Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mojej CHOMICZOWKI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka, ja widzę, ze dziewczynki super się bawiły:stereo: A ja tu wpadam na kawusię "POKACOWĄ" i co???:jawdrop:Wipiły:yes: Nawet po sobie posprzątały;) Ale Edytuś, Ty wiesz, że ja w potrzebie:D Zrób Soneczko Siostrze kawkę, co?:stirthepot: ja wieczorkiem coś mocniejszego przyniosę...

Zresztą do wieczora czekać, wiadomo gdzie i kiedy tu wieczór u kogo, jak takie międzynarodowe towarzystwo???

long_20drink_202..jpg

wiem że Edytka sie nie obrazi..... tylko nie Edytka oferuje dzis to cudo tylko yuka..... tak czy inaczej wpraszam się :)

Kochana, ja tylko przyniosłam a teraz to już tego, kto zdąży na szklaneczkę;)

Częstuj się kochana:D

W razie potrzeby Atija coś podrzuci albo nawet sama gospodyni. Tylko ona zaraz może znowu beczkę jakiegoś grzańca przytachać i całe FM trzeba będzie zwoływać;) Prawdziwie DOM OTWARTY

Buziak Edytuś:hug:

Hejka, ja widzę, ze dziewczynki super się bawiły:stereo: A ja tu wpadam na kawusię "POKACOWĄ" i co???:jawdrop:Wipiły:yes: Nawet po sobie posprzątały;) Ale Edytuś, Ty wiesz, że ja w potrzebie:D Zrób Soneczko Siostrze kawkę, co?:stirthepot: ja wieczorkiem coś mocniejszego przyniosę...

Zresztą do wieczora czekać, wiadomo gdzie i kiedy tu wieczór u kogo, jak takie międzynarodowe towarzystwo???

[ATTACH=CONFIG]12201[/ATTACH]

Yuka Siostra no Ty jak juz cos przyniesiesz ......:rolleyes::rolleyes::rolleyes: to kac od patrzenia MUROWANY ..............:hug:

Hej Edyto,:D

Co tam u Ciebie? Jakies postepy juz bezwodne czy ciagle podwodne?:lol2:

Maja

Hejka Maju :yes:

Hydraulik ma wchodzic w srode robic kanalize pod chudziakiem ...... ale we wtorek ma padac wiec pewnie dopiero wejdzie w piatek lub sobote ..... normalnie juz mnie trafia na te pogode :evil: ..... u mnie nie tak szybko bedzie stan zero bo robie inny typ ogrzewania w domu ( nadmuchowe ) wymaga to zrobienia pewnych rzeczy juz na etapie fundamentow .... niestety pogoda krzyzuje plany . Ale Majster i Kierownik oraz Pan od ogrzewania jednym glosem spiewaja , ze jak tylko pogoda pozwoli to Oni :stirthepot::stirthepot::stirthepot: ostro zabieraja sie do pracy . Oby tak bylo , mialam troche nerwa w zeszlym tygodniu ale juz mi przechodzi ..... syndrom budowania na odleglosc

Buziaki

Kochana, ja tylko przyniosłam a teraz to już tego, kto zdąży na szklaneczkę;)

Częstuj się kochana:D

W razie potrzeby Atija coś podrzuci albo nawet sama gospodyni. Tylko ona zaraz może znowu beczkę jakiegoś grzańca przytachać i całe FM trzeba będzie zwoływać;) Prawdziwie DOM OTWARTY

Buziak Edytuś:hug:

Kochana domu jeszcze niet , a juz imprezki sie w nim odbywaja ..... to sie nazywa NOWOCZESNE BUDOWANIE :cool::cool:

wiem że Edytka sie nie obrazi..... tylko nie Edytka oferuje dzis to cudo tylko yuka..... tak czy inaczej wpraszam się :)

Anula hejka :D

Czestuj sie do woli co Twoje to moje , a co moje to ......... :yes::yes:

Anula hejka :D

Czestuj sie do woli co Twoje to moje , a co moje to ......... :yes::yes:

.....ci nic do tego??;)

:lol2::lol2:

niestety syndrom budowania na odleglosc ma swoje zle strony....chodz przytule, bo sama wiem jak czlowiek wlosy sobie wyrywa nad tymi zdjeciami z budowy....:hug: i ty swoje a majstry swoje.. :rolleyes::rolleyes:

.....ci nic do tego??;)

:lol2::lol2:

niestety syndrom budowania na odleglosc ma swoje zle strony....chodz przytule, bo sama wiem jak czlowiek wlosy sobie wyrywa nad tymi zdjeciami z budowy....:hug: i ty swoje a majstry swoje.. :rolleyes::rolleyes:

Tak tak dzieki za przytulaczki :hug:.

Dzisiaj odbylam rozmowe z chlopakiem od ogrzewania nadmuchowego ..... troszke nam sie pozmienialy plany , myslalam ze kanaly do ogrzewania dopiero bedziemy wkladac w koryta jak dom stanie , a tutaj niespodzianka .... Majster chce zalac chudziakiem wszystko zeby pozniej nie bylo problemow i musimy w przygotowane koryta wlozyc ocieplenie + kanaly na to plyty OSB i chudziak ..... Pewnie brzmi to troche futurystycznie , ale jak beda prace na budowie postepowaly to sukcesywnie postaram sie fotki wklejac i zobaczysz te moja koncepcje ogrzewania domu :cool::cool:.

Hej Edyto!

Nie przejmuj sie tak ta pogoda. Tydzien w ta czy w tamta nie stanowi az tak wielkiej roznicy a jednak czasami warto poczekac.;) Wiem, ze niektore decyzje trzeba juz badzo wczesnie podejmowac: tak samo jak kanalizy i rury, wentylacja, elektryka itp. Mysmy tez planowali ogrzewanie podlogowe w calym domu, co zwieksza ilosc cementu na podlogach, wiec trzeba bylo obliczyc ciezkosc domu i jakie materialy uzyc jeszcze przy stanie zero i wylewaniu law, by ze skarpy nam dom nie zjechal, bo bedzie zaciezki:D:D.

Zdaje sobie sprawe, ze ogrzewanie nadmuchowe tez ma swoje wymagania.;) My mamy czesciowo wentylacje grawitacyjna i nadmuch cieplego powietrza z kominka na poddasze, ale w czasie budowy zgapilismy sie - a wykonawca nam nie podpowiedzial - by zrobic wymuszony obieg takze na dolna kondygnacje...niestety jak sie nie jest codziennie lub chociaz raz na tydzie i nie oglada wszystkiego to trzeba sie zadowolic sporymi kompromisami, bo jak pojedziec za pol roku to zrywac juz tego co jest zrobione to nie beda.:eek::rolleyes::rolleyes:....uroda budowania na odleglosc:mad:

Badz dobrej mysli:D

Maja