejscu ma 49 !!!!! wiec pasuje zeby " chowala sie " w polce , a nie wystawala za nia ..... Paski plytek 16,1 cm. beda za to z boku polki oraz na zabudowie wanny . Moze uda nam sie wykorzystac odciete paski z plytki 32,5 .... i po bokach polki pod umywalke wstawimy 16 cm..... chociaz nie wiem czy ten brakujacy 0,1 .... nie zrobi jakiejs roznicy .... ale moze fuga jakos da sie to wyrownac .

Braciak mi wytlumaczyl , ze polaczenie stelazy pod poleczka zrobil na zasadzie TRIANGULACJI :o ....podzielil czesci polki bedace jakas tam figura geometryczna na sympleksy .... tym sposobem stworzyl takie polaczenia gdzie kazdy dodany element ma wspolny mianownik ...... ;). Po mojemy znaczy to tyle , ze dzieki takiemu polaczeniu beda sie trzymaly lepiej KUPY !!!! .

Marti wracajac do mojej sprawy z Kargulem to wyslalam maila do adwokata i .... ( szykujemy sie na wojne :offtopic:) . Opisalam swoje spostrzezenia - maja byc wykorzystane przez mecenasa w sadzie .... kurde tak sie nakrecilam , ze jak tylko skonczy sie to postepowanie sadowe to planuje zalozyc Kargulowi sprawe o szykanowanie itp. bo nie moze tak byc zeby jakis oszolom robil sobie co chce :popcorn:.

Czesc Edytko :) Idziesz z ta wykonczeniwoka jak burza ale co sie dziwic jak masz takiego zaufanego czlowieka na budowie.Wyczytalam ze masz zamiar zrobic u siebie betony "Oli" -juz nie moge sie doczekac efektu :rolleyes: Jak tam sprawy basenowe?;) Ja musialam zapomniec o temacie ale moze przynajmniej u Ciebie naciesze oko.Osobiscie tez wolalabym miec te polke pod umywalke wezsza (mniej wystajaca ) . Wg mnie jest to wygodniejsze zarowno dla doroslego jak i dla dziecka .

Kaka :hug:

To fakt Braciak naprawde sie stara .... ale ja tez czuwam :p....

Co do betonow to tak Pan ma przyjechac pod koniec maja ... bedzie tego troche do zrobienia ... wymyslilam sobie jeszcze dodatkowo na kominku musze tylko zapytac Pana betoniarza czy da sie tak zrobic.

Co do basenu to plan oczywiscie pozostaje niezmieniony .... ale na obecna chwile moj " sasiad " troche BRUZDZI w moim budowaniu i niestety musze troszke wiecej czasu poswiecic na walke z tym oszolomem ..... zatrudnilam adwokatow i czekamy na kolejna rozprawe jestem dobrej mysli ....... damy rade .

Dzieki za wypowiedz w sprawie polki ...... bedzie wezsza :) tez tak myslalam , ze wezsza wygodniejsza dzieki Kochana za odwiedziny , a jak tam Twoje plyteczki ????? zdecydowalas jakie i gdzie kupujesz

Edytko - a ja nie w temacie :sick: Rozumiem, że masz sąsiada oszołoma ale co on zdziwia jeśli mogę zapytać?? Jest to opisane gdzies w dzienniku? Jesli nie to cyknij skrótem telegraficznym na priva...

Co do półki to lepsza węższa. A jak byś dała jednak te płytki po 16.1 to fuga nie nadrobisz tych 7mm??

EDYTKO trzymam kciuki za wygrana z " karulowym plemiem", a stylek pięknieje z dnia na dzień, tylko czy Ty go poznasz jak wreszcie przyjedziesz

Ilonko z tym poznaniem domu to moze byc problem bo ......... ja nawet nie wiem gdzie lezy moja dzialka ( tez kupowana na odleglosc :) ) ......

Z Kargulami mysle dam rade ( ale trzymanie kciukow zawsze sie przyda ) chociaz trdno zgadnac co ten oszolom wymysli jakie kolejne klamstwo .... nie ma to jak wsparcie dobrych ludzi :hug:wiec 10 maja o godzinie 9 rano prosze o wysylanie pozytywnych fluidow w moja strone , a negatywnych w kargulowa :bye:

Tombka: myślę, że nie ma obawy :) Przy takim fotoreportarzu, jaki E dostaje codziennie od B, to po prostu przyjedzie do siebie, siądzie i powie "Tu jest Moje miejsce" :)

Jeszcze powiem oddawaj klucze Bracie ...........:p

Edytka: kill'im i daj znać, ile Ci zapłacili za niego inni sąsiedzi :D

Marti ...... wystarczy , ze pokryja koszty przewodu sadowego :).......

A ja wychowalam sie na " Ojcu chrzestnym " Coppoli ;) ...... Rocky Balboa to jeden z moich filmowych idoli .... znam osobiscie przedstawicieli Rodziny Gambino ........ Kargul nie wie z kim zadziera ;)...... Al Capone jak wiemy siedzial w wiezieniu za nieplacenie podatkow ( inne " grzeszki " nie zostaly udowodnione :popcorn:) ......

Edyta,

dzięki wielkie za informację dot. koloru okien!

Powodzenia, widzę, że za moment będziesz mogła się wprowadzić!

Sharlotka :)

Widzialam Twoj wpis u Pinacolady dotyczacy okien ...... ja jednak bralabym orzech .... jest naprawde piekny mnie czesto pytaja czy to drewniane okna ( byc moze to kwestia wybranego profilu !!! a nie tylko koloru ) bo ludzaco przypominaja drewno .... odcien Tiamy bedzie czarny ...... jak juz zamontujesz okna to bedziesz to widziala ....... no chyba , ze planujesz w tym kolorze dac podbitke np. czy dachowke ..... ale wtedy elewacja powinna byc jaaaaaaaaaaasniutka dla kontrastu. To takie moje spostrzezenia .... bo sama juz prawie podpisalam umowe na Tiame i w ostatniej chwili wybralam jednak Orzech .... a pod pomaranczowo - czerwony kolor o ktorym wspominasz u Piny to podchodzi bardziej Meranti .....

Edytko - a ja nie w temacie :sick: Rozumiem, że masz sąsiada oszołoma ale co on zdziwia jeśli mogę zapytać?? Jest to opisane gdzies w dzienniku? Jesli nie to cyknij skrótem telegraficznym na priva...

Co do półki to lepsza węższa. A jak byś dała jednak te płytki po 16.1 to fuga nie nadrobisz tych 7mm??

Kinia :)

Poleczka juz gotowa ........ ( wezsza ) fajnie wyglada .... Braciak skorzystal z podpowiedzi Martinezia i w gornej warstwie polki polozyl OSB tym sposobem konstrukcja zrobila sie stabilniejsza - mocniejsza :popcorn:.

Jesli chodzi o mojego pseudo sasiada vel kargula oszoloma to w skrocie sprawa wyglada tak :

Dzialke kupilam od jego bratowej nazwijmy ja Pani " X " ..... w akcie notarialnym mam zapis o nieodplatnym korzystaniu z drogi wewnetrznej ( ktora zostala wydzielona przez poprzednia wlascicielke mojej dzialki ) . Tak sie sklada , ze ta wydzielona droga ( jej czesc ) biegnie miedzy ogrodzeniem kargula , a ogrodzeniam Pani " X " . Na droge wewnetrzna wjezdzam z drogi na ktora musialam wykupic pozwolenie w ZDM-ie ( wolny przejazd jest tylko do 3,5 T ) .... i przejezdzam obok ogrodzenia kargula ...... pa pa pa i tak to sie zaczelo !!!!!!!!! .

Dziad wymyslil sobie , ze przejazdy samochodow ktore dostarczaly material na moja budowe ( min. betoniarki ) zniszczyly jemu dom ..... ( niby powstaly jakies pekniecia w domu , chodnik oddzielil sie od fundamentu ... ) . Nasylal na mnie Straz Miejska , chodzil do ZDM-u zeby cofnieto mi pozwolenie na przejazd , przychodzil na dzialke i nekal wykonawcow opowiadajac historie , ze to jego ojcowizna byla itp. ..... jak tylko moja Pani Pelnomocnik pojawila sie na budowie przychodzil i wiecznie smecil " DOGADAJMY SIE !!!!!!!!!! " i straszyl sadem .... W styczniu dostalam wezwanie do sadu ... zatrudnilam kancelarie adwokacka , adwokat byl na pierwszej rozprawie ( ktora nawiasem mowiac nic nie wniosla ) kargul tylko sie osmieszyl opowiadajac jakies bzdury .... sedzia wyznaczyla kolejny termin na 10 maja ...

Teraz podsumowanie :)i moje odczucia .

1. Kargul chce wyludzic kase za przejazdy wymyslil sobie patent a latwe pieniadze .

2. Jesl w konflikcie z Pania "X" ktora sprzedala OJCOWIZNE !!!! - to jest jego bol.

3. Pekniecia byly juz wczesniej ( przed moja budowa ) - mam na to swiadkow .

4. Chodzi wszedzie gdzie moze , szkaluje mnie opowiadajac np. w ZDM-ie ze zglaszam inne przejazdy o mniejszym tonazu ,

a przyjezdzaja wieksze ladunki , nasyla na budowe mundurowych pod byle pozorem

5. Za wszelka cene chce wplynac na mnie i wysepic jakies pianiadze - mysli , ze sie ugne ale zle trafil !!!!!!!

6. Sadzi , ze rzadzi cala ulica i chce sasiadom pokazac jak to " rozprawia " sie z nowymi .

Kinia ten dziad ma konflikty z prawie wszystkimi na ulicy .... mnie podal do sadu bo jak to moj Brat powiedzial $$$$$$ zaswiecily sie w jego oczach jak w kreskowkach i juz widzial oczami wyobrazni jak rozmienia je w kantorze , a tutaj dupa ..... kolejna rozprawa i sedzia zada dowodow na poparcie jego slow .....

To tyle streszczenia ;)..... c.d.n. ......

Buziaki ... mam nadzieje , ze ogarnelas Kochana ten artystyczny chaos mojej wypowiedzi ... ale szczerze mowiac sama nie wiem jak o tym pisac bo niby dzieje sie to w realu , a mnie wydaje sie , ze w swiecie wirtualnym jestem .....:bye:

.......... a i jeszcze mialam na budowie w zeszlym roku kontrole z Nadzoru Budowlanego ...... wszystko oczywiscie przebieglo sprawnie .... no bo nie moglo byc inaczej jak poskladalam wszystkie puzzle to wydedukowalam , ze ta " przypadkowa kontrola " mogla byc kargulowa nagonka na mnie ......

Edi - gość do odstrzału !!! To juz teraz wiem po co ten wypas alarmowy ze HO HO :D Ja mam w kazdym rogu domu kable pod kamery wyciągnięte i z tego co mi wiadomo to bedąc na wczasach w honolulu bede mogła na bieżaco oglądać obraz z podwórka :), ktory równocześnie będzie sie nagrywał ;) Niezły dowód dla sadu w razie czego choć odpukać z sąsiadami mamy spokój. Na samym początku jedna pani, z ktorą graniczymy tylko drogą miała jakieś wąty i straszyła nas Nadzorem Budowlanym ale szybciutko sprowadzilismy ją na ziemię (nie miała racji ) i dotąd siedzi cicho ;) Trzymam kciuki za 10 maja i całą resztę

Edytko chocby nie wiem co Kargolisko wymyslalo nie ma bata zeby wygral -Pl jest dziwnym krajem ale bez przesady zeby wierzyc takim powalencom.Szkoda ze Cie nie ma na miejscu bo bys mu osobiscie dala do wiwatu i zobaczyla 10 maja te jego zgaszona mine.Powinni wlepic mu kare pokrycia nie tylko kosztow sadowych ale i Towjego obroncy a takze skazac na roboty fizyczne- np niech Ci recznie przekpie cala dzialeczke :lol2: Gosciowi ewidentnie sie nudzi i zajmuje sie nekaniem innych -co za palant :bash:

Lece jutro na urlop i mam zamiar zrobic troszke pozadkow na budowie a jak znajde chwilke poogladac jakies plytkiw pobliskich sklepach i dopiero wtedy zdecuduje co poleze na te moje betony:)