1976pinacolada 01.05.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 dopiero wtedy zdecuduje co poleze na te moje betony:) no masz !!! To niektórzy niezłą kasę płacą za betony a ta je chce zakrywać kakusku, betony są trendi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Edi - gość do odstrzału !!! To juz teraz wiem po co ten wypas alarmowy ze HO HO Ja mam w kazdym rogu domu kable pod kamery wyciągnięte i z tego co mi wiadomo to bedąc na wczasach w honolulu bede mogła na bieżaco oglądać obraz z podwórka , ktory równocześnie będzie sie nagrywał Niezły dowód dla sadu w razie czego choć odpukać z sąsiadami mamy spokój. Na samym początku jedna pani, z ktorą graniczymy tylko drogą miała jakieś wąty i straszyła nas Nadzorem Budowlanym ale szybciutko sprowadzilismy ją na ziemię (nie miała racji ) i dotąd siedzi cicho Trzymam kciuki za 10 maja i całą resztę Bo tak trzeba Kochana od poczatku ustanowic zasady ogolnosasiedzkie .... moje sa jasne nie wtracam sie w cudze gary i nie zycze sobie zeby inni wtracali sie w moje ..... grzecznie ale stanowczo . Niestety niektorzy po prostu nie wiedza gdzie sa granice i dlatego trzeba ich tego nauczyc ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Edytko chocby nie wiem co Kargolisko wymyslalo nie ma bata zeby wygral -Pl jest dziwnym krajem ale bez przesady zeby wierzyc takim powalencom.Szkoda ze Cie nie ma na miejscu bo bys mu osobiscie dala do wiwatu i zobaczyla 10 maja te jego zgaszona mine.Powinni wlepic mu kare pokrycia nie tylko kosztow sadowych ale i Towjego obroncy a takze skazac na roboty fizyczne- np niech Ci recznie przekpie cala dzialeczke Gosciowi ewidentnie sie nudzi i zajmuje sie nekaniem innych -co za palant Lece jutro na urlop i mam zamiar zrobic troszke pozadkow na budowie a jak znajde chwilke poogladac jakies plytkiw pobliskich sklepach i dopiero wtedy zdecuduje co poleze na te moje betony:) Kaka wiesz jak jest nawet jesli masz racje to jeszcze sad w te racje musi uwierzyc .... historia zna rozne przypadki , a wiezienia przepelnione sa niewinnymi wiec ........... Jesli chodzi o zwrot kosztow sadowych to juz moj adwokat postara sie o to zeby pokryl co do zlotowki rowniez i jego wynagrodzenie ( chocby i przez komornika ) .... zachcialo sie dziadowi wojny no to teraz zobaczy jak ona wyglada z bliska . Milego wypoczynku w Polsce ..... wyszukaj fajne plyteczki i daj znac jakie wybralas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 no masz !!! To niektórzy niezłą kasę płacą za betony a ta je chce zakrywać kakusku, betony są trendi Niezla kase i ja zaplace za swoje .... u mnie bedzie jakies 70m2 do polozenia ..... wlasnie dopytuje Pana betoniarzao szczegoly jego pracy u mnie przyjezdza pod koniec maja .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.05.2012 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Dziewczyny Wlasnie przeczytalam wrozbe z chinskiego ciasteczka ....... " Any troubles you may have will pass very shortly " ...... czy to prorocze slowa ? jesli tak to oby sie sprawdzily shortly .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.05.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) Edyta,no taka wyrocznia się MUSI sprawdzić, prawda?Współczuję Ci przebojów z tym "sąsiadem"............ A napisz, jaki masz profil okien? Prosty (Aktiv), czy zaokrąglony (Artplus)? - sądząc ze zdjęć ten prosty - i wspaniale okna w nim wychodzą, zupełnie jak drewniane, prawda? Edytowane 2 Maja 2012 przez Sharlotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2012 02:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Sharlotka No nie wiem czy sie sprawdzi .... wlasnie dzisiaj dowiedzialam sie , ze przyszlo kolejne awizo z sadu ..... i coz to moze byc ????? rozprawa wyznaczona na 10 maja ... a to pismo z sadu to w jakiej sprawie ??? DOBRE CZY ZLE WIESCI ???? Dowiem sie w poniedzialek jak adwokat z urlopu wroci ..... Moj profil okien to Art + ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 03.05.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Edi - miejmy nadzieję, że to nie przełożenie terminu rozprawy... Niestety w PL często tak bywa, ze sprawy nawet o byle pierdołę potrafią sie ciągnąć latami Sharlotko mój profil też jest zaokraglony więc pewnie nazywa się Art+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2012 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Edi - miejmy nadzieję, że to nie przełożenie terminu rozprawy... Niestety w PL często tak bywa, ze sprawy nawet o byle pierdołę potrafią sie ciągnąć latami Sharlotko mój profil też jest zaokraglony więc pewnie nazywa się Art+ Zobaczymy ...... ....... ja jestem dobrej mysli pozytywne myslenie to u mnie podstawa bytu inaczej nie przetrwasz Moj jeszcze dodarkowo Thermo ..... Pina Twoje pewnie takie same jak moje jak u Karoliny kupowalas ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 03.05.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 hej no tak tak półeczka jest superancka dawno mnie nie było u Ciebie tzn zaglądałam ale nie piałam , widzę płyteczki już częściowo położone, zabudowy się robią i tak się zastanawiam co Ty byś zrobiła bez braciszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 03.05.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Edytko kiedy byłam ostatnio u Ciebie, to.... zakładałaś parapety - były ładne, takie marmurkowe. Muszę to miejsce odszukać i doczytać się do czasu teraźniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 03.05.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Jestem na etapie projektów ogrodzenia i w związku z tym mam skromne zapytanie Bo to, że nie chcesz się przyklejać do sąsiadowego ogrodzenia, to to jest dla mnie jak najbardziej zrozumiałe. Jednak, nie bardzo rozumiem, dlaczego odsuwasz się z ogrodzeniem od granicy aż 0,5m? tego absolutnie nie kumam. Edytko, możliwe że już w komentarzach objaśniała to odsunięcie, ja musiałabym znów szukać… wystarczy mi na razie szukanie Twoich parapetów Proszę, powiedz mi, dlaczego taka odległość? ----------------- Chwalisz Pana Płyteczkę za oszczędność w materiale (str 95, post 1892) - tak samo ja, jak do tej pory mogę w ten sam sposób pochwalić swojego dachowego. ech... kurcze blade... jednak majster, który będzie dokładny w swojej pracy i oszczędny w materiale zawsze będzie chwalony i polecany - prawda !?! ----------------- Kupiłaś fajną tabliczkę - ok. Ale, wspomniałaś też o Kargulach - czy oni znowu się Ciebie czepiają lub coś kombinują? Edytowane 3 Maja 2012 przez kardamina następny "etap" zaległości ... tabliczka to już ostatni etap... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.05.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Edit: cieszę się, że mogłem coś podpowiedzieć z sensem Rzadko mi to wychodzi, więc tym bardziej O Twoją sprawę sądową jestem jakoś dziwnie spokojny... Wrzuciłem kilka fotek z basenem u siebie... Co prawda ja mam taki przenośny, więc raczej mało skorzystasz, skoro chcesz robić basen murowany, ale może coś Cię natchnie... PS: a propos półeczki jeszcze, to ja bym jednak te przyłącza trochę poprzesuwał :/ Niby giętkimi się wszystko da skompensować, ale może być problem z odpływem i sporo miejsca to zajmie w szafeczce, a szkoda. Edytowane 3 Maja 2012 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 hej no tak tak półeczka jest superancka dawno mnie nie było u Ciebie tzn zaglądałam ale nie piałam , widzę płyteczki już częściowo położone, zabudowy się robią i tak się zastanawiam co Ty byś zrobiła bez braciszka? Aniu milo Ciebie " widziec " Zapytaj co On zrobilby bez swojej starszej siostry ?????? ( dzieli nas spora roznica wieku ) .... moj Brat ma takie powiedzonko " Kazdemu kto jest mlodszy od mojej siostry mowie na TY !!!!! ....... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.05.2012 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Edytko kiedy byłam ostatnio u Ciebie, to.... zakładałaś parapety - były ładne, takie marmurkowe. Muszę to miejsce odszukać i doczytać się do czasu teraźniejszego Jestem na etapie projektów ogrodzenia i w związku z tym mam skromne zapytanie Bo to, że nie chcesz się przyklejać do sąsiadowego ogrodzenia, to to jest dla mnie jak najbardziej zrozumiałe. Jednak, nie bardzo rozumiem, dlaczego odsuwasz się z ogrodzeniem od granicy aż 0,5m? tego absolutnie nie kumam. Edytko, możliwe że już w komentarzach objaśniała to odsunięcie, ja musiałabym znów szukać… wystarczy mi na razie szukanie Twoich parapetów Proszę, powiedz mi, dlaczego taka odległość? ----------------- Chwalisz Pana Płyteczkę za oszczędność w materiale (str 95, post 1892) - tak samo ja, jak do tej pory mogę w ten sam sposób pochwalić swojego dachowego. ech... kurcze blade... jednak majster, który będzie dokładny w swojej pracy i oszczędny w materiale zawsze będzie chwalony i polecany - prawda !?! ----------------- Kupiłaś fajną tabliczkę - ok. Ale, wspomniałaś też o Kargulach - czy oni znowu się Ciebie czepiają lub coś kombinują? Kardaminko musze to powiedziec publicznie ...... JESTES JEDNA Z BARDZIEJ ZAJEFAJNYCH FORUMEK ....... ( to mial byc komplement oczywiscie ) Porwalas sie na taka prace , na ktora nie kazdy zdecydowalby sie .... z 60-cio latka zrobilas juz fajna 40-stke ...... pelen podziw z mojej strony . --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sprawa ogrodzenia : Te 0,5 metra to po prostu zaden mus moglabym sie odsunac rownie dobrze o metr lub o dwa w glab swojej dzialki .... po prostu uznalam , ze te pol metra wystarczy zeby dostac sie miedzy ogrodzenia ( w przyszlosci ) celem np. odmalowania siatki ( w przypadku sasiadki ) .... wiem , ze te pol metra miedzy ogrodzeniami bedzie nalezalo do mnie a co za tym idzie rowniez koszenie trawy w tym miejscu .... zeby zapobiec ewentualnemu wzrostowi zieleniny poloze tam folie na ktora nasypie jakies kamyczki ( to jeszcze odlegla faza , ale juz o tym mysle ) . --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pan Plyteczka : To jeden z fajniejszych Wykonawcow u mnie na budowie ... pewnie nikt nie przebije Pana Stasia od elewacji i moich gladzi i parapetow itp. ...... Na pierwszysm miejscu cene sobie uczciwosc , na drugim slownosc , na trzecim prawidlowe wykorzystanie materialu taka jest moja kolejnosc w ocenie Wykonawcy ..... szczegolnie wazne dla kogos takiego jak ja kto buduje na odleglosc . Sam wymagam od siebie 200% , a od innych tylko 50% tego co od siebie wiec chyba nie chce duzo .... Pan Plyteczka jest malomowny za to konkretny w pracy .... Pan Franek Wrona i Jego chlopaki od dachu to byla naprawde super ekipa .... po prostu nie wiedzialam , ze sa i pracuja ......... Pan Stanislaw Wisniewski ....... moja elewacja i wiele wiecej ..... On mowi o mnie tak do swoich chlopakow .... idziemy do tej Pani ktora tygodniowki placi ...... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kargulowe plemie : :evil::evil: Kilka postow wyzej opisalam w skrocie cala sutuacje ( odpowiedz do Pinacolady )....... poczytaj jak bedziesz miala czas ... Pozdrawiam i dziekuje za odwiedziny trzymaj sie Kochana , a jak masz jakies pytanka to wal smialo ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.05.2012 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Edit: cieszę się, że mogłem coś podpowiedzieć z sensem Rzadko mi to wychodzi, więc tym bardziej O Twoją sprawę sądową jestem jakoś dziwnie spokojny... Wrzuciłem kilka fotek z basenem u siebie... Co prawda ja mam taki przenośny, więc raczej mało skorzystasz, skoro chcesz robić basen murowany, ale może coś Cię natchnie... PS: a propos półeczki jeszcze, to ja bym jednak te przyłącza trochę poprzesuwał :/ Niby giętkimi się wszystko da skompensować, ale może być problem z odpływem i sporo miejsca to zajmie w szafeczce, a szkoda. Marti Panie inzynierze ..... ktos Panu ten tytul nadal .... chyba nie komputer marki Odra trzeciej generacji ..... wiec prosze te skromnosc do kosza wyrzucic i nie pisac mi tutaj , ..... ze cos Panu rzadko wychodzi ( jakos dziwnie to zabrzmialo ) ........ Teraz jest nas dwoje ... ja tez jakas taka spokojna jestem o te swoja sprawe sadowa ..... ( widze , ze czytales post o Gambino ) .... niemniej jednak do poniedzialku musze poczekac nim adwokat z urlopowania powroci .... i jakies wiesci mi przekaze po odebraniu sadowego pisma .... Biegne zaraz do Prymulki oblukac basenowo ..... u mnie od wczoraj upaly ... pierwszy raz w domu klime wlaczylam bo oddech zlapac trudno przy tej wilgotnosci Co do tych przylaczy TO JA TAK NIE LUBIE PRZEROBEK ...... , ale przesuniecie poleczki i odbiegniecie od tego co przewidywal projekt Stylka to byla koniecznosc poniewaz gosc ktory robil projekt ogrzewania troche za blisko umywalki umiejscowil kratke wydmuchujaca powietrze ..... i zeby dac mozliwosc swobodnego wydmuchu musielismy uciekac z polka w strone okna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 04.05.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Dzięki za miłe słowa, ale wiesz... Człowiek często się zastanawia nad swoim życiem i skąd się wzięło to i owo. Ja też czasami próbuję analizować swoje i zadaję sobie pytanie kto i po co mi ten tytuł nadał i na jakiej podstawie Bardziej by mi pasowało rozwinięcie tego skrótu do "inżtalator" Lubię majsterkować, nie ukrywam. Domek wykańczaliśmy własnymi rencamy z Małżowinką. Wyszło, jak wyszło... Ale jest nasze i szlus. Ja też nie lubię przeróbek Także znam ten ból, gdy coś dopieszczonego trzeba nagle rozwalić. Tylko powiem Ci tak - lepiej na obecnym etapie wszystko dopieścić, bo jak już będzie glazura na tym, to podejście tam z dłutem będzie dopiero powodowało bóle serca i głowy Zwłaszcza, że tynków pod płytki nie trzeba glansować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.05.2012 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Marti nie wiem czy tecety sa na tyle dlugie pod tynkiem , ze mozemy nimi dowolnie manewrowac .... musze oblukac stare fotki jak mialam polozony wod - kan na scianach w lazience ...... juz przy wannie tak tylko inko inko udalo sie bez potrzeby dosztukowywania czesci rurek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 04.05.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Aniu milo Ciebie " widziec " Zapytaj co On zrobilby bez swojej starszej siostry ?????? ( dzieli nas spora roznica wieku ) .... moj Brat ma takie powiedzonko " Kazdemu kto jest mlodszy od mojej siostry mowie na TY !!!!! ....... " hahhhahaha smieszne hm... co by zrobił, pewnie by zginął tak jak Ty bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.05.2012 01:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 hahhhahaha smieszne hm... co by zrobił, pewnie by zginął tak jak Ty bez niego Aniu uwazam , ze pomoc w rodzinie to normalna rzecz ja mam to szczescie , ze moj Brat nie patrzy na to ile mam bo wie jak ciezko na to musze pracowac nie znam nikogo kto pracowalby po 12 - 14 godzin dziennie czasem 7 dni w tygodniu bez urlopu od nastu lat ...... znam za to wielu ktorzy mysla , ze jak jedni sie bogaca to oni staja sie biedniejsi .... wlasnie z jednym takim mam sprawe w sadzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts